Son dakika: İspanya-Fransa maçına damga vuran gol! Mbappe ofsayt mı? Kural ne diyor?

Semedov

New member
UEFA Uluslar Ligi finalinde İspanya’yı 2-1 mağlup eden Fransa şampiyon oldu. San Siro Stadı’nda oynanan müsabakanın birinci yarısı 0-0 bitmiş oldu. 64’üncü dakikada İspanya öne geçti.

Busquets’in savunma gerisine yolladığı topa hareketlenen Oyarzabal, Upamecano’nun yanlışlı dokunuşu daha sonrasında topu önünde buldu, ceza alanına girer girmez sol ayağıyla vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı ağlara göndererek İspanya’yı 1-0 öne geçirdi.

KARŞILIK İKİ DAKİKA daha sonra GELDİ

Bu gole Fransa’nın yanıtı 2 dakika daha sonra geldi. 66’ncı dakikada Mbappe’nin pasıyla sol kanatta topla buluşan Benzema, ceza alanı içi sol çaprazından sağ ayağıyla yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlağı uzak köşeden filelerle buluşturdu ve skoru 1-1’e getirdi.

MBAPPE’DEN KUPAYI GETİREN GOL

80’inci dakikada Hernandez’in orta pasıyla ceza alanı içerisinde kaleci ile karşı karşıya kalan Mbappe, sol ayağıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara göndererek Fransa’yı 2-1 öne geçirdi.

Son dakikalarında iki ekibin da konumlar bulduğu müsabakada öteki gol olmayınca Fransa, alandan 2-1 galip ayrılarak şampiyonluğa ulaştı.

MBAPPE’NİN GOLÜNDE OFSAYT TARTIŞMASI

Fransa’ya kupayı getiren Mbappe’nin golünde ofsayt tartışması yaşandı. Maçın 80. dakikasında Hernandez’in orta pasında savunma ardına sarkan Kylian Mbappe, kaleci Simon ile karşı karşıya durumda sol ayağıyla topu ağlara gönderdi. İspanyol futbolcular, gol daha sonrası ofsayt itirazında bulundu.

VAR İLE GÖRÜŞEN KARASEV GOLÜ VERDİ

Gol daha sonrası bir süre VAR ile bağlantı halinde olan Rus hakem Sergey Karasev, orta noktayı işaret etti ve maçın bir daha başlamasını istedi.

BUSQUETS, HAKEMİN SÖZLEDİKLERİNİ ANLATTI

İspanya kaptanı Sergio Busquets, maç sonu yaptığı açıklamada Mbappe’nin golüyle ilgili; “Pozisyonun niye ofsayt olduğunu hakeme sordum. Eric Garcia’nın topa gerçek atılım yapıp topa dokunması sebebiyle ofsayt sonucu verilmediğini söylemiş oldu. Bu kural hiç mantıklı değil” diye konuştu.

ERIC GARCIA: “KENARA ÇEKİLİP TOPU GEÇMESİNİ Mİ İZLESEYDİM?”

Mbappe’ye gelen topa şuurlu olarak atılım yapıp dokunan lakin konumu kesemeyen Eric Garcia ise; “Pozisyonda Mbappe açık bir biçimde ofsayt. Hakeme sordum, bana topla oynamaya çaıştığım için ofsaytı bozduğumu söylemiş oldu. Kenara çekilip Mbappe’nin geçmesini mi izleseydim? Tuhaf lakin kurallar bu biçimde diyor.” açıklamasını yaptı.

KURAL NE DİYOR?

IFAB’ın futbol kural kitapçığındaki ilgili kısımda konumla ilgili şu sözler yer alıyor:

Ofsayt durumunda bulunan bir oyuncu topu, bilerek elle oynama da dahil, topla bilerek oynayan bir rakip oyuncudan alırsa, rakip oyuncunun yaptığı kurtarma haricinde, bulunduğu konumdan avantaj elde etmiş olarak kıymetlendirilmez.