Son Dakika: Hollanda – Türkiye maçı daha sonrası Şenol Güneş’ten istifa sorusuna cevap: “Eğer karar alırsam…”

Semedov

New member
A Ulusal Kadro Teknik Yöneticisi Şenol Güneş, 6-1’lik tarihi Hollanda mağlubiyeti daha sonrası açıklamalarda bulundu.

İşte Şenol Güneş’in açıklamaları;

Berbat bir gece, makûs bir maç oldu. Hem skor açısından birebir vakitte oyun açısından. Farklı bir skordan daha sonra ‘Şu şu biçimde olsaydı’ demek yanlışsız değil. Seçimlerimiz yanlış oldu, benim için söylüyorum. Oyuncularımız kıymetli oyuncular. Daha uygun oynayabilirdik lakin başaramadık. Farklı skordan şöyleki yapsak demek hakikat değil.

“15-16 PUAN YAPMALIYDIK”

Seçimlerimiz yanlış oldu. Benim için söylüyorum. Oyuncularım ellerinden geleni yaptılar. Oyuncularımız pahalı oyuncular, daha büyük muvaffakiyetler yakalama bahtları olduğunu düşünüyorum. Bugün 15-16 puan yapmamız gerekirken 11 puanda kaldık.

“BUNUN SORUMLUSU BENİM”

Şahsımla yapılan tüm tenkitleri olağan karşılıyorum. Bir karşılaşmayı kaybettik ve herkes üzülüyor. Hislerin dışarıya vurulmasını olağan karşıladım lakin bu oyuncuları yaralayanlar yanlış yaparlar. Bunun sorumlusu benim. Başarıyı paylaşmakta ülke olarak kasvet çekiyoruz.

“ŞEYTANİ SİSTEMİ BOZAMADIM”

Yanılıyorsam, kusur da benimdir. Bunu oyuncuya yüklemeyi hakikat bulmam. Üzgünüm zira bu işe başlarken güç koşullarda, her insanın isteğiyle geldim. İktisatla başlayan, duygusal müsabakayla, artık şeytani bir tertip var… Ben buna alet oldum. Tertip ve şeytanlık karışmış. Sistem artık şeytanlık olmuş. Güzel sonuçlar alarak şeytani nizamı bozabilirdim fakat bozamadım.

“ÜLKEM VE EKİP İÇİN EN YANLIŞSIZ OLANI YAPARIM”

Sorumluluktan kaçmam. Gerçek olan şeyler bozulmamalı, şahsımla alakalı değil. Oyunculara da ‘İşlerine sahip çıkın’ dedim. Benim, onları müdafaaya gereksinimim var, onların beni değil. Ben, ülkem ve grup için en hakikat olanı yapabileceğimi biliyorum.

İSTİFA AÇIKLAMASI: KARAR ALIRSAM…

Hem idareye hem bana bağırmalar oldu. Bana bağırmaları olağan, tek sorumlu benim. İdare ile alakası yok. Seçimleri yapan benim, başarısızlık da benimdir. sonucu saha ortasında aldık lakin başarılı olamadık. Bundan daha sonra alacağım karar şu anda alacağım karar değil. Karar alırsam, size açıklarım.

“OYUNCU BASKIDAN SORUMLULUK ALAMIYOR”

Ülke olarak nasıl isterseniz o denli yaparsınız. Alandaki oyuncu baskıdan sorumluluk alamıyor, bunu hissediyorum. İki maç kazandık harika, bir maç kaybettik ve berbat olduk. Alanda lider oynamıyor. Bir karar alırken, çalıştığınız kurum var ve onlarla konuşursunuz.

“YALVARARAK GELMEDİM”

Bir yıldır niye maaş anlatıldı, niye saldırıldı bilmiyorum. Sistem mi o denli? Atak mı? Yanında çalışan adam bile o denli. Ben, onları güldürdüm. Bana yapsınlar lakin artık diğerine yapmasınlar. Lucescu giderken kovmak isteyenler, bana gelirken yalvaranlar, 6 ay daha sonra suçlama başlanıyorsa tertipte yanlışlık var. Bugün için söylemiyorum. Ben yalvararak değil, sevinerek ulusal ekibe geldim.