Son dakika: YÖK’ten kritik “uzaktan eğitim” hamlesi! O kısımla ilgili karar alındı

KriptoKamil

New member
Son dakika haberi… Marmara Üniversitesi Rektörlüğünün 2021-2022 eğitim öğretim yılında uygulanmak üzere sunduğu teklif, Yükseköğretim Yürütme Heyeti toplantısında incelendi.

Buna göre, salgın şartlarıyla sonlu olmak kaydıyla üniversite senatolarının uygun görmesi halinde Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı derslerinin en çok yüzde 40’ının mevcut mevzuat çerçevesinde uzaktan öğretim yoluyla verilmesi uygun görüldü.

Özel öğretim halleri ve öğretmenlik uygulaması üzere uygulamalı dersler bu kapsamın haricinde bırakıldı.

ÜNİVERSİTELER KAPANACAK MI?

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz Koronavirüs Bilim Konseyi’nin akabinde yazılı açıklama yaptı. Kovid-19 salgınında faal hadiselerin yaklaşık yüzde 40’ının 23 yaş altı vatandaşlardan oluştuğuna işaret eden Koca, “Üniversiteli kardeşlerimizi eğitimlerini kesintisiz sürdürebilmek ve sevdiklerine virüs taşımamak için süratle ve topluca aşı olmaya davet ediyorum.” dedi. Koca kelamlarını şöyleki sürdürdü;

Okullarda hareketliliğin başlaması ile bir arada hadiselerin yaş ortalaması düşmeye başlamıştı. Üniversitelerimiz de birer birer açılmaya başladılar ve bu hareketlilik de bir artışa niye olabilecek. Üniversiteli kardeşlerimizi eğitimlerini kesintisiz sürdürebilmek ve sevdiklerine virüs taşımamak için süratle ve topluca aşı olmaya davet ediyorum. Unutmayalım ki, şu an etkin olaylarımızın yaklaşık yüzde 40’ı 23 yaş altı vatandaşlarımızdan oluşmaktadır.

Aşı programımızda da bir ölçü yavaşlama hissedilir hale geldi. Aşıların etkililiği ve hastaneye yatışları azalttığı emsalsiz bir gerçek olarak önümüzde durmaktadır. Aşı olarak toplum bağışıklığını elde etmeli ve salgının seyrine dur demeliyiz. Yakında yaşanmaya başlayan hareketlilik sebebiyle bilhassa üniversite öğrencilerimizi ivedilikle aşı olmaya ve aşılarını tamamlamaya davet ediyorum.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KARŞILIK VERMİŞTİ

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söz etmişti;

“Halihazırda 71 bin okulumuzun tamamı açıktır. Şu ana kadar yalnızca 2 okulumuzda karantina uygulamasına gidilmiştir. Hadise durumuna nazaran birtakım sınıflar karantinaya alınabilir ancak okul, ilçe yahut vilayet çapındaki bir kapanma muhakkak düşünmüyoruz. Yükseköğretimde de bugün hem yeni akademik yılın açılışını yapmanın tıpkı vakitte bir daha yüz yüze eğitim öğretimin başlamasının sevincini yaşıyoruz. Salgın tehdidine karşı gereken önlemleri almak suretiyle üniversitelerimizde de eğitim öğretimin kesintisiz sürmesi konusunda kararlıyız. Tüm planların ve hazırlıkların buna bakılırsa yapılmasında yarar görüyorum.”

KAYNAK: AA