Son Dakika: Beşiktaş Olağan Genel Şurası’nda gerginlik! Ali İstek Dizdar salondan çıkarıldı…

Semedov

New member
Beşiktaş’ın Akatlar Spor Salonu’nda gerçekleşen 2020 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul’da gerginlik yaşandı.

Kürsüye çıkarak konuşma gerçekleştiren üyelerden Ali İstek Dizdar’ın, Genel Sekreter Mesut Urgancılar’a yönelik tenkitleri daha sonrasında ortalık gerildi.

Kürsüye çıkan Dizdar, 2020 yılı faaliyet raporunda yer alan hususları örnek göstererek, “Genel Sekreter, bu raporu buraya koyduğunuz biçimde savcılığa başvurmadınız. 29 Mayıs 2020 tarihinde bu rapor buraya koyulmuş. Genel Sekreteri ben severdim. Şampiyon olduğumuz gün o kadar hoş bir beste söylemişti, ‘Fenerbahçe açtı bacaklarını’ müziğini ben ondan öğrenmiştim. Dünden bugüne geldik. Artık kendisi çok yüksekten bakıyor. Ben burayı Genel Sekreter’den dolayı ibra etmem” diye konuştu. Bu kelamların akabinde Genel Sekreter Mesut Urgancılar kelam hakkını kullandı.

“Bana burnu büyük diyenler, evvel terbiyeyi öğrenecek”

Ali İstek Dizdar’ın açıklamalarının akabinde kürsüye çıkan Genel Sekreter Mesut Urgancılar, Dizdar’a reaksiyon göstererek, “Burası Beşiktaş Genel Heyeti. İnsanların o denli ya da bu biçimde kendi kıskançlıklarını, kendi yetersizliklerini, kendi çekememezliklerini kusacakları kürsü değil. Dün akılsızdık, bugün de öteki şeylerle suçlandık. Az evvelki konuşmayı kendisi hatırlattı. 2003 yılında şampiyon olmuştuk. Ben bu biçimdelar Beşiktaş’ta biroldukça işi başarmış bir küme olan Siyah-Beyaz Derneği’nin lideriydim. Sindiremediğiniz şu; ben bakkal çocuğuyum. Türkiye’nin en uygun okullarında okudum. Beşiktaş maceram, 1990 yılında İstanbul’a taşınınca eski açıkta başladı, numaralıda bitti. O diplomalara karşın, buralarda nasıl oturulduğunu birileri hazmedemedi. 2 yıldır benim üzerimden birtakım idare heyeti arkadaşlarımı itibarsızlaştırmaya çalışıyorsunuz. Biz hayvan değiliz, insanız, öteki hayatlarımız da var. Yaşınıza başınıza hürmeten sustuk. Ben burada dün raporu okudum, raporu yorumlamadım. Resmi nazaranvim niçiniyle okudum. Ayrıyeten Genel Sekreter, resmi temsilcidir, ‘senli, benli, lanlı, lunlu’ konuşamaz. Bunu büyük burun olarak gorenler evvel terbiyeyi öğrenecekler. Az evvelki konuşmacının herbiçimde son periyotta birileriyle değişik dirsek temasları var ki, beni itibarsızlaştırmaya çalışıyor. 2 yıldır ‘Açıklayamazlar, yapamazlar’ dedikleri algılar dün son buldu. Rapor burada okundu, bundan daha sonra hukuksal süreç var. Artık bir daha birebir algıları yapıyorlar. Oradaki klavye şövalyeleriyle bunları yapmıyoruz. Sakın ha beni Beşiktaş’ın ak günleri için, yürekli Beşiktaş için burada itibarsızlaştırmaya çalışmayın. Benim canımdan öbür bir şeyim yok, kimseye de borcum yok” açıklamasını yaptı.

Oylama kararı salondan çıkarıldı

Mesut Urgancılar’ın konuşmasının akabinde Ali İstek Dizdar reaksiyon gösterdi. Dizdar’a diğer genel heyet üyelerinin reaksiyon koymasının akabinde Genel Heyet Divan Şurası Lideri Engin Baltacı, güvenlik gorevlilerine davette bulunarak Ali İstek Dizdar’ın salondan çıkarılmasını istedi.

Dizdar salondan çıkmayınca, Engin Baltacı genel şuraya dönerek Ali İstek Dizdar’ın çıkarılması için oylama talebinde bulundu.

Genel Şura Üyeleri, Dizdar’ın çıkarılması istikametinde oy kullanınca, özel güvenlikler, Ali İstek Dizdar’ı salonun dışına çıkardı.

Bu süreçte Divan Konseyi Lider Yardımcısı’nın salona polis alınması teklifi karşısında Divan Lideri Engin Baltacı ‘Ben buraya polis sokmam’ diyerek özel güvenliklerin, Ali İstek Dizdar’ı salonun dışına çıkarmasını istedi.