Son Dakika Haberi… TFF Lideri Nihat Özdemir’den ‘milli’ operasyon! Şenol Güneş’in EURO 2020 raporu…

Semedov

New member
Spor Arena / Mehmet Arslan – Türkiye Futbol Federasyonu Lideri Nihat Özdemir dün Ulusal Takım’ın Avrupa Şampiyonası’ndaki başarısızlığını masaya yatırdı. Özdemir, Türk halkının Avrupa Şampiyonası’ndaki beklentilerini karşılayamadıklarını ve idare şurası olarak bir öz tenkit yapmaları gerektiğini söz etti. Bunun için teknik yönetici Şenol Güneş’ten detaylı bir rapor istediğini ve bu rapor doğrultusunda Ulusal Takım’ın başarısı için yanlışsız kararlar almak zorunda olduklarını tabir etti. İdaresi bunun için toplandığını ve Şenol Güneş’ten gelen raporu kendilerine okuduğunu söylemiş oldu.

· Özdemir “Arkadaşlar bu rapor doğrultusunda herkes niyetini özgürce tabir etsin. Emelimiz doğruyu bulmak ve başarılı olmak. Şayet itirazı olan var ise, önerisi olan var ise çabucak burada niyetlerini lisana getirsin” dedi.

· Özdemir ondan sonrasında Şenol Güneş’in kendisine ulaştırdığı raporu okudu. Raporda özetle şunlar yazılıydı:

GÜNEŞ’TEN ‘SORUNU ÇÖZEMEDİK’ İTİRAFI

·
Son 3 maçımızı epeyce berbat oynadık. Bunu biz de beklemiyorduk. Ne ben ne de futbolcu arkadaşlarım bu berbat oyunun sebebini çözemedik

· Yaptıklarımız hakikat şeylerdi. Lakin çözemediğimiz bu niçinlerden dolayı başarısız olduk.

· Türkiye turnuvanın en genç grubuydu. Ve bu biçimde bir turnuvada birinci defa oynayan bir kadroydu.

· Bunu bir mazeret olarak sunmuyorum. Sorumluluk büsbütün benim.

· Bizim iki gayemiz vardı. Biri Avrupa Şampiyonası’na oburu Dünya Kupası’na gitmek. Birinci gayemizi gerçekleştirdik.

BİZİ BU KADRO VE BU HOCA BU NOKTAYA KADAR GETİRDİ

·
Özdemir mektubu okuduktan daha sonra A Ulusal Ekip Sorumlusu Selim Soydan’a yemin etti:

· Selim Beyefendi, siz ne diyorsunuz?

· Soydan, şampiyonadaki sonuçların herkes üzere Ulusal Takım’ı fazlaca üzdüğünü lakin Şenol Güneş’in de tabir ettiği üzere EURO 2020’ye gitme maksadına ulaştıklarını söylemiş oldu ve kelamlarını “Unutmayın ki bu ekip ve bu hoca bizi buraya getirdi. Bunu bilhassa belirtmek istiyorum” tabirlerini kullandı.

EN AĞIR TENKİT HAMİT ALTINTOP’TAN

·
Nihat Özdemir, idare konseyi üyelerine dönerek bu hususta kelam almak isteyen var mı diye sordu? Hamit Altıntop, İsmail Fazilet, Nuri Akın ve Alkın Kalkavan kelam aldılar.

· Kalkavan, Ulusal Grup kampının uzun bir kamp olduğunu ve verimli geçmediğinin altını çizdi. Ancak en ağır tenkit Hamit Altıntop’tan geldi:

· “Çaresiz kaldık, mahkum oynadık, korktuk.” Hamit Altıntop’un bu kelamları üzerine kelam alan Selim Soydan şunları söylemiş oldu:

· “hiç bir futbolcu ‘Kötü oynayacağım’ diye alana çıkmaz. Bu futbolun kanunudur ve futbol oynayanlar düzgün bilir. Fakat her maçın da başka bir havası vardır. Başarısızlığı ben de kabulleniyorum. Ancak bizi bu oyuncular buraya getirdi. Benim niyetim bu.”

TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLECEK

·
Tüm konuşmaları sakince dinleyen Nihat Özdemir toplantıya son noktayı koydu: “Evet iki amacımız vardı. Birincisi gerçekleşti. Fakat kabul edelim ki son 3 maçı epeyce makûs oynadık. Ulusal Takım’ın elemelerdeki başarısı çıtayı hayli yükseltti. Bu beklentiye ne yazık ki karşılık alamadık. Hepimiz hayli üzüldük. Artık 1 ay daha sonra Dünya Kupası elemeleri başlayacak. Bugünden itibaren Türk Ulusal Takımı’nın Dünya Kupası’na katılması ve orada başarılı olması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Bunun için çalışacağız ve Türk halkının hak ettiği, özlediği başarılı bir Ulusal Takım’ı onlara izlettireceğiz.”
Son derece gergin geçen toplantı Nihat Özdemir’in bu kelamları ile bitmiş oldu.

NİHAT ÖZDEMİR’DEN ÇAKIR MUŞTUSU

·
görüşmede Nihat Özdemir, Türk futbolu ismine bir müjde de verdi. Avrupa Şampiyonası’nda epeyce muvaffakiyet maçlar yöneten Cüneyt Çakır’ın UEFA tarafınca Londra’ya davet edildiğini söyleyen Özdemir, “Bu, Cüneyt Çakır’a yarı final ya da final müsabakası verilebileceğinin işareti. Çok memnun oldum. Türk futbolu ismine fazlaca daha hoş şeyler konuşabileceğimiz ve hayli hoş günler diliyorum” sözlerini kullandı.

FEDERASYONUN BÜTÇESİNDE EN UFAK BİR KUSUR BİLE OLMAMALI

·
İdare şurasının gündemine federasyonun bütçesi de geldi.
Özdemir “Ben federasyon bütçesinde en ufak bir yanılgı istemiyorum. Hiç kimsenin hakkının diğer birine geçmesini de istemiyorum. Arkadaşlar, bu hususta fazlaca hassas olduğumu biliyorsunuz. Benim söyleyeceğim bu kadar. Lütfen bu bütçeyi alın, yine gözden geçirin. Son hali ile önüme getirin ben ona bakılırsa karar vereceğim” dedi.