Son dakika: Fenerbahçe Lideri Ali Koç’tan kritik açıklamalar! Vitor Pereira, Mesut Özil, istifa ve Galatasaray maçı…

Semedov

New member
Fenerbahçe’de Alanyaspor mağlubiyetinin akabinde Kayserispor maçının akabinde da istifaya davet edilen, Divan Kurulu’nda kürsüye gelip son anda konuşmayacağını açıklayan lider Ali Koç sessizliğini bozuyor. Ali Koç, FB TV ekranlarından canlı yayında topluluğa sesleniyor.

Ali Koç’un açıklamalarını canlı takip ediyoruz…

SAYFAYI YENİLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Hoş bir yaz kampı geçirdik. Birkaç sene olduğu üzere transferlerimiz elimizde olmayan sebeplerden son dakikaya kaldı ancak genel olarak âlâ bir kamp devri geçirdik. Döneme da uygun başladık. Samandıra ile ilgili en âlâ iklimi tesis etmeye çalıştık. Homojen bir yapı, her insanın kadrosu öne koyduğu, aile ortamı yaratılan, birbiri için savaşan, bu ruhu alana yansıtabilecek, hasret kaldığımız şampiyonluğu topluluğa getirebilecek, aile ve profesyonel ömrünü buna göre oluşturacak bir ekip kurmaya çalıştık. Bunu yaparken de elimizde olmayan bütün kısıtlamalara karşın elimizden gelen en uygun kadroyu kurduk. Bize nazaran takımımız en düzgün takımlardan birisi.

“TOKSİK ÖGELERİ SAMANDIRA’DAN TEMİZLEDİK”

Toksik ögelerden Samandıra’yı kurtarma çalışmamız oldu ve bunu da yaptık. Güzel havayı yakaladığınızı makus vakitte anlarsınız. Son gelen sonuçlarla ümitsizliğe itti insanları. Biz Samandıra’da dönem başı olan ortamın daha güçlenmesi için daha fazla mesai vereceğiz idare olarak. Çok büyük değişikliğe gitmemiz gereken bir ortam yok. 4 hafta evvelden değişik bir ortamda olup bundan 4 hafta daha sonra bir daha olumlu bir noktaya gidebiliriz. Daha 78 puan var. Evvelki dönem 22. haftada şampiyonluğun en önmemli adayıydık. sonrasındasında puan kayıpları yaşadık. her insanın kabul ettiği hakem yanılgıları oldu, o dönem doğrandık. Bu dönem doğrantık demiyorum fakat yanılgılar oldu. Anlamsız bir paniğe girdik 2 dönem öncesine göre.Daha dönemin başındayız ve ümidimizi kaybetmedik, topluluğun da kaybetmemesi gerekir. Tüm şampiyonluklarımız fazlaca sıkıntı koşullar altında, büyük çabalarla ve taraftarı takviyesiyle kazanılmıştır.

“BURADA YABANCI HOCALARA TAHAMMÜL YOK”

Burası Fenerbahçe! Fenerbahçe’de yöneticiysen, lidersen, teknik yöneticiysen öteki kulüplere bakılırsa kredin fazlaca daha azdır. Son 15-20 yılda geldiğimiz nokta bu. rakibin hocası bir sorgulanıyorsa, Fenerbahçe’nin hocası beş sorgulanıyor. Vitor Pereira birinci belirtildiğından itibaren gaye noktasına kondu. Yok şu gelecekmiş, bu gelecekmiş, birini getiremediniz diye tenkitler oldu. Yabancı hocalara epey fazla tahammül yok. X bir hoca 5-6 maç kaybedince sabır gerekiyor derler. Yabancı hocayı yıpratmalar başlıyor.

“HOCAMIN GERİSİNDEN İŞ ÇEVİRMEM”

Pereira’nın buraya para gelmediği için net bir biçimde söyleyelim. Çin’de kazandığı paraları akıl edemezsiniz. Adam buraya yarım kalan öyküsünü bitirmek için geldi. Altyapı deneyimleri, gençlere kıymet vermesi, mesleği sebebiyle buraya getirdik. Yanlışsız yaptığımızı düşünüyordum ve hala bu biçimde düşünüyorum. Artık tazminatlardan bahsediliyor. Hoca gaye alınıyor. Aslında beni gaye almak istiyor. Hocaya da söylemiş oldum ‘Ben bir hoca ararsam, birinci seni ararım’ diye. Gerisinden iş çevirmem. Bu bizim biçimimiz değil. olağan olarak her vakit B planı olmalıdır lakin şu an buna muhtaçlık duyduğumuza inanmıyorum. Galatasaray maçı ne olursa olsun durum bu biçimde olacak. İnşallah o maçı da kazanacağız.

“PEREIRA’NIN TAZMİNATI YOK, HOCAMIZIN ARKASINDAYIZ”

Vitor Pereira’nın tazminatı yok. Bunu net bir biçimde söyleyeyim. Hocayı göndermeyi engelleyecek bir şey var ise o da tazminat değildir. Hoca 5 sene çalışmasa bir daha ardına dönüp bakacak durumu yok. 10 yıllık ekonomik birikim sağlamış. Hocamızın ardındayız. Grubumuza da hocamıza da kendimize de inanıyoruz. 3-4 haftada bu noktaya geliyorsak, daha sonrasında da öbür noktaya gelebiliriz.

“DEĞİŞİKLİK YAPARSAK BİRİNCİ PEREIRA’NIN HABERİ OLUR”

Evet ligde orta açıldı. Lakin sırf bir grup ortayı açtı. Başka ebedi dostlarımız, ezeli rakiplerimizle birebir noktadayız. Oyun formasyonu epeyce tartışılıyor. Evet bu formasyon en zoru. her insanın makine üzere hareket etmesi gerekiyor. En güç oyun formasyonlarından birini oynamak için birkaç eksiğimiz var. Bunu da dönem öncesinde biliyorduk. Kanat beklerimizde de eksik var. Hoca değişikliği yapma kelam konusu olursa birinci hocamızın haberi olur. Daha evvel değişiklikler yaptık ve şad kalmadık. Biz bu türlü devam edeceğiz.