Son dakika: Lionel Messi, PSG’ye imza daha sonrası birinci kere konuştu! Barcelona ve Neymar itirafı… FFP tehlikesi var mı?

Semedov

New member
Dünyada yılın transferi dün resmen açıklanmıştı. Barcelona’dan maddi sebeplerden ötürü ayrılan Lionel Messi, dün PSG’ye iki yıllık resmi imzayı atmıştı. Arjantinli yıldız, kulüp lideri Nasser Al Khelaifi ile bir arada basının karşısına çıktı.

İşte basın toplantısındaki açıklamalar:

Nasser Al Khelaifi: Çok memnunum. Lionel Messi’yi sizlere tanıtmaktan gurur duyuyorum. Bugün kulübümüz için tarihi bir gün. Dünya futbolu için de taihi bir gün. Herkes Leo’yu epey güzel tanıyor. Kendisi ballon d’Or’u 6 sefer kazanan tek futbolcu. Futbolu sihir üzere oynayan bir futbolcu. Taraftarımız onu izlemekten büyük keyif alacak. Leo ile, kulüple ve taraftarımızla birlikte başarmaya çalıştığımız şeyler inanılmaz. Bugün Messi’nin birinci gününü kutluyoruz. Buraya geldiğimizde nasıl bir projemiz olduğunu soruyorlardı. Biz futbol projemiz olduğunu söylemiş olduk. Bugün geldiğimiz noktadan büyük gurur duyuyoruz. Hem biz, tıpkı vakitte Messi bu mutabakat için hayli istekliydi. Hem sana, hem eşine ve babana teşekkür ediyorum. Kendi kadroma da, sportif yöneticimiz Leonardo’ya teşekkür ediyorum. Onunla da gurur duyuyorum. Konuşma hazırlamadım, kalbimden konuşuyorum şu anda. Kulübümüzün tarihi için hayli değerli bir mutabakat. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ticari partnerlerimize de teşekkür ederiz. Birinci günden bu yana bizim yanımızda oldular. çabucak hemen bir şey kazanmış değiliz, asıl artık işimiz başlıyor. Leo’yu bir an evvel saha ortasında görmek istiyoruz. Umarım onunla biroldukça kupa kazanacağız. Elimizde epey güzel oyuncular var ve dünyadaki en yeterli oyuncuyu da kulübümüze kattık. PSG’ye güzel geldin Leo. Umarım sen, ailen ve çocukların Paris’te keyifli olursunuz.

“BARCELONA’DAN AYRILMAK ÇOK ZORDU LAKİN ARTIK ÇOK MUTLUYUM”

Lionel Messi:
Herkese merhabalar. Barcelona’dan ayrılmak benim için hayli güç olsa da burada olduğum için de fazlaca memnunum. Buraya epeyce çabuk alıştım diyebilirim. Heyecanlıyım ve çabucak artık idmanlara başlamak istiyorum. Bugün resmen hayatım değişti. Mükemmel bir transfer oldu. Ben de onlarla birlikte olmaktan memnunluk duyuyorum. Dünyanın en güzel oyuncularıyla bir arada oynayacağım. Çok heyecanlıyım. Dönem öncesi çalışmalarımı tek başıma yapmam gerekecek. Birinci maçımın ne vakit olacağını bilmiyorum. Umarım en kısa vakitte olur. Oynamak istiyorum. Bana yapılan karşılama olağanüstüydü. İnanılmaz memnun hissediyorum. Kadro arkadaşlarımla alana çıkmak için sabırsızlanıyorum. Geçen hafta yaşanan her şey sıkıntı ve süratliydi. Bir günde her şey değişti, epeyce duygusaldı. Kimse bunu kestirim edemezdi lakin şu anda mesleğimin yeni kademesi için memnunum. Sokaktaki insanları düşünüyorum. Barcelona’yı düşünüyorum. Herkesi düşünüyorum. İspanya’da herkes dışarıdaydı. Onları sokakta görmek inanılmaz deneyimdi. Herkese fazlaca teşekkür ediyorum.

“kimi vakit EN YETERLİ KADROYLA ŞAMPİYONLAR LİGİ’Nİ KAZANAMAYABİLİRSİNİZ”

Şampiyonlar Ligi’yle ilgili gelen soruya birinci vakit içinderda Al-Khelaifi, akabinde Messi karşılık verdi.

“Amacımız her maçı kazanmak. Şayet kupa kazanmak istiyorsanız, evvela maçları kazanmalısınız. Bunun için de disiplinli olmalısınız. Emelimiz bu. Messi bana kupalar kazanmak istediğiniz, uygun bir grupta oynamak istediğini ve en kıymetlisi gayretli kadrolarla oynamak istediğini söylemiş oldu.”

“kimi vakit dünyanın en âlâ grubuna sahip olabilir ve Şampiyonlar Ligi’ni kazanamazsınız. En uygunların olduğu bir müsabaka. bu biçimde biraz bahta da gereksiniminiz olur. Amaçlarımdan biri de o kupayı kazanmak olacak. Çok fazla motivasyonla ve her zamankinden daha fazla istekle buraya geldim. Maksadım Şampiyonlar Ligi’ni bir sefer daha kazanmak.”

MBAPPE KADRODAN AYRILACAK MI?

Nasser Al Khelaifi:
“her insanın bildiği üzere Mbappe PSG’nin oyuncusu. Gruptan ayrılmak istemediğini açıkça bana söylemiş oldu. Mbappe rekabetçi bir kadro istediğini söylüyordu, artık bu ekipten daha rekabetçisi yok, bir mazereti olamaz”

“NEYMAR VE MBAPPE İLE BİRLİKTE OYNAMAK ÇILGINCA OLACAK”

Messi:
Neymar ve ben birbirimizi epeyce âlâ tanıyoruz. Buraya gelme sebeplerimden biri de o. Grubu da güzel tanıyorum zira daha evvel karşılaştık. Umarım kadro arkadaşlarımızla birlikte daha kuvvetli olacağız. Onlarla birlikte oynayacak olmaktan memnunum. Çılgınca. Grubumuz fazlaca düzgün. Bir an evvel çalışmalara katılıp maçlara çıkmak istiyorum. Artık dünyanın en âlâ oyuncularıyla birlikte oynayacağım. Benim için inanılmaz bir deneyim olacak.

BARCELONA İLE EŞLEŞME OLURSA…

Messi:
“Barcelona, benim meskenim. Grupla güzel ve makûs biroldukca anım var fakat taraftarlar beni yeterli biliyorlar ki, ben kazanmaya devam etmek ve en üst düzeyde uğraş etmek isteyen biriyim. bu biçimde bir eşleşme olursa umarım taraftar olur. Konutumda öbür bir grup formasıyla onlara karşı oynamak garip olur.”

FİNANSAL FAİR-PLAY TEHLİKESİ VAR MI?

Nasser Al Khelaifi:
Bu soruyu bekliyordum. Birinci günden bu yana FFP kurallarına dikkat ederek hareket ediyoruz. Durumumuzu denetim ettik ve Messi’ye imza attırabileceğimizi gördük. Şayet merak ediyorsanız Messi’nin maaşı bize sorun çıkarmayacak. Basının bu hususta olumsuz bir tutum takınmasından çok Messi’nin burada olmasının olumlu istikametine odaklanması gerek. Messi’nin kulübe getirdiği, yaptığı tesir inanılmaz. Sayıları görmeniz lazım.

“VERRATTI’Yİ BARCELONA’YA ÇOK İSTEDİK LAKİN ARTIK BEN BURADAYIM”

Messi:
Verratti inanılmaz bir oyuncu. Onu Barcelona’da görmeyi epey istedik lakin işler değişti ve ben buraya geldim. Artık birlikte oynayacağız. Konumunda dünyanın en düzgünlerinden birisi. Gruba ve Verratti’ye yardımcı olmak için elimden geleni yapacağım.