Son dakika: Ankara Üniversitesi’nde başörtülülere hakaret skandalı! Peş peşe yaşandı…

baboli

Global Mod
Global Mod
Son dakika: Ankara Üniversitesi’nde başörtülülere hakaret skandalı! Peş peşe yaşandı…
Son dakik haberi… Ankara Üniversitesi’nde 28 Şubat periyodunu aratmayan başörtüsü baskısı yaşandı. Cebeci yerleşkesindeki bir fakültede öğretim nazaranvlisi ders işlenirken husustan bağımsız bir biçimde “Kamuda başörtülü memur görmek istemiyorum. Polise, hakime başörtüsü yakıştırmıyorum” dedi.

Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde de öğretim üyesi, sınıfta tek tesettürlü öğrencinin bulunduğu derste “Başörtüsünü niye takıyorsunuz? niye farz? Başörtülü biri anlatsın” ifadelerini kullandı.

GERİCİ VE YOBAZ ZİHNİYET

Öğrencinin karşılığı üzerine de “Ben bu bayanlara fazlaca üzülüyorum. Nasıl kendini ezdirmeye, baskılamaya, örtülmeye bu kadar istekli olurlar” diyerek akınlarına devam etti.

Bu olaylar daha sonrası Ankara Hukuk İstikamet Topluluğu ile Hareket ve Adalet Kulübü, başörtüsüne dair artan kelamlı tacizlerle ilgili “Ankara Üniversitesi Cebeci yerleşkesinde hala bu gerici ve yobaz zihniyetin barınmasını istemiyoruz. Bugün bu eşitlikten uzak zihniyetin karşısında durmak yarın öteki yerlere sıçramasını da engelleyecektir” açıklaması yaptı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kelam konusu akademisyen hakkında üniversite idaresinin soruşturma başlatmış olduğu söz edilirken Ankara Üniversitesi öğrencileri de olaya ait reaksiyonlarını Cebeci Kampüsü’nde basın açıklaması yaparak gösterdi.

Yapılan açıklamada şöyleki denildi:

“Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde bir öğretim üyesi ders esnasında başörtülü öğrenci arkadaşımızı ayağa kaldırarak alaycı ve karşısındaki öğrenciyi rencide edici telaffuzlarda bulunmuştur.”

UTANÇ VE HÜZÜN DUYUYORUZ

“Bu saldırgan ve alaycı tavrın Anayasa ile bağdaşmadığını, insan hakları unsuruna muhalif olduğunu belirtiyoruz. Ülkemizin 1990’lı senelerda gündemini daima olarak işgal eden dini kıymetlere taarruz hali hala tesirini hissettirmektedir. Bu atak halini yerleşkemizde görmekten büyük bir utanç ve keder duyduğumuzu söz ediyoruz.”

TİHEK İNCELEYECEK

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) da “başörtülü öğrencilere aşağılayıcı söylem” iddialarına inceleme başlattı. TİHEK; öğretim bakılırsavlisinin ders esnasında başörtülü öğrencilere yönelik dini inançları üzerinden insan onurunu kırıcı ve aşağılayıcı telaffuzlarda bulunduğu savını inceleyecek. TİHEK’in incelemesi sonunda, ayrımcılık tespit edilirse sorumlulara 1000 liradan 15 bin liraya kadar idari para cezası uygulanabiliyor ve bunlarla ilgili cürüm duyurusunda bulunuluyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK