Son dakika haberleri: HDP binasındaki silahlı taarruzun faili Onur Gencer tutuklandı

baboli

Global Mod
Global Mod
Son dakika haberleri: HDP binasındaki silahlı taarruzun faili Onur Gencer tutuklandı
SON DAKİKA HABER: İzmir’in Konak ilçesindeki HDP binasına girerek bir kişiyi öldüren saldırgan tutuklandı.

İzmir’de HDP Vilayet Başkanlığındaki silahlı taarruza ait soruşturma epeyce taraflı olarak sürüyor.

ADLİYEYE SEVK EDİLMİŞTİ

İzmir’in Konak ilçesindeki HDP binasına girerek bir kişiyi öldüren saldırgan sorgusunun akabinde adliyeye sevk edilmişti.

HDP İzmir Vilayet Başkanlığı’na girip tabancayla 1 kişiyi öldüren ve iş merkezinin çatı katında polis takımlarınca gözaltına alınan Onur Gencer‘in Terörle Çaba Şube Müdürlüğü’ndeki süreçleri tamamlandı.

Şühpeli, adliyeye sevk edildi.

Şair Eşref Bulvarı’ndaki iş merkezinin 2. katında bulunan HDP İzmir Vilayet Başkanlığı’na dün giren Onur Gencer, misyonlu Deniz Poyraz‘ı tabancayla öldürmüştü.

İLİŞKİSİ TÜM TARAFLARIYLA ARAŞTRILIYOR

İzmir’de, bir kişinin öldüğü HDP Vilayet Başkanlığına yönelik silahlı akının akabinde gözaltına alınan şüphelinin toplumsal medyada paylaştığı silahlı fotoğraflar dikkat çekerken, emniyetin saldırganın irtibatlarıyla ilgili fazlaca taraflı araştırması sürüyor. Öte yandan kuşkulu, emniyetteki sözünün akabinde sabahın erken saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Konak ilçesinde, HDP İzmir Vilayet Başkanlığının bulunduğu binaya O.G. isimli bir kişi, dün saat 11.05 sıralarında silahla girdi. O.G.’nin içeriye girmesinin akabinde binadan silah sesleri geldi. Olay yerine epeyce sayıda polis grubu sevk edilirken bölgede geniş çaplı güvenlik tedbiri alındı. Yapılan incelemelerde saldırganın, içeride bulunan parti çalışanı Deniz Poyraz’ı öldürdüğü belirlendi.

“KİMSEYE ZİYAN VERMEDİM, BİR BİREYE ATEŞ ETTİM”

O.G.’nin akın daha sonrası HDP Vilayet Başkanlığı önünde gözaltına alındığı birinci anlarda ise polisle hayatış olduğu diyalog kameralara yansıdı. Polisin ne iş yaptığı ve ismini sorması üzerine O.G., “Kemalpaşa’da çalışıyordum, istifa ettim. Kimseye ziyan vermedim, bir bireye ateş ettim” dediği görülüyor. Şüphelinin, polisle girdiği birinci diyalog sırasında sergilediği rahat tutumları ise dikkatlerden kaçmadı.

“PKK’DAN NEFERET ETTİĞİM İÇİN…”

Tabiri alınmak üzere emniyete gdolayılen O.G.’nin (27), terör örgütü PKK’dan nefret ettiği sebebi öne sürülerek bu olayı gerçekleştirdiğini söylemiş olduği öğrenildi. O.G.’nin, “Hiç kimseyi tanımıyorum. kimselerle de bir ilişki kurmadım. Terör örgütü PKK’dan nefret ettiğim için bu biçimde bir şey yapmak istedim. Bina etrafına birkaç defa keşif için gittim. Binaya girdim ve rastgele ateş ettim. Akabinde da teslim oldum” dediği öğrenildi.

POLİSİN GÜVENLİK TEDBİRLERİ GECE BOYUNCA DA SÜRDÜ

Öldürülen parti çalışanı Poyraz’ın cenazesi otopsi yapılmak üzere İzmir İsimli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. İzmir polisi ise olayın gerçekleştiği HDP Vilayet Örgütü etrafında ağır güvenlik tedbiri alarak bekleyişini gece boyunca da sürdürdü.

SİLAHLI POZLARI DİKKAT ÇEKTİ

HDP binasında silahlı hücum düzenleyen ve bir kişiyi öldüren O.G.’nin elinde silahla toplumsal medyada paylaştığı pozlar dikkat çekerken, saldırganın temaslarının her tarafıyla araştırıldığı öğrenildi.

Emniyet, olayla ilgili epeyce istikametli araştırmasını sürdürüyor.