Son Dakika: Messi Barcelona’ya gözyaşlarıyla veda etti! Veda açıklamasında flaş kelamlar, PSG…

Semedov

New member
Barcelona’yla olan mukavelesi bitmiş oldukten daha sonra İspanyol kulübünden ayrılan Lionel Messi, sonucun akabinde birinci defa açıklamalarda bulundu. Arjantinli futbolcu, açıklamalarına başlamadan evvel gözyaşlarına hakim olamadı ve bir süre konuşmakta kuvvetlik çekti.

İşte Messi’nin açıklamaları;

Hakikaten konuşabilecek durumda değilim. Çok düşündüm, ne diyebileceğimi bilmiyorum. Yaşananlardan hiç bir şey anlamadım. Tüm hayatımı burada geçirdim. Çok sıkıntı… Barcelona’dan ayrılmaya hiç hazır değildim.

Konutumda, Barcelona’da epey şey yaşadım. Biroldukca hoş hatıram var. Ayrıyeten makus anılar da var. Hepsi benim bugün olduğum kişi olmamı sağladı. Asla elveda demeyeceğim. Zira, bunu hiç düşünmedim. Hiç bu biçimde olacağını hayal etmemiştim.

“CAMP NOU’DA VEDA ETMEK İSTERDİM”

Burası benim meskenim, bizim meskenimiz. Barcelona’da kalmak istiyordum fakat bugün her şeye veda etmek zorundayım. 1.5 yıldan fazla müddettir taraftarları nazaranmeden ayrılıyorum. Şayet bir ayrılık hayal etseydim, büsbütün dolu bir Camp Nou’da veda etmek isterdim. Düzgün bir biçimde veda etmiş olurdum. bu türlü olması gerekiyormuş ancak… Beni seven ve destekleyen herkese minnettarım.

Son birkaç gündür ne diyeceğimi fazlaca düşündüm. Ancak gerçek şu ki, hiç bir şey söyleyemem. Bu kulüpte geçen çok yıldan daha sonra hayli sıkıntı.

“BURADA KALMAYI HER ŞEYDEN ÇOK İSTİYORDUK”

Geçen yaz ayrılmak istemiştim lakin bu yıl her şey farklıydı. Ailem de ben de kalacağımızı düşünüyorduk. Bunu her şeyden hayli istiyorduk. Umarım bir gün geri dönebilirim ve bu kulübün bir kesimi olabilirim. Barcelona’nın tekrar en güzeli bulunmasına yardımcı olabilirim.

Konuşurum diye düşündüğüm hiç bir şeyi hatırlamıyorum. Üzgünüm. Çok üzgünüm. Sözler aklıma gelmiyor…

BARCELONA’DA KALMAMA LA LIGA MÜSAADE VERMEDİ

Barcelona’da biroldukca uygun hatıram var. Lakin, birinci kere alana çıkmak bir hayaldi. O anı hiç unutmayacağım. Akabinde her şey şahane oldu lakin her şeyin başladığı o birinci anı hiç unutmayacağım. Bu kulüpten ayrılmak ömrümü büsbütün değiştirecek. Barcelona’da devam edemedim. Ben, kulüp, Laporta; elimizden gelen her şeyi yaptık fakat La Liga müsaade vermedi.

13 yaşımdan beri Barcelona’dayım. 21 yıl daha sonra eşim ve üç küçük çocuğumla buradan ayrılıyorum. Geri dönmeyeceğimize dair kesin konuşamam zira burası benim meskenim.

“EN SIKINTI HATIRAM…”

Barcelona’da biroldukca güç an yaşadım lakin en zoru geçen gün kadroyla bir arada idmana çıkamamış olmak. Bu en zoruydu. Artık yeni bir öykü başlayacak fakat… Evet, en güç hatıram bu olacak. Başkan Laporta’nın dediği üzere; Barcelona herkesten büyüktür. Beşerler, bensiz Barcelona’ya da alışacak, tıpkı öbür her şeye alıştıkları üzere…

“PSG İHTİMALLER ARASINDA”

Paris Saint Germain ihtimaller ortasında yer alıyor. Ayrılacağım muhakkak olduktan daha sonra epey temasa geçen oldu. çabucak hemen muhakkak olan bir mutabakat yok. Barcelona’nın açıklamasından daha sonra epeyce sayıda telefon aldım.

Taraftarla düzgün bir biçimde vedalaşabilmek için Camp Nou’ya dönmek isterim fakat dürüst olmak gerekirse eskisi üzere olmaz. Lakin, Barcelona taraftarı için her şeyi yapmaya hazırım.

“BARCELONA’YA RAKİP OLURSAM…”

Barcelona’dan ayrılmam gerektiği haberini öğrenmem beni epeyce zorladı. Hala tüm bu hislerin üstesinden gelmeye çalışıyorum. Lakin kıymetli olan futbol oynamaya devam etmem. Her şeyden çok futbolu seviyorum.

Barcelonalılar beni tanıyor. Rekabet etmeyi sevdiğimi biliyorlar. Barcelona’ya karşı rakip olduğumda kazanmak için her şeyimi veririm. Yapamayacak durumda olana kadar futbol oynamaya ve rekabet etmeye devam edeceğim. Barcelona’yla bir Şampiyonlar Ligi daha kazanmayı epeyce isterdim.

“KULÜP BORÇ İÇİNDE”

Kulüp büyük bir borç ortasında. Benimle devam edemezler. Bu mümkün değil. Benim de kendi mesleğim hakkında düşünmem gerekiyor. Gazeteler %30 yazıyor lakin aslında kontratımda %50’lik bir fedakarlık yapmayı teklif ettim.

PSG’Lİ OYUNCULARLA FOTOĞRAF ÇEKTİRMESİ…

PSG oyuncuları ile olan fotoğraf büsbütün tesadüftü. Arkadaşlarımla oradaydım ve fotoğraf çekmeye karar verdik. Bana ‘Paris’e gel!’ dediler fakat latifeydi, yalnızca tatildeydik.

TARAFTARLAR TESİSLERE AKIN ETTİ

34 yaşındaki deneyimli futbolcunun basın toplantısı öncesi Barcelonalı taraftarlar tesislere akın etti.

Taraftarlar, Lionel Messi lehine tezahüratlarda bulundular.

LAPORTA’DAN MESSI AÇIKLAMASI

Barcelona Kulübü Lideri Joan Laporta, Arjantinli yıldızın ayrılığının akabinde basın toplantısı düzenlemiş ve Messi’nin ekonomik niçinler yüzünden kadrodan ayrıldığını söylemişti.

Laporta açıklamasında, “Çok büyük oyuncular ve liderler da dahil olmak üzere Barcelona her şeyin üstündedir. Messi her şeyin en uygununu hak ediyor. Çok üzgünüm lakin mevcut kaideler altında Barcelona’nın geleceği için en gerçek sonucu verdik. Beklediğimizden çok daha fazla harcıyoruz. Büyük bir maaş bütçemiz var ve bize boşluk bırakmıyor. FFP niçiniyle Messi’yle anlaştığımız mukaveleye uyamadık. Leo Messi kalabilmek için elinden gelen her şeyi yaptı” tabirlerini kullanmıştı.