Son Dakika: Peter Schmeichel’dan Christian Eriksen’in mevtten döndüğü maça dair olay iddia! UEFA tehdit mi etti?

Semedov

New member
Spor Arena Dış Haberler – Danimarka futbolunun efsane isimlerinden Peter Schmeichel, oğlu Kasper Schmeichel kadro arkadaşı Christian Eriksen’in vefattan döndüğü Finlandiya maçına ait gündeme bomba üzere düşen bir sav ortaya attı.

ITV’de yayınlanan Good Morning Britain isimli programa manzaralı bağlanan Peter Schmeichel, Christian Eriksen’in yaşadığı bahtsız rahatsızlığın akabinde Danimarkalı oyunculara maça devam etmeleri istikametinde UEFA tarafınca baskı yapıldığını öne sürdü.

Tezlerini bir adım öteye taşıyan Peter Schmeichel, UEFA’nın Danimarkalı oyunculara üç seçenek sunduğunu ve bu seçeneklerden birisinin hükmen yenilgisi kabul etmeleri olduğunu savundu.

PETER SCHMEICHEL’IN AÇIKLAMALARI ŞU FORMDA

“UEFA, oyuncuların tavsiyesine uyduğunu ve oyuncuların maça devam etme konusunda ısrarcı olduğunu deklare etti. Bunun yanlışsız olmadığını biliyorum. UEFA, oyunculara 3 seçenek sundu. Birincisi, alana geri dönüp kalan 50 dakikayı oynamaları. İkincisi, maçı sonraki gün saat 12.00’a erteleyerek kalan 50 dakikayı oynamaları. Üçüncüsü ise 3-0’lık hükmen yenilgiye razı olmaları. Artık bir düşünün… Sizce maça devam etmek isteyen oyuncular mı? Oyuncuların sahiden seçeneği olduğuna inanıyor musunuz? Bence hiç bir seçim bahtları yoktu.”

SIMON KJAER’İN ARKADAŞI DA BİREBİR HUSUSTAN ŞİKAYET ETMİŞTİ

Günün kahramanlarından olan Simon Kjaer’in yakın arkadaşı ise deneyimli oyuncunun alanda ayaklarının gitmediğini ailesine dediğini anlatmış ve bu sebeple maçın bir daha başlamasının akabinde oyundan alındığını aktarmıştı.

İsmi açıklayan kişi, Peter Schmeichel’in açıklamalarını takviyeler nitelikte tabirler kullanmış ve “Stadyumda bulunan hiç kimsenin maçın oynanmasını istediğini sanmıyorum. Futbolcuları oynamaya zorlamaları nitekim epey tuhaf bir karardı. Cumartesi akşamı ya da Pazar öğlenden daha sonra oynatmayı teklif etmiş UEFA. Pekala bu sağlıklı bir tahlil mü?” demişti.

“MAÇA ÇIKMAMIZ YANLIŞ BİR KARARDI”

Danimarka Teknik Yöneticisi Kasper Hjulmand, yaşananların üzerinden bu kadar kısa müddet geçmişken maça devam etmenin bir kusur olduğunu açıklamıştı.

Hjulmand, “Bence yanlış karar verdik. Oyuncular için hayli zordu. En âlâ arkadaşlarının hayatta kalıp kalmayacağından bile emin değillerdi. Oyuncuların karar vermek zorunda bırakılması yanlıştı. Maç oynanmamalıydı.” biçiminde konuşmuştu.

UEFA NE DEMİŞTİ?

UEFA, Christian Eriksen’in bahtsız rahatsızlığı sebebiyle duran Danimarka – Finlandiya maçının deneyimli oyuncudan gelen hoş haberlerin akabinde iki grup oyuncularının isteği doğrultusunda kaldığı yerden devam ettiğini açıklamıştı.

UEFA’nın kelam konusu açıklamasında yer alan, “İki ekip oyuncularının isteği doğrultusunda” tabiri yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

FİNLANDİYA KAPTANI FİNLANDİYA’YI TEBRİK ETTİ

Finlandiya Kaptanı Tim Sparv ise birinci başta yaşananları anlayamadıklarını ve akıllarına gelen tek şeyin ayak altından çekilmek olduğunu anlattığı röportajında hakemler hakkında övgü dolu sözler kullanmıştı.

Sparv, “Maçın hakemi tüm yaşananların ortasındaki kilit isim olabilir. Çok sakin kaldı ve bizimle empati kurabildi. Herkesle kurduğu irtibat ve yaşananları ele alış biçimi bana fantastik geldi. Onu ve meslektaşlarını tebrik ediyorum. Onlar için de hayli güç bir deneyimdi.” tabirlerini kullandı.