Son Dakika: Cem Bölükbaşı Formula 2’de yarışacağını deklare etti!

Semedov

New member
Ulusal atlet Cem Bölükbaşı, gelecek dönem Formula 2’de yarışacacağını resmen duyurdu.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Cem Bölükbaşı, “Çok farklı bir periyoda başlıyoruz. Bizim için hayli kıymetli bir gün. Son 2 ayda uykularımızın kaçtığı hayli oldu. Formula 2 Abu Dabi testleriyle başladı her şey. Birinci kez bindiğim bir araba oldu. Çok süratli bir yıl oldu. Formula 3 Asya birinci katıldığım tek koltuklu yarıştı. 3-4 senede F3’ten F2’ye çıkışlar oluyor genelde. Bizim için epeyce süratli bir müddetç oldu.” dedi.

Cem Bölükbaşı ayrıca “Bu sene, 2022 döneminde FIA Formula 2 Dünya Şampiyonası’na katılacağım. Resmi olarak söyleyebilirim.” tabirlerini kullandı.

“BENZİNCİDE BİLE SORUYORLARDI”

Açıklamalarına devam eden başarılı atlet, “Uzun vakittir bana epeyce soruluyordu. Benzincide bile gorenler soruyordu. 1 hafta evvel imzalar atıldı. Bizim için hayli büyük bir adım. Formula 1 bu dönem 23 yarış olacak. 14 yarışta biz olacağız. Formula 2’nin en uzun takvimi. Çok uzun bir dönem bizi bekliyor.” diye konuştu.

“BELKİ DE SANALDAN GELİP F1 PİLOTU OLAN BİRİNCİ KİŞİ OLACAĞIM”

Değerli bir düzeye yükselmesine rağmen daha her şeyin başlangıcında olduğunu belirten Bölükbaşı, “Kısa bir süre de olsa epeyce uzun bir yol aldık. Dijitaldeki bilinirliğim Formula 1’in de dikkatini çekti. Espor’dan gelip Formula 2’ye çıkan birinci pilot oldum. Kıssa olarak onların da ilgisini çekiyor bu. Tahminen de sanal dünyadan gelip tarihin birinci Formula 1 pilotu olacağım. Bu düzey hayli büyük bir adım ancak daha başlangıç. Daha fazlaca başındayız. Müsabakayı seviyoruz. Çok gerilimli olsa da yarış haftaları epey keyifli.” dedi.

“ÇOK UZUN BİR DÖNEM BİZİ BEKLİYOR”

Formula 2 için hazır olduğunu söz eden ulusal sportmen, “Ailemin epey sesli şikayetleri olmadı, derslerime yansımadığı sürece neyi seviyorsam yapmamı söylemiş olduler. Okula gitmeden uyanıp idman yapıyordum. Kulaklığım takılıydı lakin simülasyon epeyce ses çıkardığı için onlar da uyanıyordu. Formula 2 için hazırım. Fizikî idmanlar fazlaca kıymetli. Formula 2’de yarışıyorum fakat Formula 1’e hazırlanıyormuş üzere çalışmalar yapmam lazım. Elimize bir fırsat geldi ve dünyada sırf 22 bireyiz. Hepimiz Formula 1 hayali peşinde koşuyoruz. Formula 3 Asya Şampiyonası’na da katılacağım. Formula 1 lisansı için toplamam gereken lisans puanları var. Formula 2’deki sprint yarışları da sayarsak toplam 43 yarışa çıkacağım. Çok uzun bir dönem bizi bekliyor.” sözlerini kullandı.

CEM BÖLÜKBAŞI KİMDİR?

Motorsporları mesleğine kartingle başlayan Cem Bölükbaşı, Michael Schumacher Karting Akademisi’nde eğitim aldı.

Maddi imkansızlıklar ve sponsor eksikliği sebebiyle hayallerini erteleyen Cem Bölükbaşı, akabinde Formula 1 E-Spor aktifliklerine katıldı. Dijital yarışlarda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken ve 2018’de 80 bin kişi içinden birinci 20’ye giren Cem Bölükbaşı, 2018’de Borusan Otomotiv’in GT Serisi ekibine katılarak gerçek pistlere geri döndü.

İlerleyen senelerda hem Espor tıpkı vakitte pist yarışlarında gayret eden Cem, çeşitli muvaffakiyetler elde etti. 2020’de, Formula 3 Asya Serisi’nde çaba etti. Toplumsal medyadaki aktifliğiyle bu serinin izlenmesinde artış oldu.

Pistte de muvaffakiyet elde ederek çaylaklar içinde üçüncü oldu. 2021’de çeşitli kategorilerde müsabakalara katıldı. Avrupa dayanıklılık şampiyonasında uğraş edip 2.’likler kazandı. ondan sonrasında Euro Formula Open’da yarıştı.

Macaristan, İtalya üzere yarışlarda muvaffakiyetler elde etti. 15 yarışa katılıp 8 sefer podyuma çıktı ve 2 yarış kazandı.

FORMULA 2 NEDİR?

Formula 1 ile birçok pistte birlikte koşulan, 14 hafta boyunca Formula 1 yarışları öncesinde koşulan bir yarış çeşidi. Dönemi 14 yarış sürüyor. Burada başarılı olan ve Formula 1 ekiplerinin dikkatini çeken pilotlar, ileride Formula 1 aracında koltuk bulabiliyorlar.