Son Dakika: Beşiktaş Lideri Ahmet Parıltı Çebi’den TFF, hakem ve Lider Karaveli açıklaması

Semedov

New member
Beşiktaş Lideri Ahmet Parıltı Çebi, hakemlerin performanslarından duyduğu rahatsızlık niçiniyle Türkiye Futbol Federasyonu’na gerçekleştirdiği ziyaretin akabinde açıklamalarda bulundu.

AHMET PARILTI ÇEBİ’NİN AÇIKLAMALARI ŞU FORMDA

Hakem yanılgılarından canı yanan Beşiktaş’ın lideri olarak buraya tekraren kere geldim. vazifemin, birinci kademesini bu türlü yapmaya uğraş ettim. Ben gelmeden daha evvelce yapılan bir toplantı vardı. Sayın Ali Koç ve Sayın Ahmet Ağaoğlu katılmış. Sayın Süleyman Hurma da keza. Ben toplantıya yetişemedim. Topluluğun istediği yansıları vermenin ölçüsünü ayarlamak zorundayım. Ben kulübün bürokrasisini yönetmek zorundayım. Benim bunları yapmadığım biçimde algı yapılmasını gerçek bulmuyorum.

Büyük uğraş edildiğini biliyorum. Samimi bir şey söz etmek istiyorum, dönem sonunu geçtikten daha sonrasında yahut geçmeden dahi, Türk futbolundaki hakemlik sıkıntısının, şu anki çalışmalarla biteceğini hissediyorum. VAR hakemleriyle, saha hakemlerinin birbirinden ayrılması gerektiğini düşünüyorum. Ceza kurumu da mükafat kurumu üzere kullanılmalıdır. Şayet bir hakem yanlış yaptıysa, ceza verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

TFF’nin, Kulüpler Birliği’yle yürüttüğü çalışmanın meyvesini vereceğini düşünüyorum. Beşiktaş’a verilen ziyanla ilgili çaba verdiğimin bilinmesini istiyorum. Bunu yanlışsız biçimde yürütmek zorundayım. Ben, Beşiktaşım için gerekeni gerçek bildiğim yolda yapmaya devam edeceğim. TFF’nin bakışının fazlaca daha müspet olduğunu söyleyebilirim. Daha dikkatli ve titiz bakmaları gerektiğini kendileri de kabul ediyorlar.

Televizyonların karşısına geçerek, elimizi masaya vurarak, bağırarak çağırarak, uygunların de berbatların de yandığı bir ortamın bir Beşiktaşlı olarak bana yakışmadığını düşünüyorum. Futbol ve sonuç prestijiyle, önümüzdeki 60 puanın nasıl dağılacağını vakit gösterecek. Sonuna kadar şampiyonluğu kovalayacağımıza ve olacağımıza inanıyorum. Ben bu biçimde inanıyorum, biliyorum herkese garip geliyor.

Ben, şampiyonluk istiyorum. Bunu başaran hocayla fazlaca daha memnun bir çalışma ortamı olacaktır. Hocanın ekip üzerindeki tesiri ve onlarla olan yakınlığı, benim için öbür bir kriter, müşahede olacaktır. Hocanın şu ana kadar bu konularda başarılı olduğunu görüyorum.

TEPEDE KİMLER VARDI, NE KONUŞULDU

Ahmet Işık Çebi’yi Türkiye Futbol Federasyonu Lideri Nihat Özdemir karşılarken, Kulüpler Birliği Vakfı İstişare toplantısı niçiniyle federasyonda bulunan Karagümrük Lideri Süleyman Hurma ile TFF 1. Lig Kulüpler Birliği Lideri ve İstanbulspor Lideri Ecmel Sarıalioğlu da Çebi’yle Riva Hasan Doğan Ulusal Ekipler Kamp ve Eğitim Tesisleri girişinde görüştü.

Nihat Özdemir ile görüşen Ahmet Parıltı Çebi, bununla birlikte Merkez Hakem Şurası’nın yapısının değişmesi konusunda da fikirlerini lisana getirdi.