Son Dakika: Tümer Metin’den Vitor Pereira’ya Jose Sosa sorusu!

Semedov

New member
Tivibu Spor yorumcusu Tümer Metin, Trabzonspor’un alanında Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup ederek liderliğe yükseldiği çabanın akabinde değerlendirmelerde bulundu.

Karşılaşmanın hakemi Ali Şansalan’ın idaresini berbat bulduğunu belirten Tümer Metin, Kim’in gördüğü kırmızı kartta faul olmadığını savundu. Metin ayrıyeten Vitor Pereira’nın kırmızı karttan daha sonra üçlü savunmaya devam etmesini de eleştirdi.

Tümer Metin’in açıklamaları şöyle:

Birinci yarıda uygun bir maç izledik. Kim’in atılmasından daha sonra bile oyun değişmedi. Muhtemelen Ali Şansalan birinci 45 dakikadaki kararlarıyla bu akşam kamuoyunu meşgul edecek. Ali Şansalan makûs bir birinci yarı yönetti. Kim’in gördüğü kartta bana göre faul yok. Ben oynatırım fakat faulü çaldıysan kartı göstermek zorundasın. Kırmızı karttan daha sonra maçın seyti değişti, temposu değişti. Planlar da değişti. Maçı nasıl bitiririm, skoru nasıl koruyabilirim hissiyle yaklaştı Fenerbahçe. Biraz birinci yarının önüne geçen kararlar verdi. Maçın hakkı topa sahip olma açısından, Abdullah Avcı’nın son kısımdaki tercihleri ve kişisel performanslar niçiniyle Trabzonspor’a yazacağını söylemeliyiz. Oyunun ruhunu bilen hakem oyuncudan rol çalmaz. Ali Şansalan bugün maçın önüne geçti. İki güzide grubu konuşmak yerine Türkiye Ali Şansalan’ı konuşacaksa maçın önüne geçmiş demektir. Orada bir tutarsızlık oluyor. Hakem konusunda ince eleyip sık dokurum ben. Oyuncunun gözü diğerdir, hakemin gözü oburdur. Hakem yorumcularıyla 10 yıldır tıpkı masada oturup program yapmışlığımız da vardır. Onlar kural esas ile yönetebilirler. Bu işin yalnızca kuralı değil duygusu olduğunu da kimi vakit kaçırıyorlar. Sık sık da anlaşamadığımız olur. İkinci sarı karta ben inanmadım. Faulü verdiysen sarıya mecbursun aslına bakarsan. Oyunun da bütün gidişatını değiştiren bir atılım oldu bu. Berbat bir gece geçirdi Ali Şansalan. Burası gerçek.

Vitor Pereira’ya tenkitler

Geriye de düşebilirsin fakat kimi vakit maç bildiğinden farklı oynamayı emreder. Üçlüden vazgeçmezsen 10 kişi kalmışken üçlüyü kurgulamış oluyorsun lakin 11’e 11’ken 3’lü düşünmüşsün sen aslında. 3’lünün en kıymetli modülünü kaybetmişsin, orta sahanın tüm istikrarını sağlayan adamı da geriye çekmişsin. Senin omurgan kırılmış, burada hal değiştirmeliydin. Kim atıldı, döndü Pereira kulübeye, Tisserand’ı alana sürdü Rossi’yi de çıkardı yahut Crespo’yu Mesut’u çıkardı sen sistemi bozmadan devam etmedin. Bir oyuncuyu oraya çektin, daha sonra ne oldu? Hiç çıkamadın.