Son dakika: Beşiktaş’ta alanda vertigo nöbeti geçiren N’Sakala, herkesi korkuttu! Necip Uysal’dan hayat kurtaran hareket… Simon Kjaer üzere…

Semedov

New member
Gaziantep-Beşiktaş müsabakasının 71. dakikasında her insanın yüreğini ağzına getiren üzücü bir olay yaşandı… Siyah beyazlı ekibin Demokratik Kongolu futbolcusu Fabrice N’Sakala, topsuz alanda kötüleşince yere yığıldı. Dizlerinin üzerinde yavaş yavaş çöktüğü sırada kustuğu görülen N’Sakala, çabucak sonrasında yere yattı. N’Sakala’nın kötüleştiğini fark eden siyah beyazlı ekibin yedek futbolcularından Necip Uysal, koşa koşa alana girerek ekip arkadaşının yanına giderek birinci müdahaleyi yaptı.

Necip, N’Sakala’nın boğazını denetim etti

Bir yandan N’Sakala’nın boğazına kusmuk kaçıp kaçmadığını denetim eden ve lisanının nefesini kesmesinin önüne geçen Necip, başka taraftan sıhhat bakılırsavlilerini alana çağırdı. Alana giren sıhhat takımı, birinci müdahaleyi yaptıktan daha sonra oyuncunun hastaneye gdolayılmesine karar verildi. Bu sırada başka futbolcular, tıpkı 2020 Avrupa Şampiyonası’ndaki Danimarka-Finlandiya maçında Christian Eriksen’in ekip arkadaşlarının yaptığı üzere, Fabrice N’Sakala’nın etrafında çember oluşturmak istedi.

Hakem çembere müsaade vermedi

Sıhhat vazifelilerinin, “Hava sıcak, etrafını boşaltın” uyarısı üzerine hakem Ümit Öztürk, çember oluşturulmasına müsaade vermedi. Evvel sedyeye alınan N’Sakala, ondan sonrasında ambulansa konularak hastaneye gdolayıldü. Nefes alışverişi düzgün ve şuuru açık olan Beşiktaşlı futbolcunun Vertigo nöbeti geçirdiği ve hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Önlem hedefiyle geceyi hastanede geçiren Fabrice N’Sakala’nın bugün İstanbul’a getirilmesi bekleniyor.

BİRİNCİ MÜDAHALEYİ YAPAN NECİP UYSAL: YERE DÜŞERKEN BAĞIRIYORDU

Maç sırasında kötüleşen Fabrice N’Sakala’nın yardımına koşan birinci isim olan Beşiktaş Kaptanı Necip Uysal, yaşananları şu biçimde anlattı: “Kulübeden izledim; Fabrice, yere düşerken bağırmaya başladı. Çabucak yanına koşup, lisanına müdahale ettim. Kusuyordu, çime hakikat çevirdim. daha sonrasında hekim geldi, göğsüne basınç uyguladı. Hastaniçin yapılan denetimde Vertigo olduğu tespit edildiğini öğrendik.”

VERTİGO NEDİR?

İstikrar sisteminin bozulmasına bağlı olarak gelişen, ekseriyetle iç kulak hastalıkları yahut beyin ve beyincikle ilgili kimi problemlerden kaynaklı olarak ortaya çıkan bir sıhhat sorunudur. Ekseriyetle hareket edilmeden oluşan baş dönmesi olarak tanım edilmektedir. Halk lisanında kristal oynaması olarak da bilinmektedir.

NECİP UYSAL = SIMON KJAER

N’Sakala’nın endişe dolu anlarını izlerken akıllara EURO 2020’de Danimarka ile Finlandiya maçında Christian Eriksen’in alanda geçirdiği kalp krizi geldi. Eriksen’in rahatsızlığında da Danimarka kaptanı Simon Kjaer, kadro arkadaşına birinci müdahaleyi yapmış, Eriksen’i yan yatırarak lisanının nefesini kesmesine pürüz olmuştu. Kjaer çabucak sonrasında sıhhat nazaranvlileri Eriksen’e müdahale ederken o anları yakından izleyen kadro arkadaşlarını aralı durmaları istikametinde de uyarmış ve akabinde bir mahremiyet çemberi çember oluşturulmasını sağlamıştı.

Çabucak üye ol, birinci 100 TL’lik kuponuna 100 TL hediye! Yeni üyelere özel…