Son Dakika: Marcao-Kerem Aktürkoğlu krizi daha sonrası Galatasaray’da dikkat çeken Fatih Terim detayı! İdmana yansıyan o kare…

Semedov

New member
Spor Arena Ayrıntı – Harika Lig’in birinci haftasında Giresunspor’la deplasmanda karşılaşan ve alandan 2-0’lık galibiyetle ayrılan Galatasaray yeni döneme 3 puanla başlarken, uğraşa Marcao’nun Kerem Aktürkoğlu’na saldırması damga vurmuştu.

Müsabakanın 60. dakikasında Kerem Aktürkoğlu müsait konumda golü atamayınca Marcao, kızgın bir biçimde söylenmeye başladı. Brezilyalı futbolcunun kelamlarını duyan Kerem, kendisine eliyle ‘sus’ işareti yaptı.

Bu hareketin akabinde sonlarına hakim olamayan Marcao, Kerem’in yanına giderek evvel baş attı. Kerem, çabucak sonrasında kendisine iten Marcao karşısında savunma konumu alınca, Brezilyalı futbolcu bu defa yumrukla omzuna vurdu.

Olayı şaşkınlıkla izleyen başka futbolculardan Diagne, Marcao’yu; Cicaldau da Kerem’i tutarak uzaklaştırdı. Kerem, yaşadığı şok ile kenara gelip, “Bana nasıl vurabilir” diye isyan etti. Hakem Erkan Özdamar, gerginliğin yatışmasının akabinde VAR monitörüne giderek yaşananları izledi ve Marcao’yu direkt kırmızı kartla oyundan attı. Çabucak akabinde Kerem Aktürkoğlu da, teknik yönetici Fatih Terim tarafınca oyundan çıkarılıp kenara alındı.

TERİM SOYUNMA ODASINA ALMADI

Galatasaray Teknik Yöneticisi Fatih Terim, başka futbolcuların durumdan rahatsız olmalarından kaynaklı gerginliğin devam etmemesi ismine Giresunspor maçı daha sonrasında Marcao’yu soyunma odasına almadı. Brezilyalı savunmacı, birlikteinde 3 kulüp yetkilisiyle birlikte kadrodan evvel havalimanına ulaştırıldı. 25 yaşındaki oyuncu, havalimanına ekipten başka gittiği için ötürüsıyla ekip otobüsünde yer almadı. Uçakta ise kafileden başka oturdu.

LİDER BURAK ELMAS SOYUNMA ODASINA GİTTİ

Galatasaray Lideri Burak Elmas, Giresunspor uğraşının akabinde soyunma odasında Fatih Terim ile 15-20 dakikalık küçük bir toplantı gerçekleştirdi. Lider Elmas, yaşananları Fatih Terim ile sıcağı sıcağına görüşecek mevzu hakkında bilgi aldı. Fatih Terim yaklaşık 20 dakika süren bu görüşme sebebiyle maç sonu yapılan yayıncı kuruluş röportajına geç katıldı.

MARCAO EGZERSİZE ÇIKMADI

Yaşanan bu olay futbol kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, sarı-kırmızılı kulüp UEFA Avrupa Ligi play-off’unda Randers’la oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı.

Sarı-kırmızılıların idmanında Brezilyalı stoper yer almazken, teknik yönetici Fatih Terim’in imgesi dikkat çekti.

MORALSİZLİĞİ YÜZÜNE YANSIDI

Galatasaray’ın toplumsal medya grubunun yaptığı idman paylaşımlarında yüzünün gülmesiyle dikkat çeken Terim, Giresunspor maçında yaşanan kriz daha sonrası idmanda bir çok moralsiz görüldü.

Terim’in asık yüzlü hali sarı-kırmızılı grubun toplumsal medya hesaplarından paylaşılırken Galatasaray taraftarı, deneyimli çalıştırıcının yaşanan olay niçiniyle moralsiz olduğunu toplumsal medyada gündeme taşıdı.

KEREM’DEN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Yaşanan bu gelişmelerin akabinde ulusal futbolcu Kerem Aktürkoğlu, toplumsal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Sarı-kırmızılı futbolcu, toplumsal medya hesabından Galatasaray logosunu paylaştı. Bu paylaşım, kısa müddette binlerce etkileşim aldı.

“NASIL BİR KARAR VERECEĞİMİZİ GÖRECEKSİNİZ”

Fatih Terim Giresunspor maçının akabinde yaptığı açıklamada, “Futbol ömrümüzde antrenörlük hayatımızda pek epey şey gördük ancak demek ki her şeyi gördüm demeyeceksin. Görmediğiniz şeyler de kimi vakit karşınıza çıkıyor. Biz futbolcular, biz hocalar, yöneticiler vakit zaman yükseliriz, soyunma odasında hatta maç oynanırken birbirimizle münakaşa ederiz, hatta neredeyse yumruklaşmaya varan bir durum olur fakat sabah her şey biter yahut yarım saat daha sonra her şey biter. 11’e 10 oynuyorsunuz, 3 gün bir seyahat yapıp tekrar deplasmana gidip kümeye kalmanın birinci maçını güç kaidelerde oynayacaksınız, yorgunluğunuza mı yanarsınız, tahminen fazlaca açık farklı galip gelip başkan dönecektiniz ona mı yanarsınız, iki tane güzel oyuncunuzun sahanını içeresinde arbedesine mı yanarsınız, yahut bir sürü buna benzeri şey” demişti.

Deneyimli çalıştırıcı yaşanan olayın yaptırımının olacağını belirtirken, “Bir nefes alacağız, bir rahatlamayı bekleyeceğiz sabaha kadar, fevri hareket edemeyiz, nasıl bir karar vereceğimizi yakında goreceksiniz. Bu, dediğim üzere onu astım, bunu kestim değil ancak Kerem’in de hakkını, hukukunu onun gençliğini de koruyarak, Marcao’ya da kelam hakkını da vererek, lakin herkesten de özür dileyerek başlanacak bir olay olduğunu da söylemek isterim, başta Kerem olmak üzere, Kerem’in ailesi olmak üzere, Galatasaray ailesi olmak üzere, arkadaşlarım, biz. Olmasaydı güzeldi ancak zira anlamadığım nokta son maç olur, şampiyonluk masraf bir şey olursunuz, lakin daha birinci maç gol üstüne gol kaçırıyoruz, üç gün daha sonra maçımız var, aslına bakarsan oyuncu değiştirmeye başladık, şansızlığımız değiştir dedim değiştirirken o durumu pas geçti, kalınca ona kızdım ben. Değiştir diye rica ediyorum, olacağı varmış” tabirlerini kullanmıştı.

Çabucak üye ol, 100 TL oyna 100 TL kazan!