Son Dakika: Formula 1 Türkiye Grand Prix’si daha sonrası Lewis Hamilton’dan hengame açıklaması! “Takıma kızgın olduğum…”

Semedov

New member
Formula 1 Türkiye Grand Prix’sinde yarışı 5. sırada tamamlayan son dünya şampiyonu Lewis Hamilton, yarış esnasında ekiple yaşadığı tartışmayla ilgili toplumsal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

11. sırada başladığı yarışta 3. sıraya kadar yükselen lakin kadro telsizinden gelen ihtarla pite giren İngiliz pilot, lastiklerini değiştirmesinin akabinde 2 sıra geriye düşmüş ve yarışı 5. sırada tamamlamıştı.

“BENİ RAHAT BIRAKIN”

Pite girmedilk evvel grupla telsizde yaptığı konuşmada tartışma yaşayan ve pite girmek istemeyen Hamilton, “Niye pite çağırıyorsunuz? Ben yerlerin ıslak olduğunu düşünmüyorum. Devam etmeliyiz. Ardımdaki Gasly’den bana bahsetmeyin. Beni rahat bırakın. Bu lastiklerle yarışı tamamlayabilirim. Lastik değiştirmeyeceğim. Pite girmemeliydik. Size söylemiş oldum” tabirlerini kullanarak ekiple tartışma hayatıştı.

TOPLUMSAL MEDYADAN AÇIKLADI: EKİBE KIZGIN DEĞİLİM

7 sefer dünya şampiyonu olan İngiliz pilot, yarış daha sonrası grupla yaşadığı tartışmaya açıklık getirdi.

Toplumsal medya hesabından bir paylaşım yapan ve grubuna kızgın olmadığını söyleyen Hamilton, “Günaydın dünya. Dünkü yarışta ne vakit pite girileceğine dair bu sabah basında yer alan kimi haberlerin abartıldığını gördüm. Kadroma kızgın olduğumu söylemek gerçek değil. Grup olarak mümkün olan en âlâ stratejiyi uygulamak için epeyce çalışıyoruz lakin yarış ilerledikçe birtakım kararlar vermeniz gerekiyor. Daima değişen biroldukça faktör var” dedi.

Yarış esnasında pite girmeyerek risk aldığını belirten İngiliz pilot, “Yarışta pistin kurumasını umarak yarış dışı kalma riskini göze alarak hareket ettik lakin o denli olmadı. Denemek ve sonuna kadar gitmek için risk almak istedim, pite girmemek benim talebimdi lakin o denli olmadı. Sonunda pite girdik ve yapılacak en inançlı şey buydu” sözlerini kullandı.

“TAKIM OLARAK KAZANIR VE KAYBEDERİZ”

Bir daha sonraki yarışı düşünerek o konuşmayı yaptıklarını söyleyen Hamilton, “Yaşayarak öğreniyoruz. Kadro olarak kazanırız ve kaybederiz. Ben yarışırken telsizde büsbütün sakin ve kibar olmamı beklemeyin. Hepimiz tutkuluyuz ve tüm şoförlerde olabileceği üzere tutkunun ortaya çıkacağı anlar yaşıyoruz. Kalbim ve ruhum pistte. Beni buralara kadar getiren şey, içimdeki tutku fakat her türlü kaygı çabuk unutuluyor ve şimdiden bir daha sonraki yarışı düşünerek o konuşmayı yaptık. Bugün, ekip olarak yükselmek için yeni bir gün. Bunu bir daha de başaracağız.” diyerek kelamlarını noktaladı.