Son dakika: ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın teslim oldu! Türkiye onu konuşmuştu…

baboli

Global Mod
Global Mod
Son dakika: ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın teslim oldu! Türkiye onu konuşmuştu…
Son dakika haberi… Binlerce kişiyi dolandırıp paralarla yurt dışına kaçan ve izi bulunmayan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın, Brezilya’da yetkililere teslim oldu.

500 milyon liralık dolandırıcılığa imza atıp davası devam eden Mehmet Aydın Brezilya’da Sao Paulo’da yetkililere teslim olduğu açıklandı.

‘EN ÇOK ARANANLAR’ LİSTESİNE GİRMİŞTİ

Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın Interpol’ün “Most Wanted” yani “en hayli aranan” listesine girmişti.

Interpol’ün sayfasında yer alan bilgilere göre, Mehmet Aydın, elektronik ortamda ödeme sistemleri aracalığıyla hırsızlık yapma, kooperatif kurarak insanları aldatma, hatasını finans etmek için tertip kurmak, taahhüt vererek toplanan varlıkları aklamak ve vergi yasanın ihlali suçlamasıyla aranıyordu.

TESLİM OLACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

2018 yılında binlerce bireyden milyonlarca lira dolandıran Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın akşam saatlerinde avukatları aracılığıyla bir görüntü paylaşarak kısa müddette bulunduğu ülkedeki Türk elçiliğine teslim olacağını söylemiş oldu.

Sözcü’de yer alan habere nazaran Mehmet Aydın şu açıklamayı yaptı:

“*Ben Mehmet Aydın. Bilindiği gibi Çiftlik Bank’ın kurucusu ve mucidiyim. Bu projeye başlarken maksadım oyun platformumuzu kullanan şahısların hem oyun oynamaları, tıpkı vakitte şirketimizin reklam bütçesi için ayırdığı paradan yaralanmaları, ek bir gelir elde etmelerini sağlamaktı.

*hiç bir vakit kimseyi ziyana uğratmak yahut dolandırmak formunda fikrim ve teşebbüsüm olmadı. Kurmuş olduğumuz oyun platformu sizler tarafınca sevildi ve benimsendi. Biz de sizden aldığımız güç ile Türkiye’nin 81 vilayetinde bayilikler, et, süt, bal ve yumurta tesisleri yatırımları yaptık.

*Ancak gelinen son süreçte şirketin epeyce fazla büyümesi, etrafındaki makus niyetli insanların haksız hasılatlar elde etmesi ve etmeye çalışmalarını, şirketin büyüklüğü niçiniyle geç fark ettiğimden sizler üzere ben de mağdur oldum.

“TÜRK YARGISINA TESLİM OLACAĞIM”

*Mağduriyetleri gidermek ismine yurt haricinde bulunduğum mühlet boyunca elimden geleni yaptım lakin hakkımda açılan soruşturma, kovuşturma ve yakalama kararları niçiniyle bir sonuç elde edemedim.

*Suçsuzluğumu ve mağduriyetimi kanıtlamak için kendi hür irademle Türk yargısına teslim olacağım. Bu noktada Türk yargısına vereceği kararda ve gerçeği bulacağımıza hiç kuşkum yoktur.”

1991 Bursa doğumlu Çiftlikbank’ın kurucusunun birlikteinde milyonlarca doları yurt dışına gdolayıldüğü argüman ediliyor.