Son dakika: Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli Tokyo 2020’de finalde! Tarihimizde birinci kere…

Semedov

New member
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın 12. gününde boksta bayanlar 51 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, 69 kiloda ise Busernaz Sürmeneli finale çıktı.

Kokugikan Arena’da birinci vakit içinderda ringe çıkan Buse Naz Çakıroğlu, Çin Taipeisi’nden Hsiao-Wen Huang’la karşılaştı. Buse Naz, birinci rauntta çok âlâ bir performans gösterdi ve 5 hakemin de tam puanını aldı. İkinci rauntta da 5 hakemin 3’ünden çok puan alan Buse Naz, son rauntta da üstünlüğünü korudu ve ismini finale yazdırdı.

Çin Taipeisi’nden Hsiao-Wen Huang ise bronz madalyada kaldı.

BUSENAZ ÇAKIROĞLU’NUN RAKİBİ BULGAR

Buse Naz Çakıroğlu’nun finaldeki rakibi Bulgar atlet Stoyka Zhelyazkova Krasteva oldu. Bulgar atlet, mesken sahibi Japonya’dan Tsukimi Namiki’yi 5-0 yenerek ismini finale yazdırdı. Krasteva’nın bir Avrupa şampiyonluğu, iki sefer de dünya ikinciliği bulunuyor. Buse Naz’ın Krasteva ile final karşılaşması 7 Ağustos Cumartesi günü TSİ 08.15’te oynanacak.

BUSENAZ SÜRMENELİ DE FİNALDE!

Bir öbür ulusal boksörümüz Busenaz Sürmeneli de 69 kiloda Hindistanlı rakibi Lovlina Borgohain’i yenerek ismini finale yazdırdı. Busenaz fazlaca düzgün başladığı birinci rauntta hakemlerin 5’inden de tam puan aldı. İkinci rauntta da hakemlerde 10’ar puan almayı başaran Busenaz, son rauntta da üstünlüğünü korudu ve altın madalya kazanmak için ismini finale yazdırdı.

BUSANAZ SÜRMENELİ’NİN RAKİBİ ÇİNLİ

Ulusal boksörümüz Busenaz Sürmeneli’nin finaldeki rakibi Çinli Hong Gu oldu. Çinli sportmen, ABD’li Oshae Jones’u 4-1 yenerek ismini finale yazdırdı. Çinli Hong Gu’nun iki Asya şampiyonluğu, iki de dünya ikinciliği bulunuyor. Busenaz’ın final karşılaşması 7 Ağustos Cumartesi günü TSİ 09.15’te oynanacak.

Müsabakaları Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya ile Türkiye Ulusal Olimpiyat Komitesi Lideri Uğur Erdener de izledi.

BUSE NAZ ÇAKIROĞLU: ALTINI ALMAK İSTİYORUZ

Buse Naz’ın finale çıktığı gayret daha sonrası açıklamaları şöyle:

“Çok inandık buradan altın madalya alarak gitmek istiyoruz, final oynayarak değil. Dün akşam yürüyüş yaparken hocamızla da konuştuk. 12 yıllık bir emek var. Bu vakte kadar gösterdiğim performansın toplamını ortaya koyacağım. Rakibim 54 kiloda dünya şampiyonuydu. Olimpiyat için 51 kiloya indi. Tahlilsiz maça çıkmıyoruz. Her rakibe bakılırsa oynadım dikkat ederseniz. Onlar da taktik yapıyorlar. Beni izleyen, destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Bakanımıza teşekkür ediyorum. Ali Koç liderime teşekkür ediyorum. Daima irtibat halindeyiz. Finalde altını alacağız inşallah.”

BUSENAZ SÜRMENELİ: TÜRKLER HİÇBİR VAKİT PES ETMEZ

Busenaz’in finale yükseldiği müsabaka daha sonrası açıklamaları şöyle:

“Çok memnunum. 12 yıldır sabah akşam bunun için çalışıyorum. Yemek yemiyorum, çalışıyorum. Ruhsal kahırlar, sakatlıklar… Her şey bunun için. Biz hazırız, hazır geldim buraya. Türkiyeme altın madalya getirmek istiyorum. Dualarını eksik etmesinler. Ülkemizde üzücü olaylar var. Beklesinler, bir ölür bin diriliriz. Türk’ü hafifçee alıyorlar. Onları keyifli edebilirsek ne memnun bize. Bizim bu biçimde maçlarımız ülkemizin şiddetli vakit içinderında geliyor daima. İnşallah altın madalyayla dönmek nasip olacak. Yalnızca beklesinler. Türkler ihiç bir vakit pes etmez. Futbol oynarken 10-0 geride olsak bile hamle yaparız. Ben de küçüklükten beri bu türlü yetiştim, bugünler için hazırladım kendimi.”