Son Dakika: Stefan Kuntz’dan Yusuf Yazıcı, İrfan Can Kahveci, Ferdi Kadıoğlu ve Ozan Tufan açıklaması!

Semedov

New member
A Ulusal Ekip Teknik Yöneticisi Stefan Kuntz, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Kümesi’nde Cebelitarık ve Karadağ ile oynayacağımız çabalar öncesinde gündeme dair açıklamalarda bulunuyor.

TRT Spor’a konuşan tecrübeli teknik adam, takıma alınmayan oyuncuların durumuna da değiniyor ve Yusuf Yazıcı, İrfan Can Kahveci, Ozan Tufan, Sinan Bolat kararlarının perde gerisini anlatıyor.

Stefan Kuntz ayrıyeten ulusal grup tercihi büyük merak konusu haline gelen Ferdi Kadıoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeyi aktardı.

Stefan Kuntz’un açıklamaları şöyle:

“İlk etapta bizim konsantrasyonumuz Cebelitarık maçına olacak. Öncelikle bu müsabakadan istediğimizi almak istiyoruz. Bu müsabakayı geride bıraktıktan daha sonra birebirini Karadağ maçında da yapacağız. Çok fazla geçmişe gitmek istemiyorum. Kendimce tahlil yapmak istiyorum. Bunların kararında çıkarttığım şu: Özgüven en üst noktada değilmiş bununla birlikte mental güç de yüksek değilmiş.”

“Burada özgüven hususu epeyce değerli. Şayet özgüven kahrı yaşıyorsanız, kadro arkadaşlarınızdan takviye alırsınız. Ekip ruhu üzerine fazlaca çalıştık bu mevzu özelinde. Letonya maçında bu çalışmalarımızın kararınu aldığımızı düşünüyorum. Letonya maçındaki o galibiyetin üzerine bir şeyler inşa etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Letonya maçında aldığımız 3 puanın bayağı bir 3 puandan fazlaca daha fazlası olduğunu düşünüyorum.”

“İlk evvela Cebelitarık maçını kazanmalıyız. İkincisi ne kadar gol atabiliyorsak, onu atmalıyız. Atacağımız her gol rakiplerin üstünde baskı oluşturacaktır. Bu doğrultuda ilerleyip düşüneceğiz”

“Ekibimiz şekillenmeye devam ediyor. Tuğberk hoca bizimle bir işbirliği niyetinin kararı olarak burada. Kendisini 2 maç için ağırlıyoruz. bahsetmiş olduğum üzere 2 maçlık bir müddetç.”

YUSUF YAZICI niye TAKIMA ALINMADI?

“Bildiğiniz üzere bundan evvelki takımda 26 kişi deklare ettik. 3 oyuncu birinci maçta cezalıydı ötürüsıyla bu biçimde bir fikirde bulunduk. Lakin benim takım açıklama yaklaşımımı bilmek isterseniz genelde 20 oyuncu ve 3 kaleci… Ekip ruhu için bu sayının yanlışsız olduğuna inanıyorum. Geçen deklare ettiğımız takımdan artık olmayanlara bakarsak Serdar Aziz ve Yusuf var. Serdar’ın gözünde sakatlık vardı. Yusuf’un durumuyla ilgili hem kendisiyle hem hocasıyla konuştum. kimi vakit oyuncular tam olarak niye aday takımda olmadıklarını anlayamıyorlar. Bana bakılırsa Yusuf’un kadrosunda oynadığı vakit ulusal ekibe da faydalı olacaktır. Son vakit içinderda grubunda epey fazla vakit alamadı. Ulusal ortayı değerlendirip, grubundaki yerini geri kazanıp, bize mart ayındaki maçlarda katkı sağlayacağını düşünüyorum.”

SİNAN BOLAT KARARI

“İki oyuncunun durumunu farklı ele almak lazım. Sinan ile ilgili sonucumızı kaleci antrenörümüzle birlikte verdik. Sinan’ın ayaklarını Uğurcan ve Altay’a nazaran daha yeterli kullanan bir profil olarak takıma dahil ettik. Altay’ın da sakatlığı bulunduğundan dolayı Beşiktaş’tan da Ersin’i ümit ulusal kadrodan takımımıza aldık.”

“KENAN KARAMAN’IN YAKLAŞIMINI ÇOK BEĞENDİM”

“Kenan Karaman konusuna gelelim. Kenan merkez santrfor oynayan bir oyuncumuz. Ben kendisini epeyce tutkulu bir oyuncu olarak tanımlayabilirim. Parmağı kırıldığı periyotta bize gelip ulusal ekip için oynayıp katkı sağlamak istediğini söylemiş oldu. Kendisini bu yaklaşımından dolayı epey beğendim. Kenan her şeyini alanda verip, topun bizde kalmasını sağlayacak bir oyuncu.”

“İRFAN CAN İÇİN VITOR PEREIRA İLE GÖRÜŞTÜK”

“İrfan konusu hakkında hocası Vitor Pereira ile görüşmemiz oldu. O görüşmeler sonucunda bizim sonucumız bu istikamette oldu. Getafe’den Enes Ünal, Everton’dan Cenk Tosun… Kapı kimseye kapalı değil. Kâfi ki uygun performans sergilesinler. Herkes mart ayı için kendisinde talih nazaranbilir.”

FERDİ KADIOĞLU’NUN ULUSAL EKİP TERCİHİ

“Birkaç hafta evvel Ferdi ile Riva’da bir görüşme yaptık. Planlamalarımızdan bahsettim. Bundan daha sonra mart ayında inşallah play-off maçlarımız olacak diye kendisine anlattık. Güzel bir sohbet oldu. Biraz daha müddete gereksinimi olduğunu söylemiş oldu. Mart ayına kadar karar vermiş olacağını söylüyor.”

“HAKAN İKİNCİ PENALTIYI DA ATSA INTER KAZANABİLİRDİ”

“Hakan dünkü maçta 2. penaltıyı da atmalıydı. bu biçimde Inter kazanabilirdi… Biraz geri gideyim ve kendi gözlemimi söyleyeyim. Tüm Türk oyuncular ülkeleri için ulusal kadro ismine oynamaktan fazlaca büyük memnunluk ve gurur duyuyorlar. Tek bir maksatları var o da Türk insanını keyifli etmek. Tabi bunun yanında oyuncularımız bu kadar büyük sevginin yanısıra gelen beklentilerden dolayı baskı altına giriyorlar. Bu baskının bilhassa Türkiye haricinde ülkeyi temsil eden oyuncularda daha ağır bir biçimde tezahür edebiliyor.”

“BURAK YILMAZ’I TİPİK ÖNDER OLARAK GÖSTEREBİLİRİZ”

“Lider oyuncu herkese lazım. Burak’ı bu manada tipik bir başkan olarak gösterebiliriz. Öbür önderlerimiz de var ekibimizde. Hakan çok yüksek sesle duyurmasa da saha ortasında varlığıyla, halleriyle bunu hissettirir. Çağlar konuşmasıyla bunu sağlar. Genç oyuncularımızı da buna sevk etmek istiyorum aslında. Onlara da yol açmak istiyorum geleceğe hazırlamak manasında. Kalecilerimizin de liderlik yapması hayli değerli. Farklı karakterler, farklı önderler var grubumuzda.”

YABANCI HUDUDU YANITI

“Yabancı sonu konusu gündeme getirilirken genç oyuncu gelişmeninin hedeflendiğine inanıyorum. Hususun tüm tarafları bir tartışma içerisinde kendi argümanlarını ortaya koymalı ve tek bir ortak noktada buluşulmalı. Sırf yabancı kuralını değiştirerek gayeye ulaşamazsınız. Hususun uzmanları bir ortaya gelmeli ve ortak bir noktada buluşulmalı diye düşünüyorum. Kısa müddettir buradayım ve bahsetmiş olduğuniz mevzuların fotoğrafını çekmek için kendi adıma erken.”

“Alt ligler bizim için de kıymetli. Ben Almanya ümit ulusal ekibini çalıştırırken oyuncularımın birçok Bundesliga 2’den geliyordu. Bilhassa akademisi olan kulüplere ziyaret yapmayı düşünüyorum. Maçları da izlemeyi düşünüyorum. Bunu yalnızca benle sınırlamayalım. Yardımcılarım da o maçları izleyebiliyor. Yardımcılarım da bu maçları izleyebilirler ancak tabiki ben de takipte olacağım.”