Son Dakika: Tümer Metin’den Vitor Pereira ve Mesut Özil sözleri! “Real Madrid’de bile bunu yapmadı…”

Semedov

New member
Tivibu Spor yorumcusu Tümer Metin, Üstün Lig’in 17. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş’ın 2-2 birliktee kaldığı müsabakayı kıymetlendirdi.

Tümer Metin, takım tercihi ve oyuncu değişikliği kararları sebebiyle teknik yönetici Vitor Pereira’yı sert biçimde eleştirdi.

Tümer Metin’in kelamlarından öne çıkanlar bu türlü:

“Fenerbahçeliler niye Fenerbahçe’y e gönül verdiğini anlatmalı. 103 gollü şampiyonluk niye anlatılıyor? 2 gol yerse 3. golü atabilir diye. Dönem başından beri Pereira’yı eleştirirken kendimizi de tutarak ‘çalışıyor, deniyor’ falan diyorduk. Rakibe de 1 tane konum vermezsin çabanı ön plana koyarak ona bir şey demem lakin o denli bir şey yok. Bir şey üretmeden 2 gol atıyorsun, 2 tane de savunma oyuncusundan gol yiyorsun. Galatasaray maçından daha sonra yolları ayırırdım”

“Haftayı kurtardı, bir tane akıl yürütme görmedik kadro üzerinde. Birebir ezberle bu grubu düşünemezsiniz. Son dakika oyuna giremleri gördünüz mü? Yarın öbür gün ayrılırsa merak ediyorum. Bu kadar güç bir oyun değil bu. İşleri bu kadar karmaşık hale getirmek sıkıntı. esasen oynatabileceğin forvet belirli. Daima saha kenarında bir not tutma var. Bu notlarda ne yazıyor merak ediyorum”

“Kadrosunda, İrfan, Mesut, Pelkas, Berisha üzere oyuncularınız var ve maçı korner atmadan tamamlıyorsunuz… Olacak iş değil. Maç başlar gol gelmez, gayretiniz ön plana çıkar anlarım. niye İrfan Can diye bağırıyor taraftar. 65. dakikada Gustavo’yu, Muhammed’i Valencia’yı çağırmıyor, beşerler bağırıyor diye İrfan’ı çağırıyor. niye isyan oluyor tribünden, Fenerbahçe’nin büyüklüğünden dolayı. Yakışmıyor, yakışmıyor…”

“Ben Fenerbahçeli değilim lakin Fenerbahçe formasını giymek nasip oldu. Ben oynarken üstten esen rüzgarı hissettim, Fenerbahçe hayli büyük bir kulüptür, bu ülkenin en büyük topluluklarından biridir tahminen de birincisidir o kadar da net söyleyeyim. Bu işler Fenerbahçe’nin geninde yok, Fenerbahçe’nin oyununu çabayla anlatamazsınız, anlatanla da yolları ayırırsın bu kadar sıradan”

“Bir teknik adamın var, kadronun da yıldızları vardır. Bu yıldızlar da dünya klasmanındaysa 1 tanesi örneğin, Mesut Özil formayı kapmak için Real Madrid’de Arsenal’de bu çabayı sarf etmedi. Formayı kapabilmek için savaş veriyor adam. Pereira’yı kırabilmek için sadece. Biz niye Pereira’yı daima niye yıldızları oynatacak mı diye konuşuyoruz? Hocalığın olaylarından birisi de bunları nasıl eğiteceğim ve nasıl daha âlâ antrene ederim olmalı. Yaparsan da çıkıp yarar sağlarsın. Şu maça İrfan Can’la başlamamanın izahı olabilir mi?”

“Bir teknik adamın var, grubun da yıldızları vardır. Bu yıldızlar da dünya klasmanındaysa 1 tanesi örneğin, Mesut Özil formayı kapmak için Real Madrid’de Arsenal’de bu çabayı sarf etmedi. Formayı kapabilmek için savaş veriyor adam. Pereira’yı kırabilmek için sadece. Biz niye Pereira’yı daima niye yıldızları oynatacak mı diye konuşuyoruz? Hocalığın olaylarından birisi de bunları nasıl eğiteceğim ve nasıl daha uygun antrene ederim olmalı. Yaparsan da çıkıp yarar sağlarsın. Şu maça İrfan Can’la başlamamanın izahı olabilir mi?”

“Pelkas’a gereksinimin yok mu ben anlamıyorum. Ben kötü bir atak oyuncusu değildim oynarken. Şayet bu izlediğim Fenerbahçe’nin atakta Pelkas üzere birine gereksinimi yoksa ben bırakayım, tekrar da futbol izlemeyeyim. Futbol hakkında konuşmayayım. Pekala Fenerbahçe’nin Pereira’ya ihityacı var mı? Pereira yüzde 100’ünü de verse Fenerbahçe’ye yetmez”

“Fenerbahçe’nin onuru, savaşması Pereira’nın eline kalmaz. Arkadaşım sen bugün var, yarın mahrum. Fenerbahçe 110 120 yıllık çınar. Fenerbahçe’yi onurlandırmak sana kalmaz. Sen bugün elçisin burada. Başarırsan karşılığını alacaksın, başaramazsan da gideceksin.”

“Crespo 2 tane Zidane çalımı attı, 1 tane topun üzerinde döndü, uygun oynadı diyorlar. Gol asist var mı? O da yok. Bu tip oyuncular size uzun yarışta bir kaç hafta ön plana çıkarak rol çalabilirler. Lakin dönemin geri kalanını yıldızlar kdolayır. Klopp, Guardiola’nın ağzından bu biçimde şeyler duyuyor mudur sanki. Fenerbahçeli oyuncular ne oynadığını bilmiyor, eminim bundan”