Son Dakika: Fenerbahçe’nin yeni Teknik Yöneticisi Vitor Pereira İstanbul’da

Semedov

New member
Sarı lacivertlilerde 2015-16 döneminde 1 yıl ekibi çalıştıran Vitor Pereira, Fenerbahçe ile 2 yıllık mutabakat sağlarken bugün yardımcılarıyla bir arada İstanbul’a geldi.

Pereira’yı İdare Konseyi Üyesi Selahattin Baki karşılarken kulüpten yapılan açıklamada, “2015-2016 döneminde Futbol A Grubumuzu çalıştıran ve 5 yılın akabinde Fenerbahçemize dönen Pereira, Portekiz’den kalkan özel uçakla Atatürk Havalimanı’na indi. Teknik Yöneticimiz Pereira’yı, İdare Konseyi Üyemiz Selahattin Baki karşıladı.” denildi.

Sarı lacivertlilerde ikinci periyodunu yaşayacak olan Portekizli teknik adam, yarın yeni dönem hazırlıkları kapsamında Topuk Yaylası’nda bulunan tesislerde yapılacak idmanda grubun başında yer alacak.

“YARIN KALAN İŞİMİ TAMAMLAMAYA GELDİM”

Transferin açıklanmasının akabinde 5 yıl daha sonra Fenerbahçe’ye döndüğü için fazlaca memnun olduğunu söyleyen 53 yaşındaki çalıştırıcı, “Fenerbahçe’de her vakit tutkuyu ve hırsı hissetmiştim. Lakin istikrarlı bir yapı kurmak ve hedeflenen muvaffakiyete ulaşmak için daha fazla vakte muhtaçlık vardı. Ne yazık ki istediğim kadar vakte sahip olamadım. Fenerbahçe benim için yarım kalmış bir aşktı. Mesleğimde neredeyse gittiğim her kulüpte zaferler ve kupalar kazandım. Ancak Fenerbahçe’de kupa kazanamadım.
Artık yarım kalan bu öyküyü şampiyonluk kupaları ile taçlandırma devridir. İşte bu biçimde yarım kalan bu öykü memnun bir sona kavuşacak.

Lider Ali Koç’la yaptığım toplantıda bakış açılarımızın fazlaca emsal olduğunu fark etmem uzun sürmedi. Kendisine bana bu fırsatı verdiği için müteşekkirim. Fenerbahçe’nin geleceği konusunda ortaya koyduğu vizyon, anlattıkları beni çok etkiledi.”

Ocak ayında bir gazeteye verdiğim özel röportajda Türkiye’de kulüplerin yarını düşünmediğini, gelecekle ilgili bir vizyon koymadığını belirtmiştim. Fenerbahçe Spor Kulübü bana epeyce etkileyici bir plan ve programla geldi.

Bu planın bizi muvaffakiyete ulaştıracak bir yapılanmanın modülü olduğunu hissediyorum. Bu sebeple hayli heyecanlıyım.

tıpkı vakitte heyecanımı 2 katına çıkaran bir öbür mevzu, büyük Fenerbahçe topluluğunun taraftarlarının önüne çıkmak olacak.

Taraftarımızın stadyumda yarattıkları coşkuyu da epey özledim.

Umuyorum ki önümüzdeki dönem özlenen şampiyonluğa omuz omuza vererek ulaşacağız.” halinde hislerini söz etmişti.

DİKKAT ÇEKEN İSTATİSTİKLER

Sarı-lacivertliler, Pereira’nın ekibin başında olduğu 2015-2016 döneminde 34 haftada 74 puan toplayarak ligi Beşiktaş’ın akabinde ikinci sırada tamamladı.

Fenerbahçe, şampiyonluğa ulaşılmamasına rağmen o dönem ligin en az gol yiyen kadrosu olmayı başardı. Sarı-lacivertliler 34 maçta kalesinde 27 gol gördü.

Pereira’nın öğrencileri, 17 müsabaka ile en çok maçta kalesini gole kapatan grup olmuştu.

İşte Vitor Pereira’nın Fenerbahçe ile ‘en’leri;

En az gol yiyen kadro: 27
en çok maçta kalesini gole kapatan kadro: 17
En az yenilgi alan grup: 4
en çok net gol konumuna giren ekip: 104
En yüksek gol beklentisi yakalayan grup: 66.59xG