Son Dakika Haberi… Jose Mourinho’dan Trabzonspor maçı için flaş yorum! ‘Şampiyonlar Ligi…’

Semedov

New member
Mourinho, maçın oynanacağı Medical Park Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında, müsabakanın bir UEFA Konferans Ligi maçı olduğunu düşünmediğini belirterek, “Şampiyonlar Ligi maçı havasında bir müsabaka olacak. Maalesef iki gruptan biri gelecek hafta çeşidi geçemeyecek. Her iki ekibin da üst seviye grup olduğunu söyleyebilirim.” dedi.

Mourinho, Roma’da bir misyon üstlenmesine ait bir soru üzerine şunları kaydetti:

“Evet kolay olmadı, yeni şeyler görüyoruz burada. Roma, ekip olmaya yeni başladı. Burada en çok gözlemlediğim şey çalışma isteği oldu. Taraftarlar hariç herkes çalışıyor. Bu oyunculara da yansıyor olumlu manada. Örnek verecek olursak yarın maçtan daha sonra konuta dönmeyeceğiz, kamp yapacağız. Bu da oyuncuların bu misyonu üstlendiğinin göstergesi. Fedakarlık yapmak lazım, herkes yapıyor. Profesyonel bir ortam yaratmaya çalışıyoruz. Bunu yaratmak için kazanmamız lazım. Kazanamazsak bu ortamı yapamayacağız. Kazanamadan hiç bir şey elde edemiyorsunuz.”

Trabzonspor ile ilgili izlenimlerini de aktaran Mourinho, “Öncelikle tarih görüyorum Türkiye ve Avrupa’da. Şampiyon grup görüyorum. Büyük topluluk olduğunu hissediyoruz. Grup olarak organize bir kadro görüyorum. Doğal ki kaliteli hocayla bu başlıyor. Ne yapacaklarını yeterli bilen oyuncu kümesi var, epeyce deneyimliler. İki maçı da kazanmak istiyoruz. Roma’ya işi bırakmak istemiyoruz. Rakibimize katiyetle hürmet duyuyoruz.” halinde konuştu.

Mourinho, daha evvel İtalya’da oynayan Pres, Gervinho ve Hamsik ile ilgili ise, “Gerçekten çok profesyonel oyuncular. Bruno Peres’i tanımıyorum, zira ben geldiğimde gitmişti. Yeterli kadro oyuncusu, profesyonel. Gervinho ve Hamsik 33 yaşında lakin yaşlarını göstermiyorlar. Süratli, güzel oyuncular. Gervinho hakkında özgür ve tekniğini oyuna yansıtan oyuncu olduğunu söyleyebilirim. Hamsik, ofansif defansif manada oyunu düzgün yönetiyor, kuruyor. Kaliteli ekip, konferans ligi maçına benzemiyor. Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi play-off’una benziyor. İki ekibin durumu bunu gösteriyor. ” tabirlerini kullandı.

Trabzonspor’un kadro oyunu oynadığı için bir oyuncuya tedbir almadıklarını söyleyen Mourinho, “Cornelius oynadığında nasıl hal sergileyeceğini bilmiyoruz. Bakasetas, yeterli oyuncu. Trabzonspor defanstan başlayan oyun kurma yapısına sahip. Bekler oyun kurmaya dahil oluyorlar. O yüzden ekip oyunu oynadıkları için bilhassa bir oyuncuya tedbir almadık.” dedi.

Son hazırlıklarını bu sabah Roma’da gerçekleştiren İtalyan temsilcisi, Trabzon’da çalışma yapmayacak.