Son Dakika: Galatasaray’ın stadının yeni ismi belirtildi! Lider Burak Elmas’tan yeni muştular…

Semedov

New member
Galatasaray’ın stadının yeni ismi resmen aşikâr oldu. Lider Burak Elmas ve Nef İdare Konseyi Lideri Erden Timur’un katıldığı imza merasiminde stadın yeni ismi, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu olarak belirlendi.

İşte Lider Burak Elmas’ın imza merasiminde yaptığı açıklamalar;

Seçim sürecinde taraftarımıza kelam vermiştik sponsorluklarla ilgili. Adaylık sürecinde yabancı bir şirketle ön mutabakat yapmıştık. Birtakım ayrıntılar istediğimiz üzere değildi. çabucak sonrasında Galatasaray ile bir arada olmak isteyenler ile görüştük. Erden Timur, en düzgün teklifi sundu. Benim için bu beraberliğin öteki bir manası da var. Erden Timur, içimizden biri. Çok âlâ bir Galatasaraylı. Hem gönlüyle hem imkanlarıyla daima Galatasaray’ın yanında olmuş bir kişi. Nef markasıyla esasen biroldukça projeleri olmuş biri.

Erden Timur ile birlikte olmaktan gurur duyuyoruz. Önemli manada toplumsal sorumluluk projelerini geçiren, topluma dokunan bir marka. Galatasaray ile eksiksiz uyuşan bir marka. Türk sponsorluk firması olduğu ve Türk Lirası Muhafaza Kanunu niçiniyle muahedeyi Türk Lirası olarak yaptık.

Bu mutabakat ve forma sponsorluk mutabakatıyla birlikte Galatasaray tarihinin en büyük iki sponsorluk mutabakatını yaptık. bundan evvelki stadyum isim mutabakatı 30 milyon TL artı KDV’ydi. Türk spor tarihinin en büyük stadyum isim sponsorluğu oldu. Bu muahede umarım sonsuz muvaffakiyetler getirir.

Sevgili dostum, kardeşim, yol arkadaşım Erden Timur’a bir Galatasaraylı olarak teşekkür ediyorum. Âlâ ki var, uygun ki bizimle…

Mutabakat 725 Milyon TL. Bu mutabakatın 5+5 yıl ve artan sayılarla nakit gelecek. Bu sefer stadyum isim hakkında kulübümüz ve amatör şubelere de gidecek. Nakit akışını SPK niçiniyle paylaşamıyorum fakat her yılın parası belirtilen takvimlerde ödenecek.

Tüm muahede nakit karşılığı, yalnızca nakit alacağız. Erden Bey’in bu devir Galatasaray’a, Türk sponsoruna verdiği takviyesi epey takdir etmek lazım. Ülkemizin, sporumuzun ortasında bulunduğu şartlarda biroldukca spor kolumuz sponsor bulmakta zorlanıyor. Erden Beyefendi vizyoner bir tavırla Türkiye’nin en büyük markalarından ikisini bir ortaya getirdi.

“10-20 SENEYİ KURTARMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Tüm kulüplerin durumunu tüm Türkiye biliyor. Biz 1-2 seneyi kurtarıp tanınan olmaktan epey 10-20 yılını kurtarmaya çalışıyoruz. Buradan gelecek parayı bir daha yapılanmanın, borç azaltmanın modülü olarak kullanacağız. Tüm ek kaynaklarda borçları ödenebilir, operasyonu devam ettirilebilir hale getirmek istiyoruz.

Erden Beyefendi Galatasaray’a yakışan ve epey güzel bir Galatasaraylıdır. Vakti kendisinde kalmak suretiyle ve Galatasaray genel şurasının teveccühüyle bugün oturduğum yerde Erden Bey’i görmek isterim. Galatasaray’ın bu biçimde insanlara fazlaca muhtaçlığı var.

“STADYUMU YENİLEMEK BİZİM GÖREVİMİZ”

Artık stadyumun dış cephesiyle ilgili… Biz de taraftarız, bunu unutmayın. Taraftarımızın gördüğü her şeyi biz de görüyoruz. Buranın mimari projesi var. Geçmişte de bir ekip görüşmeler yapıldı. Artık de görüyoruz. Dış cephede yapılacak her türlü değişiklik mimar beyefendiye aittir, müsaade almak gerekir, prosedür budur. Stadyumumuzda yapılmamış birfazlaca yenilik yapıyoruz. Çimler yenilendi. Koltuklar boyanmaya başlandı. Stadımız biraz daha hoş renklendi. Bakım çalışmasıyla ilgili hoş planlarımız var. Bunu Nef’e yüklemeyin. Bu bizim vazifemiz. Galatasaray’a hizmet edenlere daha fazla yük verilir. Erden Bey’in gereğince yükü var. Stadyumu yenilemek bizim nazaranvimiz.

Türk iktisadı epeyce sıkıntı bir periyottan geçti. Tıpkı biçimde spor bölümü epey sıkıntı bir periyottan geçti. En az takviye alan bölümlerden de bir tanesi. Bu muahede o tesirleri siler mi, nakit açığını kapatır mı, hayır. Bu mutabakat aslında gelir artırıcı, bizle yakışan markalarla büyüme, Galatasaray’ı sürdürülebilir ekonomik duruma getirme atılımlarından bir tanesi. Çok pahalı lakin yetmez.

“YAKINDA YENİ PROJEMİZ VAR…”

Türk kulüplerine, hangi kulübe olursa olsun takviye veren markaya tüm kulüplerin takviye olması lazım. Sponsorlar ne kadar paha kazanırsa, ne kadar kendi markasına paha yaratırsa ligin ve kulüplerin bedeli artar. Markaların aslında Türk sporuna katkı sağladığına dikkat etmek lazım. Yakında bununla ilgili bir projemiz var. Başarılı sonuçlara ulaştıktan daha sonra paylaşırız.

Bildiğiniz üzere bizim fiyatlarımızın fazlaca değerli kısmı, büyük çoğunluğu futbol ekibi masrafları ve futbolcu fiyatları. Geçmişte maalesef bütçenin kaldıramayacağı sayılar ödendi. Biz buna nazaran ataklar yaptık. Azamî fiyat belirleyecek, kredi borcunu ödeyecek bir yapıya yanlışsız gidiyoruz. Ekibi 1 senede değiştiremiyorsunuz. Önümüzdeki sene de bu devam edecek. Galatasaray’ı daha genç, daha rekabetçi, gelirine nazaran daha uygun bütçeli yapmak istiyoruz. 2 senede tamamlamayı istiyoruz. Bu sene bu yolda hayli büyük adım attık.

“KEMERBURGAZ TESİSLERİ’NE ÖTEKİ MARKALAR TAKVİYE VERSİN”

Erden Beyefendi gönülden Galatasaraylı. Bildiğiniz, bilmediğiniz yerde dayanakları var. Tevazu sahibi biri. Galatasaray’a yaptığı hizmetlerde ön planda olmayı sevmez. Gönülden bu işi yapar. Kaç tevazudan gerçek sanırlar dedim üstte. Bu kadar gönülden hizmet edenlere Galatasaray’da fazlaca yüklenir. Biraz bırakın da Kemerburgaz Tesisleri’ne Galatasaray’ı seven, yakışan öbür markalar dayanak versinler. Galatasaray’a dayanak veren markaların sayısını artırmak değerli.

Tüm Galatasaraylıları bir masada toplayıp, Galatasaray’ın geleceği ve sürdürülebilir başarısı için görüşüyoruz. Burada birfazlaca arkadaşımız var. Erden Beyefendi marka olarak olmasa bile tüm projelerde yol arkadaşı. Fikren ve şahıs olarak karar verme düzeneğinin ortasında. Şahsen, beyin ve deneyim olarak bize katacaklarına ehemmiyet veriyoruz. Şahsen bilgi birikimi de masaya getiriyor, o bizim için değerli.

“İYİ BİR TRANSFER DEVRİ GEÇİRDİK”

Galatasaray’ın gereksinimlerine göre, Hocamız ve scout takımımızın tespitleriyle yeterli bir transfer periyodu geçirdik. Dönemsel mutluluklar için oyunculara verilen son kontratların Türk futbolunu nereye getirdiği malum. Biz başarılı bir gelecek hedefliyoruz. Bu niçinle alışkanlıklara teslim olmayacağız.

HEYECANLANDIRACAK 7 PROJE

Halihazırda devam eden 7 projemiz var. Hazır çok basın toplantısı yapacağız. Galatasaray için hoş bir müddetç olacak. Bu konularda çalışacağız. Hassasız. Tüm artıları eksileri kıymetlendiriyoruz. Ayrıntılı plan belirli çok, Galatasaray’ı heyecanlandıran projeleri paylaşacağız.

ERDEN TİMUR: HAKKINI VERECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM

Benim için kolay bir basın toplantısı değil. bir evvel birfazlaca toplantı yaptık lakin birinci forma sponsorluğunun birinci yılında de tıpkı şey olmuştu. Yalnızca bilgilerle konuşabileceğimiz bir şey değil. İnsan hislerinden ibaret, şimdiden affola.

Galatasaray, Türkiye’nin milletlerarası manada dünyada en kıymetli 1-2 markasından biri. Nef son senelerda küresel seyahate çıkmış, kendi dalımızda memleketler arası marka amacı olan bir marka. Bu beraberlik bizler için onur verici. Galatasaray’ın bizim için bir konut. Konutumuza Nef ismini koymak doğal ki anlatılmaz bir şey. Bunu söylemek isterim. Bir taraftan da ben hem Nef’in idare şurası lideriyim birebir vakitte saklayamam Galatasaraylıyım. Bizim için buranın ismi Ali Sami Yen Stadyumu’dur. En değerli şuurumuz bu isme layık olmak. İnsan çift kimlikle yaşayamaz. Buranın ismi Ali Sami Yen Spor Kompleksi. Tüm Galatasaraylılar için en pahalı isim. Nef inşallah o sorumluluğun farkında olarak, onun haricinde Galatasaray’a daha farklı pahalar katarak bu seyahati en düzgün biçimde sürdürecektir. Mahcup olmayacağımızı ve hakkını vereceğimizi düşünüyorum.

Lidere da teşekkür ediyorum. Bu bir yol arkadaşlığı dedi, biz de o denli görüyoruz. Niyet ve fedakarlık bakış açısı olarak her şey fazlaca samimi bir biçimde sunuldu. Bu muahedenin olmasında liderin fazlaca değerli emeği var. İlk bu işi konuşurken birinci başta Rezzan Beyefendi şey yapmıştı, sürecin her anında emeği geçti. Bu işin olması için daima uğraş sarf etti. Ona da teşekkür ediyorum. Sonuç prestijiyle bizim için, Nef markası için Türk sporuna bu biçimde bir katkı sunmak, yarınlarda yapılacak şeylere takviye olma fırsatı bulmak onur verici. Nef hem de toplumsal bir marka. Nef Vakfı ile toplumsal kıymeti olan bir markayız. Spor aslında topluma dokunmanın en süratli yolu. Bu sponsorluğu, stadyum isim sponsorluğu olarak değil bir arada fazlaca şeyler başaracağımız bir yol olarak görüyoruz. Tüm Galatasaray topluluğuna güzel uğurlu olsun.

“SPONSORLUK SEÇİM ÖNCESİ KONUŞULDU”

bir evvelki sponsorluk bedelleri ödendi. 2016’daydı birinci, 2020’de bitti. Önümüzdeki 10 yılı da kapsayacak biçimde o denli bir sayıya (1 milyar TL) ulaşıyor. Türkiye’de bizim Nef olarak farklı projelerle, farklı segmentte işlerle çıkacağız. Bu muahede, bu manada da kıymetli. şahsi olarak da Galatasaray’a her alanda hizmet etmek ben de istiyorum. Elimden geldiğince uğraş sarf ediyorum diyeyim. Her bir kadro taraftarı, hangi grubu tutuyor olsun kulübü için bir şey yapmak ister. Bunu gençlik senelerımda sorsanız, alanda bir nazaranv verseniz onu, farklı yaşta farklı bir işi ister. Galatasaray’dan bir nazaranv verildiğinde ona layık olmak her vakit amaç.

Seçim öncesinde de konuşuldu bu. bu biçimde öteki yabancı bir firma doğal, objektif değerlendirebiliyor muyum bilmiyorum lakin, yabancı firmayla döviz kuruyla yapılıyor. Yabancı firmanın dövizle muahede yapma imkanından ötürü o denli devam edildi.

“İLK TAKSİTİ ÇABUCAK ÖDEYECEĞİZ”

Biz Nef’in gayrimenkul tarafında 13 milyara yakın faal büyüklüğe sahibiz. Değerlemede, indirgenmiş nakit akışına bakınca fazlaca daha büyük bir sayı. Sayı hayli daha büyüyor aslında. Profesyonellerimizle değerlendirirken, Nef yeni bir Nef Arsa diye bir eser çıkardı. Önemli büyüklükte, 20’ye yakın yerde bu emlakı geliştirdi son 22-23 ayda. Bunlar epey kıymetli bir satış argümanı olacak. Türkiye’nin her yerinde satılacak, kolay ulaşılabilir, 100 bin ila 500 bin lira içinde ticket büyüklüğü olan, konutun fiyatına nazaran daha uygun olan bir eser. Bu sponsorluğu profesyonellerimizle değerlendirirken bu oldu. Biz gayrımenkul şirketi TV reklamlarına epey bütçe arıyoruz. TV reklamlarına nazaran spor sponsorluklarının geri dönüşü epeyce daha fazla. Bizim dalımızda itimat epey kıymetli. O yüzden faal kullanılıyor sponsorluklar. Geçmişte 3 sene bunu deneyimledik. 1 aylık 360 derece lansman bedeli bile 3-4 kanalda, aşağı üst buraya verilen yıllık para. Durum bu.

Memleketler arası ekiplerin, Schalke üzere bir grubun bedeliyle yaklaşık bir bedel. Türk futbolunun bulunduğu durumu düşünürsek muahede her iki taraf için de çok faydalı bir mutabakat. Birinci taksiti çabucak ödeyeceğiz.

“EUROLEAGUE VİZYONU VAR”

Basketbolla ilgili de sahiden burada lider ve idare farklı bir vizyonla yaklaştı. Birinci başta onun kararınu yaşıyoruz. Sponsor olan grubu de çalıştırmak kıymetli bir vizyondu. Çok değerli bir beraberlik oldu. Ben değilim, benden daha fazla vakit verip emek harcayanlar var.

EuroLeague vizyonu şöyle; aslında 3 ila 5 yıl içinde Galatasaray’ın yeri EuroLeague. Burada sürdürülebilir bir gelirle yer alması gerekir. Basketbol, futbol üzere değil. Gelir sarfiyat istikrarı daha âlâ değerlendirilirse futbolun yönetilme talihi var. Basketbolda gelir hayli fazlaca az. Basketbol AŞ vizyonu vardı liderin ve idarenin. Çok fazlaca bedelli. Basketbol AŞ oluştuktan daha sonra farklı yerlerden gelir kazandırarak EuroLeague’e gitme vizyonumuz var. EuroLeague daima yükseliyor. Galatasaray’ın isminin tüm dünyaya duyurmanın futbola nazaran daha az bütçeyle yapma yoludur EuroLeague. Bu vizyon için idareye ve lidere da teşekkür ediyorum.

FESİH HUSUSU VAR MI?

Erden Timur: Forma sponsorluğunda da birebir şey vardı. Galatasaray için daha yeterli koşul olursa, bunu ben bilhassa koydurmuştum, devam etmesine biz pürüz koymayacağız. Zira dediğim üzere bu bir yol arkadaşlığı. Ülke sporunun durumuna hepimiz vakıfız. Bu manada Galatasaray’a epeyce kıymetli bir kaynak oluşursa, ulusal yahut memleketler arası fark etmez, biz feragat edeceğiz.

BURAK ELMAS: “MADDE VAR”

Galatasaray lehine bu biçimde bir husus var. Erden Bey’i dışarıdan biri olarak görmeyin. İçeriden biri. Hem gönülle hem şahsen devam edeceğiz.