Son Dakika: Barcelona’ya ikinci Türk! Emre Demir için mutabakat sağlandı

Semedov

New member
Harika Lig tarihinin en genç golcüsü Kayserisporlu Emre Demir, Barcelona yolunda…

TRT Spor’da yer alan habere göre; Katalan grubu, Yusuf Demir’in akabinde Kayserispor forması giyen 17 yaşındaki orta saha oyuncusu Emre Demir için prensip mutabakatına vardı.

Genç futbolcu, geçtiğimiz günlerde mesleği hakkında yaptığı açıklamada, gayesinin Avrupa olduğunu belirtmişti.

“Hedefim Avrupa’da oynamak”

Transfer periyodunda olduklarını hatırlatan Emre Demir, şu biçimde konuştu:

“Benimle ilgili de transfer haberleri çıkıyor. Büyük kulüplerden, Avrupa’dan ve bilhassa İspanya liginden önemli tekliflerin olduğunu biliyorum lakin ben şu anda Kayserispor oyuncusuyum. Burada bulunduğum müddet boyunca Kayserispor için elimden geleni yapacağım. Bu dönem Kayserispor’da kalmak istiyorum. Konsantrasyonum bu istikamette. Transferle ilgili mevzuya Lider Berna Gözbaşı ve menajerim karar verecektir. Kulübün menfaatleri doğrultusunda hareket etmemiz gerekiyor. Onların benim için en yeterli sonucu vereceğinden kuşkum yok.”

“Tabii ki benim maksadım Avrupa’da oynamak.” diyen Emre, “En yanlışsız vakitte ve en gerçek biçimde Avrupa’ya gitmek istiyorum. Bir gün bunu başaracağıma inanıyorum. Burak Yılmaz ve Yusuf Yazıcı üzere ağabeylerimizin oralarda büyük başarılara imza atması bizi daha fazlaca umutlandırıyor. İnşallah ben de onlar üzere olacağım.” formunda konuştu.

Fransa liginde Lille’nin şampiyonluğunda Türk futbolcularının hissesinin büyük olduğuna değinen Emre Demir, Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik’in fazlaca güzel bir dönem geçirdiklerini anlatarak, şu tabirleri kullandı:

“Ben de onlar üzere yurt haricinde ülkemi en düzgün biçimde temsil etmek istiyorum. Yusuf Yazıcı’yı fazlaca beğeniyorum. Kendisiyle de daima konuşuyoruz. İnşallah ben de onun üzere uygun yerlere gelirim. İlhan Parlak abimiz hem saha ortasında birebir vakitte saha haricinde daima bizimle ilgileniyor. Genç oyuncuları hiç yalnız bırakmıyor. Biz de onun deneyimlerinden daima faydalanıyoruz.”

Ulusal forma

Her Türk genci üzere kendisinin hayalinin de ulusal ekip formasını terletmek olduğunu tabir eden Emre, “Bugüne kadar alt kademelerde ulusal formayı giydim. A ulusal grup için ise daha fazlaca çalışmam gerektiğini biliyorum. Ben de bir gün ağabeylerim üzere ulusal gruba katkı vereceğim.” değerlendirmesinde bulundu.

Ligdeki yabancı sınırlamasının bir daha düzenlendiğini hatırlatan genç futbolcu, “Bu düzenlemeden daha sonra daha fazlaca Türk futbolcu sirkülasyonu olacak, yerli oyuncular daha fazla mühlet bulabilecek. Bu sınırlamayla Türk futbolcular kendini daha fazla gösterecek. Ben de müddet bulduğum vakti güzel kıymetlendirmek istiyorum.” halinde konuştu.

Kayserispor Kulübü Lideri Berna Gözbaşı’nın hem Türk birebir vakitte yabancı oyuncular için hayli büyük bir paha olduğunu vurgulayan Emre Demir, şunları kaydetti:

“Çünkü herkes kendisini seviyor. Her ne olursa olsun bizimle ilgileniyor, bize takviye oluyor. Gecesini gündüzüne katıp Kayserispor için mesai harcayan bir lider. Türkiye’nin birinci bayan lideri olarak ülke için kıymetli bir bedel. Kayserispor’un başında uzun yıllar başarılı olmasını diliyorum.”