Son Dakika: A Ulusal Futbol Ekibi Teknik Yöneticisi Şenol Güneş’ten flaş açıklamalar! “Rest çekse futbol hayatı bitecek…”

Semedov

New member
A Ulusal Futbol Grubu Teknik Yöneticisi Şenol Güneş ve ulusal futbolcu Mert Müldür, Dünya Kupası elemelerinde yarın akşam Karadağ ile oynanacak gayret öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında birinci vakit içinderda kelama başlayan Mert Müldür, “Oyuncular olarak EURO 2020 defterini kapattık. Yaşananları geride bırakıp önümüze bakmamız lazım. Karadağ ve Cebelitarık maçlarını kazanarak Hollanda müsabakasına çok motive çıkmak istiyoruz.” sözlerini kullandı.

ŞENOL GÜNEŞ’İN AÇIKLAMALARI İSE ŞU BİÇİMDE:

“Bir Avrupa Şampiyonası geçirdik. Bizim için maksat hem Avrupa Şampiyonası’na birebir vakitte Dünya Kupası’na katılmaktı. Birinci 3 maçtan 7 puan çıkardık, bu üç maçtan da 9 puan hedefliyoruz. Önder olarak girdiğimiz eylül ayından, başkan olarak çıkmak istiyoruz. Sahada futbolcular, tribünde seyircilerle tek yürek olup maçı kazanmak istiyoruz. Bu maç için Ozan Kabak, Ozan Tufan, Çağlar Söyüncü ve Halil Dervişoğlu, elimizde olmayan sebeplerle bizimle olamayacak. Eğer Dünya Kupası’na katılabilirsek, bu takımın uzun yıllar rekabetçi bir seviyede devam edeceğine inanıyorum. Rakibimizin fizik gücü yeterli. Akıllı ve sabırlı bir biçimde oynamamız lazım. Kendi oyunumuzu oynamak durumundayız. Birinci 3 maçı ve geçmişteki muvaffakiyetleri, başarısızlıkları unutarak bu maçlara hazırlanacağız. Oyuncuların gelmemesi; gerçek bulmadığımız, tartışılması gereken bir mevzu. Pandeminin futbolu ne kadar etkilediğini görüyoruz fakat ülke kararlarına bakılırsa ayrımcılık oluyor.”

KIRMIZI LİSTE TARTIŞMALARI

“Ozan Kabak dün transfer oldu. Schalke’ye sorduk ‘Ozan sizin oyuncunuz mu, Norwich’in oyuncusu mu?’ diye. Herkes kendisine nazaran planlama yapıyor. Yurt haricindeki oyuncularımı 15 gün evvel çağırdım. Ben onları bu maça da bekliyordum lakin olmadı. Gönderdiğimiz yazı öbür maçlar için de geçerli. Ozan’ı ulusal kadroya çağırmak için Schalke’ye başvurduk. Son gün transfer olunca bizim oyuncumuz değil dediler. O çocuk ‘Ben ulusal ekibe gidiyorum.’ diye rest çekse tahminen kulübü ceza verecek ve futbol ömrü bitecek.”

DORUKHAN TOKÖZ SORUSU

“Dorukhan sevdiğim ve beğendiğim bir oyuncu. Avrupa Şampiyonası takımına aldığımda beklentim büyüktü lakin hala toparlayamadı. Transfer olmak her oyuncuyu tesirler fakat vakit içindemasını ve yerini düzgün bilmek lazım.”

KARADAĞ MAÇININ BİRİNCİ 11’İ BELİRLİ Mİ?

“Yarınki maçın 11’i aşikâr değil, o yüzden açıklayamam ancak Mert Müldür oynayacak üzere.”

“ALPASLAN ÖZTÜRK’Ü BU YÜZDEN ÇAĞIRDIK”

“Stoper olarak Ozan ve Çağlar’ın olmaması makûs lakin Alpaslan’ı bu yüzden çağırdık. Geçen hafta canlı seyrettiğimde beğendim, âlâ de oynadı. Halil genç bir oyuncu, şu anda da oynamıyor ancak orada fazlaca opsiyonumuz var.”

“SALİH UÇAN YETENEKLİ BİR OYUNCU”

“Salih Uçan yetenekli bir oyuncu. Ulusal ekip haricinde kalan oyuncuların konuşulması çok doğal. Ulusal ekibin ne kadar isteğe uğradığını gösteriyor. Salih takıma çağırıldıysa düşünülen bir oyuncu ancak çağırılmayan oyuncular düşünülmüyor değil.”