Son dakika: Yüz yüze eğitimde velilere kritik uyarı! Sakın yapmayın…

KriptoKamil

New member
Son dakika haberi: 18 milyondan fazla öğrenci yüz yüze eğitimde 3’üncü haftayı tamamlamak üzere. Lakin birfazlaca veli, çocuklarının hâlâ okula ahenk sağlayamadığından, ödevlerini yapmadığından ve tablet, cep telefonu, bilgisayar başında epey uzun vakit geçirmeye devam ettiklerinden şikâyet ediyor.

Bu durumun olağan olduğunu söyleyen uzmanlar, “bir süre çocuğunuzun reaksiyonlarına hassas olun. Teknoloji kullanması konusunda ise kademeli olarak eski rutinlerinize dönmeye başlayın. Birinci imtihan notları da belirleyici değildir. Sert reaksiyonlar vermeyin” ikazında bulundu. Uğur Okulları PDR ve Ar-Ge’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Sezgin sürecin sakin karşılanması gerektiğini belirterek velilere şu tekliflerde bulundu:

RUTİNLERİ DEĞİŞTİ

1.5 yıl yani 18 aydır okula fiziken gitmeyen bir çocuğunuz olduğunu unutmayın. Yazılı imtihanlara girmediler ve not telaşları da yoktu. Ekranın düğmesine basıp derse katılan öğrenciler artık kahvaltı ve hazırlık üzere süreçlerle derse gelmeye başladılar. Okula ruhsal ahenk için süreci sakinlikle izlemek, velilere ve öğrencilere âlâ gelecektir.

BU CÜMLELERİ KURMAYIN

bir süre çocuğunuzun davranışlarına ve reaksiyonlarına hassas olun. Hislerini görün. Hisler her vakit yol göstericidir. Okula başlaması istikametinde büyük beklentiler sergilemek ya da ‘Uzun vakit daha sonra okula başlıyorsun’ üzere telaffuzlar çocukta gerginliğe sebep olabilir.

ÖZGÜRLÜK ALANI TANIYIN

Arkadaşlarıyla geçireceği vakitler konusunda onları destekleyebilirsiniz. Araştırmalar özgür bırakılan çocukların kendini söz etme, kişilik gelişimi ve özgüven bağlamında daha sağlıklı bireyler olduğunu göstermektedir. bu biçimdece çocuklar his, fikir ve davranışlarının sözünü rahatça yapabilir, istekleri konusunda diğerlerine hürmet duyarak kendilerini söz edebilir.

AKADEMİK AHENK NASIL SAĞLANIR?

Yeni periyotta öğrencinin akademik manada kendini ölçmesine müsaade verin. Ders çalışma rutinleri belirlemek değerlidir. Kolay ve güç dersler listesi yaparak muvaffakiyete ulaşmak için küçük amaçlar koyabilirsiniz. Birinci imtihanda çocuğun aldığı düşük nota verdiğiniz reaksiyonlar başkalarını de tesirler. Başarısızlık algısına kapılmasına müsaade vermeyin. Önümüzde orijinal bir eğitim öğretim devri var.

TEKNOLOJİ KULLANIMI NASIL OLMALI?

değişen teknolojinin yanlışsız kullanıldığında hayatımızdaki olumlu tesirlerini uzaktan eğitim sürecinde epey güzel deneyimledik. Lakin yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte ekran müddetinin denetim altına alınması gerekir.

Bunun için veliler şunları yapabilir:

* Teknoloji kullanması konusunda kademeli olarak eski rutinlerinize dönmeye başlayın.

* Kuralları bir daha planlayın.
* Teknoloji kullanmasını aygıt ve saat bazında sonlandırın.
* Kurallardan taviz vermeniz durumunda telafiler isteyin.
* Ders için gerekli değilse çalışma odasında teknolojik aygıt bulundurmayın.
* Gerekirse bu kuralları yazılı metin haline getirip imzalarınızla bir arada resmileştirin.

KAYNAK: SABAH