Son Dakika: Halis Özkahya’dan Muhteşem Lig tarihinde görülmemiş hata! “Kabahatin en azı Halis Özkahya’da… Ben olsam…”

Semedov

New member
Muhteşem Lig’de 12. hafta uğraşında Gaziantep FK ile Kasımpaşa karşı karşıya geldi. Gaziantep Kalyon Stadyumu’da oynanan müsabakada Muhteşem Lig tarihinde görülmemiş bir olay yaşandı.

Gaziantep FK – Kasımpaşa içinde oynanan maçta 9 dakika uzatma oynanacağı işaret edildi. Fakat müsabakanın hakemi Halis Özkahya, karşılaşmayı 94:14’te bitirdi. bu biçimdece gayret Gaziantep FK’nın 2-0’lık üstünlüğüyle bitmiş oldu ve gruplar soyunma odalarına gitti.

Gözden Kaçmasın

Gaziantep FK – Kasımpaşa maçında Halis Özkahya ve grubundan tarihi hata! Oyuncular 10 dakika daha sonra geri döndüHaberi Görüntüle

MAÇI ERKEN BİTİRDİĞİNİ FARK ETTİ…

Halis Özkahya’nın son düdüğü çalmasının akabinde soyunma odasına giden futbolcular, 10 dakika daha sonra tekrar alana çağrıldı. Ekipler alana çıktıktan daha sonra kalan 5 dakikalık mühlete devam edildi. Yayıncı kuruluşun servis ettiği bilgiye göre; Gaziantep FK ve Kasımpaşa’da birtakım oyuncular, duştan çağrıldı.

Gaziantep FK – Kasımpaşa mücadeledesini deklare ettiğı uzatma dakikasından 5 dakika evvel bitiren Halis Özkahya, karşılaşmayı erken sonlandırdığı için önemli hayal kırıklığı yaşadı. Eksik müddetin oynanmasının akabinde maç bir daha bitmiş oldu. Halis Özkahya’nın soyunma odasına giderken moralsiz olduğu gözlendi.

EROL BULUT: HALİS ÖZKAHYA DA İNSAN…

Gaziantep FK teknik yöneticisi Erol Bulut, maçın son kısımlarında yaşanan olayla ilgili karşılaşma daha sonrasında değerlendirmelerde bulundu. Bulut, “Önce içeri girdik, daha sonra yine çıkıp oynadık, maçı bitirdik. Olması gereken her neyse onu yapmak zorundayız. Bize de bu biçimde talimat geldi. 4 dakika daha oynanması gerekiyordu. Futbolcularımız, tekrar formalarını giyip alana çıktı. Evet bu bir yanılgı lakin biz de, hakem de insan. bu biçimde yanılgılar olabiliyor.” diye konuştu.

HAKAN KUTLU: KRONOMETRESİNDE DAKİKAYI YANLIŞ GÖRMÜŞ

Kasımpaşa teknik yöneticisi Hakan Kutlu, Gaziantep FK maçı daha sonrası Halis Özkahya’nın müsabakayı erken bitirmesi hakkında konuştu. Futbolda bu biçimde kusurların olabildiğini kaydeden Kutlu, “Hakem de maçın kronometresinde dakikayı yanlış görmüş, maçın bittiğini zannetmiş” dedi.

“kimi vakit kusurlar olabiliyor. Hakem de maçın kronometresinde dakikayı yanlış görmüş, maçın bittiğini zannetmiş. daha sonra bize bir daha maça çıkmamız gerektiğini söylemiş olduler, biz de çıktık. Olabiliyor bu biçimde yanılgılar, üzerinde fazlaca durmamak gerekiyor. Bizler de yanılgı yapabiliyoruz, hakem de bir yanılgı yapmış.”

MURAT FEVZİ İLAHLI: VAR’DA PATLAMIŞ MISIR KEYFİ

Hürriyet Gazetesi muharriri ve beraberinde eski hakem olan Murat Fevzi İlahlı, Gaziantep FK – Kasımpaşa maçında yaşanan tarihi yanılgıyı bugünkü köşesine kaleme aldı. Yaşanan olayda en az kabahati olan ismi orta hakem Halis Özkahya olduğunu söz eden İlahlı, faturayı VAR hakemlerine kesti.

Murat Fevzi Tanrılı’nın bugünkü köşe yazısı şöyle:

Halis Özkahya saatini yanlış gördü yahut saatinde sorun oldu diyelim. Hatta dalgınlıkla bitirdiğini var iseyalım. Yardımcı hakemler Ekrem Kan ve İlker Takpak siz ne iş yaparsınız? 4. hakem Emre Kargın, uzatma mühleti olarak ne kaldırdığını bilmez misin? Pekala ya VAR odası? Özgüç Türkalp ve Oğuzhan Uğurlu, Riva’ya sinema izlemeye mi gittiniz? Patlamış mısır da var mıydı? Halis Özkahya haricindeki 5 hakemin de ahenge ihtimaline akıl sır ermiyor.

BUNUN HATALISI KiM?

Kabahatin en azı Halis Özkahya’nındır! Birden fazla ise VAR odasının ve alandaki öbür hakemlerindir. VAR geldikten daha sonra birtakım yardımcıların takım ruhundan uzaklaşıp boşvermiş hallerinin dokunaklı göstergesidir. VAR’dakilerin özensiz, dikkatsiz ve lakayıt hallerinin yapıtıdır. Tüm grup ceza almalı lakin Halis Özkahya haricindekilerin hayli daha uzun müddet cezalandırılması koşul. Gerçi maçın spikeri Çağatay Uysal, maçın bitiş düdüğünü de Fırat aydınus’a çaldırmıştı aslına bakarsanız!

BÜNYAMİN GEZER: HAYATIMDA BÖYLESİNİ GÖRMEDİM

Eski hakem Bünyamin Gezer ise Halis Özkahya için, “yaşamımda epey hakem kusuru gördüm lakin bu biçimdesini görmedim. Ben olsam, Halis Özkahya ve takımını haftalar uzunluğu bekletirim” tabirlerini kullandı.

“yaşamımda epeyce hakem yanılgısı gördüm lakin bu biçimdesini görmedim. Türk hakemliği ne hale gelmiş. Asla kabul edilebilecek bir olay değil. Merkez Hakem Şurası’nın disiplin anlayışı bu biçimde maçlardan geçer. Ben olsam, Halis Özkahya ve grubunu haftalar uzunluğu bekletirim. Bu olay dünya basınına da düşer.”

MAÇTAN daha sonra OYUNCULAR NELER DEDİ?

Ryan Donk:
ömrümde birinci sefer bu biçimde bir şey başıma geliyor. Uzun yıllardır Türkiye’de oynuyorum ve birinci kere bu biçimde bir şey görüyorum”

Günay Güvenç: Hakem de insan. Bir kusur yaptı. Soyunma odasından geri çağırdı. Halis hocaya ‘Sorun yok, herkes yanılgı yapar’ dedim. Kamuoyu bunu değerlendirecektir. Kendisi için tahminen beğenilen olmadı ancak herkes yanılgı yapar. Yenilsek de tıpkı şeyleri söyleyecektim”