Son Dakika: Eski Malatyasporlu Khalid Boutaib taraftarla hengame etti, Eric Cantona’yı hatırlattı

Semedov

New member
Fransa 2. Ligi’ndeki Le Havre – Toulouse müsabakası 1-1 sona ererken maça damga vuran isim Yeni Malatyaspor’un eski futbolcusu Khalid Boutaib oldu.

1-0 konuk kadronun üstünlüğü ile devam eden müsabakanın ikinci yarısında ne bir gol fırsatından yararlanamayan oyuncu tribünlerin reaksiyonunu çekti.

Altı pas üzerinde müsait durumda buluştuğu topu zayıf bir vuruşla kaleciye nişanlayan Boutaib, çabucak sonrasında teknik direktörü Paul Le Guen tarafınca kenara alındı. Sahanın uzak tarafınca oyun alanı dışına çıkan oyuncu tribünde bir taraftarla göz göze geldi. Taraftarın üzerine yürüyen ve baş başa gelen Boutaib, fiziki müdahalede de bulundu. Bu hareketin akabinde oyuncu kırmızı kart gördü.

Yeni Malatyaspor'un eski futbolcusu Khalid Boutaib taraftarla kapıştı, Eric Cantona'yı hatırlattı.

– Altı pas üzerinde net fırsatı değerlendiremedi
– Tribünler tepki gösterdi
– Taraftarla kafa kafaya geldi
– Oyundan çıkarken kırmızı kart gördüpic.twitter.com/3csVJHRQVz

— Spor Arena (@sporarena) September 14, 2021

Toulouse futbolcuları mesken sahibi takımın 10 kişi kalması istikametinde itirazlarda bulundu lakin maçın hakemi müdahalenin oyuncu değişikliği daha sonrası yapıldığı istikametinde karar verince Le Havre maça 11 bireyle devam etti.

Çabucak akabinde skoru 1-1 yapan gol gelince tribünlerde büyük sevinç yaşandı. Kale ardındaki birtakım taraftarlar saha içine dalarken oyun bir süre daha durdu.

“CANTONA’YI HATIRLATTI”

Maçı anlatan yayıncı kuruluş spikeri de o anları “Cantona’yı hatırlatan bir sahne” formunda tasvir etti. Manchester United’ın efsane futbolcularından Eric Cantona, yıllar evvel Crystal Palace taraftarına maç esnasında uçan tekme atmıştı.

Taraftara attığı tekme niçiniyle 9 ay ceza alan Cantona, ”Attığın o tekme yüzünden pişman mısın?” sorusuna ”Daha sert vurmalıydım.” yanıtını vermişti.

Fransız futbol efsanesi, Crystal Palace taraftarına attığı tekme için 9 ay futboldan men cezası almıştı. Hakim karşısına da çıkan Cantona, o anları ise şu biçimde anlatıyor:

”Basın daima peşimdeydi. Kulüp avukatı, basına bir şey söylememi istedi. Basın beni mahvetmişti ve her yerde beni takip ediyorlardı. Yüzlerce gazeteci, daima etrafımda bir şeyler söylememi bekliyorlardı. niye vurdun, ne yapacaksın diye soruyorlardı. Niçin basına bir açıklama yapayım ki? niye? Ben de tamam bir açıklama yapacağım, hepiniz keyifli olacaksınız dedim. Çıkıp ‘Martılar, sardalyaların denize atılacağını düşündüğü için trol teknelerini takip eder.’ dedim. Bunun hiç bir manası yoktu. Yalnızca bir şeyler demem gerekiyordu, bir şeyler dememi istiyorlardı. Ben de onlara diyecek bir yanıt vermiş oldum.”