Son Dakika: Galatasaray-Trabzonspor maçı daha sonrası Abdullah Avcı’dan Fatih Terim’e olay gönderme! ‘Yeni hocayla tertip var’

Semedov

New member
Muhteşem Lig’in 23. haftasındaki dev maçta Galatasaray ile Trabzonspor karşılaştı. Gayretin birinci yarısında 1-0 öne geçen sarı-kırmızılılar, son 6 dakikada yediği 2 gole pürüz olamayarak alandan 2-1 mağlup ayrıldı. Müsabakanın akabinde Trabzonspor Teknik Yöneticisi Abdullah Avcı açıklamalarıyla, daha evvel sert gerginlikler yaşadığı sarı-kırmızılıların eski teknik yöneticisi Fatih Terim’e gönderme yaptı.

Abdullah Avcı ile Fatih Terim, teknik yöneticilik mesleklerinde daha evvel 9 defa karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Terim 3 defa, Avcı ise 2 sefer alandan galibiyetle ayrıldı. 4 maç ise birliktelikle tamamlandı.

SON MAÇTA ŞAMPİYONLUK GELMİŞTİ

İki teknik adam içinde son yılların en gergin müsabakası, 2018/19 döneminde oynanmıştı. Kazananın şampiyonluk ipini göğüsleyeceği maçta Galatasaray, birinci yarısını 1-0 yenik tamamladığı maçta Medipol Başakşehir’i 2-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşmıştı.

AVCI İSYAN ETMİŞTİ: ÇETE HALİNDE SALDIRDILAR, daha sonra KAÇTILAR!

Müsabakanın akabinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Abdullah Avcı, Fatih Terim’i amaç almış ve maç ortasında yaşananlara sert reaksiyon göstermişti.

Avcı açıklamasında, “Burada gol atmak sahiden epeyce sıkıntı. Gol attığın vakit kulübene atak oluyor. Provokasyon oluyor, herbiçimde VAR kayıtları da vardır, bakarlar. Çok net söylüyorum, hiç bir vakit da farklı şeyler de söylemedim. Bir teknik adam golden daha sonra kulübeye saldıracak çete halinde, yumruk atacak, hakaret edecek, söylem edemiyorum. Dördüncü hakem bunu bakılırsameyecek, daha sonra tekrar gelecek birebir vakitte eski çalıştığı oyuncusuna, hem hakaret edecek hem yumruk atacak daha sonra da kulübenin gerisine kaçacak, delikanlı adam devam eder. Onun için uzaklık kat edemiyoruz. Biz sahanın ortasında kalmaya devam edeceğiz.” sözlerini kullanmıştı.

GERİ DÖNÜŞ daha sonraSI OLAY GÖNDERME!

Döneme Fatih Terim idaresinde başlayan lakin alınan başarısız sonuçların akabinde deneyimli teknik adamla yollarını ayıran Galatasaray, Domenec Torrent’i misyona getirmişti. Sarı-kırmızılıları 2-1 yenen Trabzonspor’da Abdullah Avcı, maçın akabinde yaptığı açıklamada Torrent’i överken Fatih Terim’e göndermede bulundu.

Fatih Terim periyodunda Galatasaray’ın oyun tertibi olmadığı iması yapan Avcı, “Yeni hocanın gelmesiyle bir tertibe yanlışsız adım atan bir Galatasaray var. Hem geriden oyunu kurmayla ilgili hem rakibe baskı yapmayla ilgili. Bu baskıyı kıramadığımız anlar oldu.” diye konuştu.

YALNIZCA ARDA’YLA KONUŞTU

Olaylı Galatasaray-Başakşehir maçının akabinde Fatih Terim ile Abdullah Avcı, karşılaştıkları maçların hiç bir anında bir ortaya gelmezken, maç öncesi ve daha sonralarında selamlaşmayarak gerginliklerini sürdürmüştü.

Süreç içerisinde Medipol Başakşehir, Beşiktaş ve son olarak Trabzonspor’u çalıştıran Avcı, karşılaştıkları tüm maçlarda Fatih Terim’le yan yana gelmedi. Geçtiğimiz yıldan bu yana Avcı, maç önü ve daha sonralarında yalnızca sarı-kırmızılıların kaptanı Arda Turan’la sohbet etmişti.