Son Dakika: Tokyo Olimpiyatları’nda tarih yazan Mete Gazoz amacı yıllar evvel belirlemiş! O paylaşımlar ortaya çıktı… Şapkasının sırrı…

Semedov

New member
Spor Arena Ayrıntı – Tokyo 2020’de klasik yay ferdî kategoride gayret eden ve kazandığı altın madalya ile okçulukta tarihimizin birinci altın madalyasını kazanan Mete Gazoz, Türkiye’ye büyük gurur yaşattı.

Olimpiyatlarda altın madalya beklenen atletler içinde yer alan ve finalde İtalyan rakibi Mauro Nespoli’yi 6-4 yenen ulusal sportmen, madalya amacına ulaşmış oldu.

2016’da Rio’da düzenlenen olimpiyatlara da katılan fakat son 32 cinsinde Hollandalı van den Berg’e 3-7 yenilerek elenen Mete Gazoz’un Rio Olimpiyatları’ndan daha sonra yaptığı paylaşımlar bir daha gündem oldu.

GAYESİ RIO BİTMEDEN BELİRLEDİ

Rio’da erken elendikten daha sonra toplumsal medya hesabından bir bildiri paylaşan Mete Gazoz, 2016 Olimpiyatları bitmeden 2020 yılı için gayesini altın madalya olarak belirlediğini söylemişti. Ulusal sportmen bildirisinde, “Daha epeyce çalışıp 2020’de Tokyo’dan altın madalya ile döneceğim” sözlerini kullanmıştı.

KOLYE TOTEMİ

Mete Gazoz, 2017 yılında ise Tokyo Olimpiyatları için yaptığı totemi takipçilerine anlatmıştı. 22 yaşındaki ulusal sportmen, “Büyük amacımız muhakkak. Olimpiyatlar aklımdan hiç çıkmıyor fakat gözümün önünde de olsun istedim, 2020’ye kadar bu kolyeyi boynumda taşıyacağım” diyerek kolyenin boynunda olduğu fotoğrafını paylaşmıştı.

Tokyo’da aldığı altın madalya daha sonrası Mete Gazoz’un yaptığı bu paylaşımlar toplumsal medya kullanıcıları tarafınca bir daha gündeme getirildi. Ulusal atletin yıllar evvelce başlayan madalya inancı, Tokyo’da büyük bir zafer olarak geri dönmüş oldu.

“VERDİĞİM KELAMI TUTTUM”

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya kazandıktan daha sonra açıklamalarda bulunan Mete Gazoz, yıllar evvel yaptığı bu açıklamalara atıfta bulundu ve verdiği kelamı tuttuğu için epeyce keyifli olduğunu söylemiş oldu.

Ulusal sportmen açıklamasında, “Çok memnunum. Rio 2016 bittiğinde birinci röportajımda. Tokyo’da altın madalya kazanacağım demiş ve kelam vermiştim. Çok memnunum. Beni destekleyen herkese fazlaca teşekkür ederim” tabirlerini kullandı.

MADALYA daha sonraSI BİRİNCİ PAYLAŞIM

Olimpiyat şampiyonluğu daha sonrası Mete Gazoz, toplumsal medya hesabından bir paylaşım yaptı ve yaşadığı memnunluğu takipçileriyle paylaştı.

İşte ulusal atletin paylaşımı;

Şu an hissettiklerimi lisana getirmem o kadar güç ki. Tanımı mümkün olmayan bir memnunluk yaşıyorum. Bu çabucak hemen 3 yaşındayken çıktığım bir seyahat. ömrümde elde ettiğim her şeyi bu spora borçluyum. Bugün yıllardır hayalini kurduğum, Rio’da gerçekleşen olimpiyatlardan daha sonra sizlere yemin ettiğim olimpiyat madalyasına kavuşmanın memnunluğunu yaşıyorum. yıllardır verdiğim emeklerin karşılığını aldığım, en değerlisi bana inanan sizleri gururlandırdığım için epey memnunum.

Ülkemizi kürsünün en üst basamağında temsil etmenin gururunun yanı sıra, Türk sporu için, ülkemizin gençlerini spora teşvik etmek, onlara yol göstermek için çıktığım yolda epey bedelli adımlar atmış oldum.

Zafere giden bu kuvvetli yolda bana her vakit takviye olan aileme, beni hiç bir vakit yalnız bırakmayan federasyonumuza, başta Göktuğ Ergin olmak üzere tüm antrenörlerimize, bakanlığımıza ve takımıma sonsuz sefer teşekkür ederim. #untilitsdone diye yola çıkmıştık, birinci eşiği atladık. Artık bu hoş zaferin tadını çıkartma vakti, daha sonrasında yapacak fazlaca işimiz var.

ALTIN MADALYAYI UĞUR ERDENER TAKDİM ETTİ

Yumenoshima Okçuluk Alanı’ndaki final müsabakasının akabinde madalya merasimi düzenlendi. Ulusal okçuya madalyasını Türkiye Ulusal Olimpiyat Komitesi Lideri Uğur Erdener takdim etti. Madalya merasiminin akabinde İstiklal Marşı çalındı ve Türk bayrağı göndere çekildi.

Mete’nin şampiyon olduğu kategoride gümüş madalyayı İtalyan Mauro Nespoli, bronz madalyayı ise Japon Takaharu Furukawa elde etti. Madalya merasiminin akabinde alana giren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ulusal okçuyu tebrik etti.

HOCASININ ŞAPKASI UĞUR GETİRDİ

Mete, Tokyo 2020’deki karşılaşmalarda antrenörü Yusuf Göktuğ Ergin’in Pekin 2008’de sportmen olarak yarışırken taktığı şapkayı taşıdı. Şapka, ikili içinde bir simgeye dönüşürken, Mete Gazoz’un motivasyonuna da olumlu katkıda bulundu.

Ulusal atletin altın madalya aldığı final maçından daha sonra AA muhabirine açıklamada bulunan Okçuluk Ulusal Kadrosu Antrenörü Ergin, “Çok memnunum. Dayanılmaz bir yarış çıkardı. Başından sonuna kadar epey güzeldi. Başlangıç istediğimiz üzere olmasa da âlâ işler yapacağımız aşikardı. Son 5 yılda fazlaca çalıştık. Emeğin büyüğünü Mete harcadı. hiç bir vakit yorulmadı, yılmadı, sıkılmadı, motivasyonunu kaybetmedi ve sonunda olimpiyat şampiyonluğunu ülkemize getirdi.” diye konuştu.

Şapkanın manasına değinen Ergin, “Bunu bir bayrak dönemi üzere düşünelim. 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’nda ben taşımıştım. Artık Mete taşıyor lakin artık o çıtayı çok yükseklere koydu. Bundan daha sonra yenidenını yapmak için daha epey çalışmaya devam edeceğiz.” sözlerini kullandı.

Mete Gazoz ise, “Onun motivasyonu epey büyük. O artık bizim için bir şapka değil. Bizim simgemiz oldu. Çok tanım edebileceğim bir söz yok.” kelamlarıyla memnunluğunu paylaştı.

SPOR PSİKOLOĞU İSTEDİ, BAKAN KASAPOĞLU TRİBÜNE ÇIKMADI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, spor psikoloğunun önerisi üzerine müsabakayı tribünden seyretmedi.

Müsabaka öncesi Yumenoshima Okçuluk Alanı’na gelen Bakan Kasapoğlu, psikolog Cem Doğuhan Gizep’in önerisi üzerine tribüne çıkamadı. Müsabakayı kapalı bir alanda takip eden Kasapoğlu, karşılaşmanın sona ermesiyle tribüne gelerek Mete’nin şampiyonluğuyla büyük sevinç yaşadı.

Mete Gazoz’un bugünkü müsabakalarını Türkiye Ulusal Olimpiyat Komitesi Lideri Uğur Erdener de yerinde izledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TEBRİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanan Mete Gazoz’u telefonla arayarak tebrik etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu aracılığıyla tarihi zafer daha sonrası Mete Gazoz ile konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gözlerinden öpüyorum Mete. Bizleri epeyce duygulandırdın. Adeta tarihi bir daha ayağa kaldırdın. Türk Milletinin okçu bir torunu olarak tarihi bir muvaffakiyet aldın. Son atışları gözlerim dolu bir biçimde izledim. Annene, babana seni yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum. İnşallah Türkiye’de seninle görüşüp konuşacağız. Allah devamını nasip etsin, puanlarımızı arttırsın.” tabirlerini kullandı.

Mete Gazoz da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Spor Arena (@sporarena)’in paylaştığı bir gönderi

Çabucak gel, 7 farklı oyun seçeneğiyle