Son Dakika: Galatasaray Lideri Mustafa Cengiz’den flaş açıklamalar! Fatih Terim, Okan Buruk, Mustafa Denizli, Belhanda ve Feghouli kelamları…

Semedov

New member
Galatasaray Lideri Mustafa Cengiz, GS TV’de yayınlanan Gündem Özel programında sarı kırmızılı topluluğun gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Lideri Mustafa Cengiz’in açıklamaları şöyle:

“Galatasaray, bir his grubu. Birbirini sevenlerin ekibi. Rakibe çatarak, bir yere gelebilir miyiz? Bence gelemeyiz. Her lider adayının kendi stratejisi vardır, stratejisini benim üstüme kurmuştur. Ben aday değilim dedim, inanmadılar. Değilim. Olağan ki bana çatabilirler. Önemli bir şey var ise onu düzeltirim. Yok köfte dedi, yok Galatasaray etiği dedi… Aday, ne için aday oluyor? Galatasaray’a hizmet için. Benim bunlara bir saygısızlık etme hakkım var mı? Yok. O benim liderim olduğunda, ben onu desteklemek durumundayım. Ben 3.5 yıldır bu zihniyete çalışıyorum demeyeceksin, bu zihniyet ne? Avrupa’da başarılı olamadık, eleştir. 3.5 yıl boyunca hiç soyunma odasına girmedim. Neyi yönetemedik? Avrupa’da başarılı olamadık, eleştirin! Soyunma odasına gitmem, otobüse binmem. ömrümde bir sefer gittim, kaygı gördüm. Hocam da ‘Tamam’ dedi. Onlar tatlıya geçerken, ben çıktım…”

“Benim Florya ile temasım yalnızca Abdurrahim’dir. Kendi kendime futbolu eleştirdiğim oldu. Her insan üzere. Bizden ayrılan Aslı kızımızın demeçlerini okuyunca yerimden hopladım. Birinci gün moral için gittim Florya’ya. O gün hoca çağırdı bizi aslına bakarsanız. Ben hangi gün yemeğe, soyunma odasına gelmişim? Ayıp değil mi? Galatasaray kültürü bu mu? Köy ağası üzere orada oturacağım, çocuklar gelecek. Olmaz bu. Bana ‘Gelme’ deseydiniz. aslına bakarsan birinci ve sondu. esasen sen çağırdın hocam. Toktum lakin gittim”

“LİMİTLERİN NASIL AŞILDIĞINI BİLİYORUM LAKİN…”

“Yapamayacağınız vaatler vermeyin. Zira vaatlerin maliyeti sıfırdır. 300 milyon biri diyor 1 milyar biri diyor fevkalade bir şey! Getirin verin artık, bize vermiyorsunuz? Bu ülkede birtakım kesitler Yezid diye öldürürler, şehit diye gömerler diye bir laf var. Rica ediyorum, yapamayacağınız vaatleri vermeyin. Biz fazla şeffafız. Adamın ne verdiği aşikâr, ne vadesi belirli, katiyen limit aşıyor ancak lisans alıyor. Şoktayız. Ben nasıl geçildiğini biliyorum lakin burada söyleyemem. Bir kuruşu bile büyük bir titizlikle izliyoruz. Tarihin en güzel denetleme heyeti bizde. Bu adamları denetimsizlikten ibra etmediler. Şuurlu ibrasızlık verenlere fazlaca üzüldüm, hayli yazık dedim. Bizim sakladığımız hiç bir şey yok. Yarın idareye gelen insan, sakladığımız bir şey var ise koysun, bize de konuşma fırsatı vermiş olur. Bizim muhakkak abdestsiz namazımız yok. Aha artık bu kültürümüze uymadı diyecekler.”

“AVRUPA MUHTEŞEM LİG’İ İÇİN YAZIŞTIK…”

“Real Madrid, bize kaç attı unuttum. Real Madrid Lideri Florentino Perez bir kez sevinmedi. Ayrıyeten Avrupa Muhteşem Lig’i hakkında yazıştık, bende kalsın. PSG yenilgisinden daha sonra da sarhoş üzere döndüm.”

“ATATÜRK VE İSTANBUL’DAN daha sonraKİ EN BÜYÜK MARKA GALATASARAY”

“Beni üzen çok olay var. Kendi yaptığım yanlışlar bilhassa. Herkesi 3 günde affederim, kendimi affetmem. Avrupa’daki başarısızlıklarımız beni fazlaca üzdü. Galatasaray, dünyada fazlaca bedelli bir marka. Rakiplerim alınmasınlar, Galatasaray fazlaca büyük marka. Mustafa Cengiz: Atatürk ve İstanbul’dan daha sonraki en büyük marka Galatasaray.”

“MAYIS AYINDAKİ YAPILANDIRMA İÇİN 170 MİLYON TL GEREKLİ”

“Her şeyi 3 seneye sığdırmak mümkün değil. Mayıs ayındaki yapılandırma için 170 milyon TL gerek arkadaşlar. Bizim ödemelerimiz var. Baskete var, voleybola var. Hala icra ve hacizleri bitiremedik. Öde, öde, öde bitiremedik. Loca alanlar oldu. izleyicisiz oynanmasına karşın aldıkları locaları iptal etmediler. Hala aday olmamı isteyenler var onlara fazlaca teşekkür ediyorum. Benim istifa etmemin tek niçini sıhhat meseleleri. İstifa değil. Başkanlığa aday olmamamın tek niçini sıhhat sıkıntıları.”

“ADAY OLMAMA SEBEBİM RAHATSIZLIĞIM, OĞLUMA SALDIRMASINLAR”

“Aday olmama sebebim sıhhat. Rahatsızım kardeşim. Gidip yeniden dinleneceğim. 3-5 gün kımıldayamayacağım. Pardon, idare, dernek toplantımız var. daha sonrasında gideceğim. Arkadaşlarım da o denli. Oğlum yardımcı oluyor; yüzde 100 o gdolayıyor. Oğluma saldırmasınlar. Ben her gün buraya memur üzere gelip akşam 9’da çıkmaya. bayanın da sonları geçsin diye 9’a bırakıyorum. Bayan demiyor ‘kayışı kopardın sen’ diye. Eyvah, yine Galatasaray kültürüne uygun olmayan bir laf ettik.”

“FALCAO TRANSFERİ ARTIK OLSA DAHA SIKI PAZARLIK EDERİM”

“Beni üzen Falcao transferi… Daha “F” harfi yok, menajerler de âlâ çalıştı toplumsal medyada, onu da söyleyeyim. Falcao’yu kim istemez? Falcao transferi artık önüme gelse, daha sıkı pazarlık ederim.”

“BEN FUTBOLCULARIMA ‘ŞEREFSİZ’ DEMEDİM”

“Ben hezimete bir şey demiyorum ancak birtakım oyuncuların oyunu, alana kendini vermemesi epey ağrıma gitti. Ben asla futbolcularıma ‘şerefsiz’ demedim. Onlar tam bilakis ‘şerefli ve haysiyetli’ oldukları için bunu bilin dedim. Yapmayın arkadaşlar ya. Ben bunu demedim, demem! Bana yakışmaz. Hakikaten sağ olsun, Gedson ve öteki çocuklar vefatına oynadı. Benim ne dediğime tam bakın, gerçek çeviri edin. Ben Galatasaray’ı bir çatışmaya, kaosa götürecek bir lider değilim.”

“GELEN BİREYLER FATİH TERİM İLE ÇALIŞABİLİR”

“Şu an desteklediğim bir lider adayı yok, hepsine eşit uzaklıktayım. En yakından tanıdığım Yiğit Şardan’dır. Tribün arkadaşım. Ben şimdiden şunu destekliyorum dersem, ona artı da yazabilir eksi de. Bizi sevmeyen epeyce insan var. Gelen şahıslar Fatih Terim’i de getirebilir, hiç bir şey demem. Bu onların tasarrufu arkadaşlar. Ben imzalamam dedim, bitti. Nerede kendini Galatasaray için yararlı görüyorsan oraya git. Yiğit Beyefendi, tam hazırlıklı değildi sanırım benim arkadaşlarıma müracaat etti. Ben kimseye öteki idarelere girmeyin demem.”

“BENİ MERMER ZANNEDİYORLAR, BİZ DE İNSANIZ”

“31 Haziran’a kadar TFF ve UEFA’dan borçsuzluk kağıdı almak için çalışıyoruz. Gelecek idaresi de kasvet ortasında bırakmamak için. Sahiden UEFA yeterli ki var diyorum. Avrupa Üstün Ligi’ne de çok reaksiyon verildi. Ben bir işe girdiğim vakit tam girerim, mükemmelliyetçiyim. Beni mermer zannediyorlar, biz de insanız. Ben sizin için geldim, sizin için varım, sizin için yokum. Ben bana çatmasınlar diye mi aday olmadım? Bu ne ya! Olağan ki toplumsal medyaya hürmet duyuyorum lakin toplumsal medyayla gelmedim ben.”

OKAN BURUK VE MUSTAFA DENİZLİ AÇIKLAMASI

“Ben teknik yöneticisi gelecek idareye bıraktım. Ben Fatih Terim varken asla ikinci bir teknik yöneticiyle görüşmedim. Ben palavra söylemem. Okan Buruk’la telefon görüşmesi bile yapmadım. Hocaya ayıp olur. Mustafa Denizli 30 yıllık arkadaşım. Fenerbahçe’ye gittiğinde üzüldüm. Beşiktaş’a telefonunu verdiğimde, bana fırça attı, ‘niçin veriyorsun’ dedi. O da bizim aramızdadır.”

ABOUBAKAR VE BILLONG TARTIŞMASI

“Billong olayı çıktı, mahrem olduğu için veremedik. TFF’ye kanıtlarıyla birlikte gönderdik. Mahrem olduğu için açıklayamadık. ‘Bu aydınlatılamazsa, ilgili makamlara başvuracağız’ dedik. Beşiktaş topluluğundan özür dilerim. Beşiktaş’ın hakkı ve gururuyla yürüdüğünü biliyorum. Beşiktaşlılar, Fenerbahçeliler yakın arkadaşım. Onların topluluğuna laf etmem. İdare yanılgı yapıyorsa, ortaya çıksın. Keşke teşvik hala şike olarak kalsaydı. İnsanları cezayla korkutabilirdik. Bir şey yaptılar demiyorum, kuşkularımızı yazdık. ‘Aklayın’ dedik. Fenerbahçe bile şu an bir şey yapsa, sevinir miyim? Üzülürüm, ‘Yapmayın’ dedim”

SERDAR TATLI’NIN İSTİFASINI niye İSTEDİ?

“Ben, MHK’nın istifasını istedim mi? Serdar Tatlı’ya epey güveniyordum. Ben ne bileyim ya, Şanlıurfa’da Beşiktaş Derneği kurucuymuş babasıyla bir arada. Daha yeterli, futbolla ilgilenmesi hoş bir şey ancak sen hislerini işine karıştırırsan olmadı. Biz o denli hissettik. Şuurlu gördük. Bu niçinle istifasını istedik.”

“BELHANDA’YI GÖNDERDİĞİME ASLA PİŞMAN DEĞİLİM”

“Belhanda’yı gönderdiğime asla pişman değilim, en hakikat yaptığım işlerden biridir. Belhanda ve Feghouli, bizi FIFA’ya verdi. Bir kişi daha yaptı, onu hayli daha sonra açıklayabilirim. Bu bizi üzdü. Eleştirdiğimiz Falcao bile indirim yaptı. En başta Muslera indirim yaptı. Muslera’nın da açıklama yapmasından rahatsız oldum. Sen futbolcusun.”