Son dakika: Tokyo 2020’de birinci altın madalyamız Mete Gazoz’dan! Tarihimizde bir birinci…

Semedov

New member
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda uğraş eden ulusal okçumuz Mete Gazoz, altın madalya kazandı. Klasik yay ferdi kategoride gayret eden Mete Gazoz, İtalyan rakibi Mauro Nespoli’yi 6-4 yendi ve okçulukta olimpiyat tarihimizin birinci madalyasını kazandı.

Okçuluk; güreş, halter, judo ve tekvandonun akabinde olimpiyatta altın madalya kazandığımız beşinci spor kolu oldu.

DÜNYA 1 NUMARASINI GEÇTİ

Yumenoshima Okçuluk Alanı’nda 29 Temmuz Perşembe günü yapılan birinci çeşit maçında Lüksemburglu Jeff Henckels’i, ikinci tıp karşılaşmasında ise Avustralyalı Ryan Tyack’ı yenen Mete Gazoz, son 16 tipine yükselmişti. Ulusal okçu, sabah seansında son 16 çeşidinde Avustralyalı Taylor Worth’u geçerek çeyrek finale kaldı. 22 yaşındaki Mete Gazoz, bu cinste da dünya sıralamasında 1 numara olan ABD’li Brady Ellison’u eledi ve yarı finale ismini yazdırdı.

NEFES NEFESE GEÇEN FİNAL

Yarı finalde de Japon Takaharu Furukawa’yı mağlup ederek finalist olan Mete Gazoz, İtalyan Mauro Nespoli ile altın madalya maçına çıktı.

Kadroda Londra 2012’de altın madalya alan, dünya ve Avrupa şampiyonu rakibi karşısında Mete, maça düzgün başlayamadı. Birinci set 26 puan atan Mete, rakibinin 29’a ulaşmasıyla 2-0 geri düştü. İkinci set 28-28’lik eşitlikle tamamlanınca sportmenler 1’er puan aldı. Karşılaşmanın üçüncü setini 27-26 alan ay-yıldızlı atlet, genel skorda 3-3 birlikteliği sağladı. Dördüncü sette iki atlet da üst seviye atışlar yaptı. 29-29 sona eren setin akabinde genel skorda birliktelik sürdü: 4-4.
Kazanan atletin olimpiyat şampiyonu olacağı beşinci sete Mete 9, Nespoli ise 8 atarak başladı. İki atlet da ikinci atışlarında 10 puanı buldu.

Son atışında 10 puan atan Mete, rakibinin atışını beklemeden genel skorda 6-4 üstünlük kurarak maçı 6-4 aldı ve altın madalyaya uzandı.

Gümüş madalya Nespoli’ye giderken, bronz madalya Japon Takaharu Furukawa’nın oldu.

“RİO’DAN daha sonra KELAM VERMİŞTİM, BAŞARDIM”

Olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz, tarihi zafer daha sonrası şunları söylemiş oldu:

“Çok memnunum. Rio 2016 bittiğinde birinci röportajımda. Tokyo’da altın madalya kazanacağım demiş ve kelam vermiştim. Çok memnunum. Beni destekleyen herkese fazlaca teşekkür ederim.”

“METE TARİH YAZDI, BEN DE BUNA YAKINDAN ŞAHİT OLDUM”

Mete Gazoz’un grup arkadaşı Yasemin Ecem Anagöz, zafer daha sonrası hislerini şu sözlerle aktardı:

Mete burada tarih yazdı. Ben de buna şahit oldum. Çok memnunum, gururluyum. Bu tarihi yazan kişinin bu kadar yakınımda olması fazlaca hoş. Artık İstiklal Marşımızı okuyacağız. Bu duyguyu tanım edemiyorum. Mete’yi tebrik ediyorum.