Son Dakika: Tarihi transfer resmiyete kavuştu! Lionel Messi artık PSG’de

Semedov

New member
Katalan grubundan ayrıldıktan daha sonra biroldukca dünya devinden transfer teklifi alan lakin Arjantinli Teknik Direktör Mauricio Pochettino ve eski grup arkadaşı Neymar’ın yer aldığı Paris Saint-Germain’i seçen Lionel Messi formayı giydi.

Bugün imza için gittiği Paris’te binlerce taraftar tarafınca karşılanan 34 yaşındaki yıldız futbolcu, sıhhat denetimlerinin akabinde PSG’ye imza attı.

Fransız kulübü, Lionel Messi’nin transferini toplumsal medya hesabından yayımladığı görüntü ile duyurdu.

💥
Ve PSG, Lionel Messi'nin transferini resmen açıkladı.
🎥
pic.twitter.com/WGJhgDS1bx

— Spor Arena (@sporarena) August 10, 2021

NET 35 MİLYON AVRO ALACAK

Oyuncunun yıllık fiyatı konusunda kulüpten bir açıklama yapılmazken Fransız basınında yer alan haberlere göre, net 35 milyon avro maaş alacak.

35 milyon avronun haricinde kontratta bonusların da olduğu açıklandı.

ÇARŞAMBA GÜNÜ BASIN TOPLANTISI DÜZENLENECEK

PSG Kulübü, Çarşamba günü TSİ saat 12.00’de basın toplantısı düzenleneceğini deklare etti.

Fransız grubunun görüşmede Messi’yi tanıtması ve resmi mukavele imzalaması bekleniyor.

FORMA NUMARASI AŞİKÂR OLDU

Arjantinli yıldızın Paris Saint-Germain’de giyeceği forma numarası aşikâr oldu. Barcelona ile birinci çıktığı maçta 30 numaralı formayı giyen Messi, Fransız takımında de bu formayı terletecek.

BAŞARILARLA DOLU BİR MESLEK

Barcelona’nın altyapısından yetişen Messi, 17 dönem formasını giydiği İspanyol takımıyla 10’u La Liga, 4’ü UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere 34 kupa şampiyonluğu yaşadı.

Barcelona ile tüm kulvarlarda 778 maça çıkan Arjantinli futbolcu, 672 kere rakip fileleri havalandırdı.

Messi bu vakitte 6 kere de yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d’Or) mükafatını kazandı.

BARCELONA’DA KALMAMA LA LIGA MÜSAADE VERMEDİ

Evvelki gün yaptığı basın toplantısıyla gözyaşları ortasında Katalan grubuna veda eden Messi, ayrılık niçininin ekonomik olduğunu söz ederek “Barcelona’da biroldukça âlâ hatıram var. Lakin, birinci defa alana çıkmak bir hayaldi. O anı hiç unutmayacağım. Akabinde her şey olağanüstü oldu ancak her şeyin başladığı o birinci anı hiç unutmayacağım. Bu kulüpten ayrılmak ömrümü büsbütün değiştirecek. Barcelona’da devam edemedim. Ben, kulüp, Laporta; elimizden gelen her şeyi yaptık lakin La Liga müsaade vermedi. 13 yaşımdan beri Barcelona’dayım. 21 yıl daha sonra eşim ve üç küçük çocuğumla buradan ayrılıyorum. Geri dönmeyeceğimize dair kesin konuşamam zira burası benim konutum.” diye konuşmuştu.

EKONOMİK niçinLERDEN ÖTÜRÜ AYRILDI

Barcelona Kulübü Lideri Joan Laporta, Arjantinli yıldızın ayrılığının akabinde basın toplantısı düzenlemiş ve Messi’nin ekonomik niçinler yüzünden ekipten ayrıldığını söylemişti.

Laporta açıklamasında, “Çok büyük oyuncular ve liderler da dahil olmak üzere Barcelona her şeyin üstündedir. Messi her şeyin en düzgününü hak ediyor. Çok üzgünüm lakin mevcut kaideler altında Barcelona’nın geleceği için en hakikat sonucu verdik. Beklediğimizden çok daha fazla harcıyoruz. Büyük bir maaş bütçemiz var ve bize boşluk bırakmıyor. FFP niçiniyle Messi’yle anlaştığımız kontrata uyamadık. Leo Messi kalabilmek için elinden gelen her şeyi yaptı” sözlerini kullanmıştı.