Son Dakika: Edin Visca Trabzonspor’da! Transfer KAP’a bildirildi… Bonservis fiyatı ve maaşı belirtildi

Semedov

New member
Harika Lig’in birinci yarısında ezeli rakiplerine büyük fark atan, en yakın takipçisi Konya’nın 7 puan önünde yer alan Trabzonspor, dönemin 2. kısmına de argümanlı girmek isterken, ligin en dikkat çeken oyuncularından olan Edin Visca’da memnun sona ulaştı.

Bordo mavili grubun teknik yöneticisi Abdullah Avcı’nın takımında ısrarla görmek istediği Bosnalı oyuncu konusunda kulüp, Başakşehir ile yapılan görüşmelerde transferi bitirdi.

Trabzonspor Lideri Ahmet Ağaoğlu, Edin Visca transferi için Medipol Başakşehir Lideri Göksel Gümüşdağ ile Başakşehir Kulüp binasında bir ortaya geldi. Taraflar transfer konusunda el sıkıştı.

BONVERVİS FİYATI AÇIKLANDI

Karadeniz grubu, Edin Visca ile 3.5 yıllık mutabakat sağlandığını ve bu transfer için Başakşehir’e 4.3 milyon euro ödeyeceklerini duyurdu.

Trabzonspor’un açıklamasında “Profesyonel futbolcu Edin Visca’nın, Kulübümüze transferi konusunda Başakşehir A.Ş. ile mutabakat sağlanmıştır. Mutabakata nazaran, Başakşehir A.Ş.’ye mukavele fesih bedeli olarak, 3(Üç) taksit halinde toplam 4.300.000.-EUR + KDV ödenecektir.” tabirleri kullanıldı.

MAAŞI DA DUYURULDU

Visca’nın 2021-2022 döneminde 750 bin euro, kalan yıllar de ise 1.5 milyon euro garanti fiyat kazanacağı KAP’a bildirildi.

İşte KAP açıklaması;

Şirketimiz ile profesyonel futbolcu Edin Visca içinde 3,5 yıllık mutabakat sağlanmıştır.

Yapılan muahedeye göre futbolcuya;

2021-2022 futbol dönemi için 750.000.-Eur garanti fiyat,

2022-2023 futbol dönemi için 1.500.000.-Eur garanti fiyat,

2023-2024 futbol dönemi için 1.500.000.-Eur garanti fiyat,

2024-2025 futbol dönemi için 1.500.000.-Eur garanti fiyat, ödenecektir.

Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcu ile olan mukavelenin devam etmesi kuralına bağlı olarak, futbolcuya ödenecek yıllık fiyatın %10’u ödenecektir.

Kamuoyuna duyurulur.

Hürmetlerimizle.

‘KANATLARIMIZA DİKKAT EDİN’ PAYLAŞIMIYLA BİRİNCİ DUYURU GELMİŞTİ

Trabzonspor, transferi birinci vakit içinderda toplumsal medya hesabından ‘Kanatlarımıza dikkat edin’ sözlerinin yer aldığı paylaşımla duyurmuştu.

Kanatlarımıza Dikkat Edin…
😎
pic.twitter.com/mkrwFiCeE2

— Trabzonspor (@Trabzonspor) January 5, 2022

‘TRABZONSPOR’A GEREKEN KOLAYLIĞI SAĞLARIM’

Spor Arena’nın edindiği bilgilye bakılırsa; Başakşehir Lideri Göksel Gümüşdağ, Ahmet Ağaoğlu ile yapılan toplantı öncesi, “Trabzonspor’a gereken kolaylığı sağlarım.” dedi. Akabinde iki lider toplantıya girdi. Görüşmenin akabinde Boşnak oyuncunun transferi resmen belirtildi.

TOPLANTI daha sonraSI BİRİNCİ AÇIKLAMALAR

GÜMÜŞDAĞ: KULÜBÜN SEMBOLLERİNDEN BİRİYDİ

Tepe daha sonrası açıklamalar yapan Göksel Gümüşdağ: “Visca için 2 aydır görüşüyoruz. Bugün transferi noktaladık. Ahmet Ağaoğlu’na teşekkür ediyoruz. Başakşehir Kulübü bir şirket, biz de bu şirketin başarısı için çalışıyoruz. Abdullah Avcı uzun yıllar Visca ile çalıştı, transferde bu durum da tesirli oldu. Visca daima isteniyordu. 6-7 yıldır ligin asist krallığı, gol krallığı manasında istikrarlıydı. Visca, kulübün sembollerinden bir tanesiydi. Emekleri için sonsuz teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. İnanıyorum ki gideceği topluluğa da büyük katkılar yapacaktır.” dedi.

AĞAOĞLU: EN ZORLANDIĞIM TRANSFERLERDEN BİRİYDİ

Ahmet Ağaoğlu ise “Yaklaşık 2 aylık bir müddetçti bu. Bu transferle alakalı hayli şey yazıldı çizildi. Şu saat prestijiyle neticelendirdik. Transferde her türlü kolaylığı sağlayan Göksel Gümüşdağ Lidere teşekkür ediyorum. Visca, en zorlandığım, en uzun süren transferlerden bir tanesiydi. Yarın sabah 09.40 uçağıyla Edin Trabzon’a gidecek. Sıhhat denetimlerinden geçtikten daha sonra imza atacak. Tahminen yarın akşam idmana bile çıkar.” sözlerini kullandı.

EDİN VİSCA: TRABZONSPOR’A MOTİVE GİDECEĞİM

Son olarak kelamı alan Edin Visca, transferin tamamlanmasından dolayı epey keyifli olduğunu söz ederek, “Herkese merhaba. Çok heyecanlıyım. Göksel Lider benim için baba üzere. Oturduk konuştuk, bana epey teklif geldi bugüne kadar fakat Trabzonspor kadar isteyen olmamıştı. Sayın Göksel Lidere, Ahmet Lider teşekkür ediyorum. Çok motive gideceğim Trabzonspor’a. Ayrılmak kolay değil fakat epeyce büyük bir kulübe gidiyorum. Abdullah Avcı benim hocam. Onunla bir arada çalışacağım. İnşallah üst üste şampiyonluklar yaşamak istiyorum. Başakşehir’de epey şey yaşadık. Şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi yaşadık. Kolay değil ayrılmak. Büyük bir topluluğa gidiyorum. İnşallah sağlıklı, huzurlu bir dönem geçiririz. Artık yeni liderle kupa kaldırırız inşallah” biçiminde konuştu.

ABDULKADİR PARMAK TAKASI GERÇEKLEŞMEDİ, SIRF BONSERVİS BEDELİ ÖDENECEK

Edin Visca ile 3.5 yıllık kontrat imzalayacak Trabzonspor, Başakşehir’e 3.5 milyon euro bonservis ödeyecek. Bu transferde Abdulkadir Parmak’ın takasa girme ihtimali bulunuyordu lakin bu durum gerçekleşmeyince Trabzonspor ödeyeceği sayısı artırdı ve prensipte el sıkışıldı.

Parmak’ın bir öteki Muhteşem Lig takımı Giresunspor’a kiralanması gündemde.

2 ŞAMPiYONLUĞU VAR

Başakşehir’e 2011-12 dönemi öncesi Bosna Hersek’in Zeljeznicar grubundan transfer edilen Visca, 1 dönemi TFF 1. Lig’de olmak üzere çıktığı 398 müsabakada 110 gol attı, 118 asist yaptı. 2013-14’te kadronun 1. lig şampiyonluğuna 10 gol, 10 asistle katkı veren yıldız futbolcu, 2019-20’de Muhteşem Lig şampiyonluğunda ise 33 maçta 13 gol, 13 asistle başroldeydi.

AZAROVi TRANSFERi ASKIYA ALINDI

Trabzonspor’un prensipte muahedeye vardığı ve imza atmak için kente gelen Irakli Azarovi transferinde son anda pürüz çıktı. İşte ayrıntılar…