Sumudica: “Bu lig fazla sabır gösterilebilen bir lig değil…”

Semedov

New member
Harika Lig gruplarından Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, ligin 10’uncu haftasında alanında Altay’ı 2-1 mağlup ederek, ligde 4’üncü galibiyetini aldı. Sarı-siyahlı grup, ligin 11’inci haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacağı maçın hazırlıklarına Nurettin Soykan Tesisleri’nde devam etti.

’MİNİMUM 1 PUAN ALMAMIZ GEREKİYOR’

Antrenman öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yeni Malatyaspor Teknik Yöneticisi Marius Sumudica, Altay maçında galip geldikleri için keyifli olduklarını ve artık o maçı unuttuklarını belirterek, “Şimdi sırada Kasımpaşa maçı var. Ben ve grubum kazandığımız karşılaşmalardaki tıpkı duyguyu futbolculara vermek için çalışıyoruz. Bütün hocaların kanıları birebirdir. Benimde o denli epeyce maç kazanıp az maç kaybetmek. İstanbula Kasımpaşa karşısında mücadele etmek için gidiyoruz. Maçı kaybetmememiz epeyce değerli. En az 1 puan almamız gerekiyor. Tabi bu şu manaya gelmiyor; kadromu hiç bir vakit birliktelik elde etmesi için hazırlamam. esasen birlikteliğe hazırlanırsanız bu maçı kaybedersiniz. Biz oraya maçı almaya gidiyoruz. Gayret vermeye gidiyoruz. Maksadımız galibiyet” dedi.

“BU ÖZGÜVENLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Rumen çalıştırıcı, buraya geldiğinde hayli düzgün bir oyuncu kümesiyle karşılaştığını tabir ederek, “Bir aile olmaya çalıştık. Yalnızca benim grubum ve futbolcular değil, kulüp çalışanları da dâhil. Ayrıyeten buna taraftarlar da dahil. Âlâ bir aile olmaya çalıştık. Kaliteli bir iş yaratmaya çalışıyoruz. Şayet bir gemide tıpkı istikamete hakikat hareket ediyorsanız muvaffakiyet gelir. Farklı istikametlere hakikat hareket edenler olursa hiç bir muvaffakiyet gelmez. Büyük gruplar da maç kaybedebiliyor. Dünyanın en güzel ekipleri bile kaybedebiliyor. Ancak umarım bu bizim için yakın vakitte geçerli olmayacak. Bunun üzerine çalışacağız. Taraftarlara, futbolculara ve çalışanlara itimat aşılamaya çalışıyoruz. Bu özgüvenle yolumuza devam edeceğiz” biçiminde konuştu.

’EN ÂLÂ POZİSYONDA BİTİREBİLMEK İÇİN KELAM VERDİK’

Türkiye liginin fazlaca sıkıntı bir lig olduğunu kaydeden Sumudica, “Bunu kendi ülkemde de konuştuğum vakit söylüyorum. Ayrıyeten bu lig fazla sabır gösterilebilen bir lig değil. Şayet 4-5 maç işler düzgün gitmiyorsa çabucak hoca değişikliğine gidiliyor. Bu tabi ki âlâ bir şey değil. Malatyaspora geldiğim vakit yemin ettiğim şeyler var. Güzel sonuçlar almak istiyorum. Ben Malatya kümede kalma çabası vermek için gelmedim. Üst üste maçlar kazanarak ligi en âlâ pozisyonda bitirebilmek için yemin ettik. Umarım bunu daima birlikte başaracağız” diye konuştu.