Son dakika Beşiktaş haberi… Beşiktaş, Sergen Yalçın’da memnun sona ulaştı! Muahede resmen duyuruldu

Semedov

New member
Siyah beyazlılar, kontrat görüşmelerinin uzaması ve isteklerinin yerine getirilmemesi nedeni öne sürülerek Beşiktaş’la yeni mukavele imzalamayan Sergen Yalçın konusunda keyifli sona ulaştı.

Beşiktaş idaresi ile teknik yönetici Sergen Yalçın içinde yapılan görüşmeler olumlu sonuçlandı. Sergen Yalçın’ın, önümüzdeki dönem da Beşiktaş’ı çalıştırmaya devam edeceği belirtildi.

Siyah beyazlı kulübün resmi hesabından yapılan Sergen Yalçın paylaşımında ise “10’un yeri burası” sözlerine yer verildi.

Muahedenin akabinde açıklamalarda bulunan Lider Ahmet Parıltı Çebi, “Hayırlı olsun. İşimizi bitirdik, iyisiyle yola devam edeceğiz.” tabirlerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Beşiktaş ile kontratı sona eren Sergen Yalçın, yeni sözleşme sürecinde idarenin ortaya koyduğu tavırdan rahatsız olduğu için gelecek dönem için siyah beyazlı kulüpte çalışmama sonucu aldı.

İkili kupalı dönem daha sonrası idareyle kontrat görüşmelerini sürdüren Yalçın, sürecin uzamasının akabinde radikal bir atakta bulunmuş, idarenin son teklifi ile kendisinin istediği sayı içinde epeyce az bir fark olmasına rağmen çalışmama sonucu almıştı.

1 ayı aşkın müddettir oyalandığını düşünen tecrübeli teknik adam, siyah beyazlılarla ipleri koparırken Beşiktaş cephesi yaşanan bu gelişimin akabinde Sergen Yalçın’la son sefer bir ortaya gelerek süreci noktalama maksadında. Fakat Sergen Yalçın, yakın etrafına sonucunın net olduğunu söz ediyor.

“ONURUM, GURURUM KIRILDI”

Pazarlıklar sırasında ortaya konulan sayılardan fazla idarenin tavrından rahatsız olduğunu yakın etrafına ileten Yalçın’ın “Ben hiç bir vakit parayı sorun yapmadım. O denli olsa öteki teknik yöneticiler üzere idareyle görüşmeleri için avukatlarımı yollar, mukaveleye ağır unsurlar koyardım. Beşiktaş’a gelirken para konuşmadım, artık mi konuşacağım! Ancak bu yaşananlar beni fazlaca üzdü. Onurum, gururum kırıldı. Dönem bitmiş 35 gündür bekletiliyorum. Mobbinge uğradığımı düşünüyorum.” dediği öğrenildi.

TARAFTAR KONUTUNUN ÖNÜNE GİTTİ

İdare ile uyuşmazlık yaşayan başarılı teknik adamı aldığı karardan döndürmek isteyen siyah-beyazlı taraftarlar, bugün Sergen Yalçın’ın konutunun önüne gitmişti.

48 yaşındaki teknik adamın bakılırsave devam etmesini isteyen taraftarlar, meskeninin önüne giderek Sergen Yalçın lehine tezahüratlar yapmışlardı.

Beşiktaş taraftarı ayrıyeten, lider Çebi ve kurmaylarını da protesto ederek alınan karardan vazgeçmesini istemişlerdi.

ÇARŞI: BURASI BEŞİKTAŞ! HERKES KENDİNE GELSİN!

Beşiktaş taraftar kümesi çArşı, teknik yönetici Sergen Yalçın ile siyah beyazlı idare içinde süren pazarlıklar doğrultusunda ayrılık noktasına gelinmesine dair açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, “Burası BEŞİKTAŞ herkes kendine gelsin! Sevindik sevincimizi kursağımızda bırakmayın. Daha güzeli için umutlandık umudumuzu yıkmayın. Bizim için aslolan Beşiktaş’tır. Herkes masraf bize tek Beşiktaş kalır. Gideceğimiz tek kapı Beşiktaş’ımızın kapısıdır.” sözleri kullanıldı.

BEŞİKTAŞ’TA BİR UNSUR İMZA ATTI

Siyah beyazlılar geçen dönem muvaffakiyetten muvaffakiyete koşan Sergen Yalçın, Beşiktaş’ta hem futbolcu hem teknik yönetici olarak şampiyonluk yaşayan birinci Türk isim oldu.

Beşiktaş’ın altyapısından yetişen Sergen Yalçın, 1991-1997 ve 2002-2006’da olmak üzere iki kez siyah-beyazlı grubun takımında yer aldı. Yalçın, futbolculuğu periyodunda Beşiktaş formasıyla 3 şampiyonluk yaşadı.

Siyah-beyazlı takımda futbolcu olarak forma giyip de daha sonra teknik yöneticilik vazifesinde bulunan Gurur Görkey, Hüseyin Saygun, Rasim Kara, Ertuğrul Sağlam, Tayfur Havutçu, İstek Çalımbay ve Samet Aybaba bu sevinci yaşama fırsatı bulamadı.

Beşiktaş’ı 1981-1982’de şampiyonluğa taşıyan teknik yönetici Dorde Milic, 1973-1975’te formasını giydiği siyah-beyazlı grupta futbolcu olarak şampiyonluk sevinci yaşayamayan isimler içinde yer aldı.

FUTBOLCULUĞU DEVRİNDE 5 ŞAMPİYONLUK YAŞADI

Sergen Yalçın, futbolculuğu devrinde 5 şampiyonluk yaşadı.

Beşiktaş’ın altyapısından yetişen Yalçın, siyah-beyazlı formayla 1991-1992 ve 1994-1995 dönemlerinde şampiyon olan takımda yer aldı.

Beşiktaş’ta 2002-2003 döneminde futbolcu olarak bir şampiyonluk sevincine daha ortak olan Yalçın, 1999-2000 ile 2001-2002’de Galatasaray’da tıpkı muvaffakiyete ulaştı.

İŞTE ÇEBİ İLE YALÇIN ORTASINDAKİ DİYALOGLAR

– Ahmet Parıltı Çebi:
Kulübümüzün ortasında bulunduğu durum ortada. Harcama limitimiz az. Bu niçinle yıllık 12 milyon TL öneriyoruz. Sen ne istersin?

– Sergen Yalçın: Başkanım, ben para konuşmam. Hakkım olan parayı istiyorum.

– Ahmet Işık Çebi: Senin kafandan geçen sayı nedir?

– Sergen Yalçın: 30 milyon TL…

– Ahmet Işık Çebi: Bu imkansız.

– Sergen Yalçın: Başkanım bir forvet alacağız, fiyatı 3 milyon Euro. Nasıl vereceksiniz?

– Ahmet Işık Çebi: O kadar para vermeyiz.

– Sergen Yalçın: sonucunıza saygılıyım. Kamuoyu önünde çıkıp açıklama yapalım. Siz anlaşamadığınızı belirtin. Ben de dinleneyim.

– Ahmet Parıltı Çebi: Bakarız, düşünürüz.

yeni üyelere özel kampanya! 100 TL oyna, 100 TL kazan,