Son Dakika Haberi… A Ulusal Kadro’da Stefan Kuntz’dan Şenol Güneş sorusuna dikkat çeken yanıt!

Semedov

New member
A Ulusal Kadromuzun Cebelitarık maçı öncesinde teknik yönetici Stefan Kuntz ve ulusal futbolcu Kerem Aktürkoğlu basın toplantısında açıklamalar yaptı.

birinci vakit içinderda kelamı alan Kerem Aktürkoğlu’nun kelamları şu biçimde;

Yarın bize hem galibiyet birebir vakitte farklı bir skor gerekiyor. Gayemiz erken öne geçmek. sonrasındasında atabildiğimiz kadar gol atarak rakiplerimizi baskı altına almamız gerek. Cebelitarık’ın kümedeki yerini düşür görmemeliyiz. Birinci maçta konum bulmuştuk lakin birinci yarıda gol atamamıştık. Çaba düzeyimiz üst seviyede olmalı.

“Kuntz’un en uygun özelliği yakın iletişim”

Hocamızın sırf benimle ilgilendiğini söyleyemem, bütün grup arkadaşlarımla ilgileniyor. Dünkü antrenmanda kişisel olarak benimle konuşup yapmamı istediği şeyleri söylemiş oldu. Futbolcularla olan bağlantısı epeyce sıcak. İsteklerini bize iletiyor. İkili diyalog halindeyiz daima. Bu da futbolcunun grupta bulacağı en hoş şey. Senden istekte bulunuyor, siz de ‘yapabilirim’ ya da ‘yapamam’ diyorsunuz. Hoş bir ortamımız var. İnşallah yarınki maçta bu alana yansır.

“Galatasaray’a gelirken riskler aldım”

Ben 3. ligden geldim, profesyonel ligin en altından. Şu anda Galatasaray’da ve Ulusal Takım’dayım. Bu güç gözükse de imkansız değil. Bendilk evvel de yapanlar vardır, benden daha sonra da tahminen daha da artacaktır. hayatın karşınıza neler çıkaracağını bilemezsiniz, çalışmayı bırakmamalarını arkadaşlarıma tavsiye edebilirim. Ben Galatasaray’a gelirken büyük riskler aldım fakat bu imtihanı hoş geçtim. Hayallerimi yaşıyorum. Hem Fatih Hocama tıpkı vakitte Ulusal Grup’taki hocalarıma teşekkür ediyorum bana güvendikleri için.

Kuntz: “Takımda müdahale edebileceğiniz şeyler var edemeyeceğiniz şeyler var”

Teknik yönetici olarak müdahale edebileceğiniz şeyler var edemeyeceğiniz şeyler var. Letonya maçından daha sonraki özgüvene tesir edemiyorsunuz örneğin. Oyuncularımın epey fazla maçı vardı. O maçlarla başlıyoru çalışmaya ki kulüplerini unutup Ulusal Grup’ya odaklansınlar. Son ulusal maçı onlara hatırlatıp neler yapabileceğimizi konuştuk.

Asistanlarımın bağımsız çalışma marifetinde olmaları ve kendi kişiliklerinin olması benim için kıymetli. Alana kuka koymayacaklar. Bundesliga’da teknik yönetici olan insan da var. Ayrıyeten Türkçe konuşan bir antrenör olması da kıymetli. Kenan daha evvel benim oyuncumdu, aramızdaki bağlantı hiç bitmedi. Onun da kendine has özellikleri var. bu türlü takım olarak daha donanımlı oluyorsunuz.

“Duygusallıkla disiplini kombine etmeye çalışıyoruz”

Baskı altına girmek benim sonucumdı. Bu kadrosu kmotive etmeye gerek yok. Oyuncular ülkeleri için oynamayı hayli seviyorlar. Bu motivasyonu arttırmak için bir şey yapmam gerekmiyor. Yalnızca duygusallığı disiplinle düzgün kombine etmem gerek. Dengelemek lazım. Bunu yapmaya çalışıyoruz. Disiplin problemimiz yok, bu iki kavramdan yeterli bir karışım bulmamız gerekiyor.

Soru: Ferdi Kadıoğlu ‘3 seçeneğim var’ dedi. Ulusal Kadro seçmek bu kadar uzun mu sürer?

Alman federasyonundaki yöneticilerle Almanya için yahut Türkiye için oynayan oyuncular hakkında görüşmüştük. örneğin iki çocuğunuz var, size hangisini sevdiğiniz soruluyor. Bu güç bir soru. Ferdi’ye kendisini istediğimizi söylemiş olduk, O da bir karar verecek. Kolay bir durum değil.

“Şenol Güneş üzere gideceğimi mi düşünüyorsunuz?”

Soru: Şenol Güneş’in ayrılmadan evvelki maçı Cebelitarık’tı ve zorlanmıştık. Hollanda maçındaki skor daha sonrasında da ayrılmıştı. Siz nasıl bir sistemle çıkacaksınız? 2 forvet, 3 forvet?

Benim de Şenol Güneş üzere gideceğimi mi düşünüyorsunuz? (gülerek) Beni biraz tanımışsınızdır diye düşünüyorum. Vakit geçti, oyuncular da biraz değişti. Oyuncuların hem kadroları tıpkı vakitte Ulusal Ekip için ne kadar gol attıklarını görüyorsunuz. Benim gayem forvetlerimi mümkün olan en uygun duruma getirmek. daha sonrasında gol atacaklarına inanıyorum. Hamleye yönelik hafta boyunca çalıştık. Oyuncuların duygusal olarak yüksek olmasını istedik. Burak kıymetli bir oyuncu. Kenan Karaman’ı Almanya’dan tanıyorum, Halil de yeterli bir oyuncu. Gol olayı yalnızca forvetlerle ilgili değil, kenardan da onlara baht yaratmamız lazım. Bol asist aldıklarında uygun yahut makûs olduklarını söyleyebiliriz.

Abdülkadir Ömür oynayamayacak

Abdülkadir Ömür yarın oynamayacak lakin Salı günkü maç için ümitliyiz.

Oyuncularla yakın bağı hakkında

Sıcak ilgiler sırf Türklere değil Almanlara da çalışır. Birine yakın dururken ona bir şey anlatmak kolaylaşıyor. örneğin Kerem idmanda yanılgı yaptı, uzaktan görüyrum ve kenara alıyorum. Fakat ortamızda uygun bir bağ var ise Kerem bana gelip ‘Hocam ailemde bir sorun var, dün gece uyuyamadım’ derse mevzuyu daha sakin çözebiliriz. Ayrıyeten oyuncuların başımdaki planı yanlışsız anlamalarını istiyorum. Bunu anlatırken de onların fikirlerini de almak istiyorum. Benim stilim bu biçimde ancak fazlaca da disiplinliyim. Oyunculara her vakit doğruları sıradan biçimde söyleyebiliyorum. Oyuncuya evvel neyi olduğunu soruyorum, akabinde görüntüyü izletip yanlışlarını söylüyorum.

Muhteşem Lig’in düzeyi Avrupa’nın altında mı?

Bu hususta görüş bildirecek durumda hissetmiyorum çabucak hemen. bakılırsave geleli 5-6 hafta oldu. Muhteşem Lig hakkında kesin bir şey söyleyemem. Şampiyonlar Ligi’nde ve Avrupa Ligi’nde oynayan kadrolara bakıyorum. Galatasaray, Lokomotiv Moskova’ya karşı kuvvetli bir oyun oynadı lakin genel olarak bir yorum yapmak için erken. Benim bakılırsavim Ulusal Kadro.

“Hakan Çalhanoğlu daima daha fazlasını yapmak istiyor”

Ulusal Ekip’te oyuncuların üzeri,ne fasrklı bir baskı ekleniyor. Vatanları için oynadıkları için daha fazlasını yapmak istiyorlar. Hakan taktik olarak epeyce esnek bir oyuncu. Bizim de planlarımızda değerli bir yeri var. Yarın fazlaca güzel işler yapacağına inanıyorum.

Cebelitarık maçından skor beklentisi ne?

Oyuncularıma şunu söylemiş oldum; Kümedeki geleceğimiz sırf bizim elimizde değil. Bu yüzden atabileceğimiz kadar gol atmak, rakiplerimizin başka maçlarda baskı altına girmesini sağlayabilir. Yarınki maçta fikrimiz bu türlü olacak.