Son Dakika: Tümer Metin’den Fenerbahçe yorumu! “Galibiyet kimseyi yanıltmasın…”

Semedov

New member

Tivibu Spor yorumcusu Tümer Metin, Fenerbahçe’nin alanında Çaykur Rizespor’u 4-0 mağlup ettiği uğraşın akabinde değerlendirmelerde bulundu.

Tümer Metin’in yorumları şöyle:

“Fenerbahçe için kolay bir galibiyet oldu. Rizespor ise ligin bu haftasına kadar izlediğim en makûs kadrolardan biri. Pereira maçtan daha sonra hangi sözleri kullanacak? Şimdiye kadar söylemiş olduği üzere savaştık, gayret ettik, bunları mı söyleyecek?”

“Fenerbahçe bu akşam gayret ederek mi kazandı? Dönem başından bu yana Pereira’nın söylemiş olduği gayret gücü ile mi kazandı Fenerbahçe, bence değil. Fenerbahçe’nin kazanmasının sebebi kalitesinin Rizespor’dan fersah fersah daha âlâ olması. Fenerbahçe’nin ikinci golünün akabinde oyun koptu. Hat-trick epeyce kıymetli bir şeydir, Serdar Dursun’u da tebrik edelim. İkinci golü epey hoştu.”

MESUT ÖZİL İÇİN EMRE BELÖZOĞLU ÖRNEĞİ

“Mesut Özil’in hudutları alınmış üzere. Emre Belözoğlu alanda sonlanırdı, ben de sinirlenirdim. Mesut’un da maç içerisinde sonlandığını anlayabiliyorum fakat reaksiyon vermiyor. niye anlatıyorum bunu, bu akşam epeyce uygun oynadı. Rakip oyundan düşmüşken Muhammed ve Arda oyuna girdi. Bunlar gerçek değişiklikler, oyun da rahatlamış. Pekala Pelkas? Pelkas’ı da atmaz mısın alana? Ne oldu Pelkas’a by-pass falan mı oldu, kulübede oturuyor. Bu kadar formsuz mu, kırgın mı?”

“Stoperin maçın içerisinde iki tane topsuz koşu yapmış, o koşularla iki tane asist yapmış. Bu senin için bir referanstır. Dönüp bakıyorsun sol kenar oyuncusu Osayi Samuel fotoğrafta yok. Stoper çıkıp bunları yapıyor. Muhafazakarlık farklı bir şey, inatçılık farklı bir şey. Ben Fenerbahçe’nin teknik grubunda ya da tahlil takımında olsam. Çabucak yarın sabah giderim, “Hocam, biz bu biçimde oynuyoruz fakat Szalai gitti iki tane bu biçimde bir şey yaptı. Bu kıymetli değil mi?” diye sorarım.”

“Ferdi’den sağ kenar oyuncusu, hatta vakit zaman sol kenar oyuncusu olarak dönem başından beri faydalanmışsın. Birtakım maçlarda Novak oynayabilir sol kenarda lakin yoksa direkt Szalai’yi müellifim. Devre içinde söylemiş oldum Szalai kenar, Serdar Aziz stoper oynayabilir. İmajda de epeyce şık olur. Defansif meziyetleri son derece kuvvetli, ayağa pak, top-koşu bilhassa uygun, orta yapar. Kolay çalım yemez, aralık katedebilir. Szalai 4’lü savunmada sol bekte de oynar. 3’lü sistemde de sol kenar oyuncusu olarak oynayabilir. Günümüzün futbolunda bütün hocalar, o konum için hem stoper hem kenar oynayabilecek oyuncular arıyorlar. Szalai nefis bir kumaş.”

“GALİBİYET KİMSEYİ YANILTMASIN”

“Fenerbahçe’de bu akşamdan çıkarılacak sonuç, kenar oyuncusunun nasıl oynaması gerektiğidir. Senin kanat oyuncun alandayken, stoperin gitti iki tane asist yaptı. Szalai, bu kadronun kenarında ben oynarım diyor, bağırıyor. Osayi Samuel değil. Sağ kanatta da 4’lü oynayacaksan Nazım oynar, 3’lü oynayacaksan Ferdi oynar. Fenerbahçe’nin bu galibiyeti kimseyi yanıltmasın. Bu haftaya kadar izlediğim gruplar içinde en berbat imaj Rizespor’da. Pereira, Rizespor maçında yaptıklarımla masraf Gaziantep’i de yenerim diyorsa büyük yanılgı içerisinde. Fenerbahçe bir daha kazanabilir ancak bu kadar rahat kazanamaz.”

“MESUT HAFTA İÇİ OYNAMAZ”

“Pereira, bence Mesut’u hafta içi oynatmaz, dinlendirir. Gaziantep maçına Mesut ile başlar. Forvette de Serdar Dursun olur. Ben olsam Gaziantep deplasmanında klasik 3-5-2 ile oynardım. En uçta Berisha – Serdar Dursun.”