Son dakika: 5 vilayette eğitime kar engeli! Okullar tatil edildi

baboli

Global Mod
Global Mod
Son dakika: 5 vilayette eğitime kar engeli! Okullar tatil edildi
Milyonlarca öğrencinin merak ettiği okullar tatil edilecek mi? sorusu cevabını buldu. Türkiye’de yurt genelinde 2 gündür süren ağır kar yağışı daha sonrası fazlaca sayıda yerleşim yerinde eğitime orta verildi. Hakkari, Konya, Bitlis, Muş ve Adana’da okullar kar yağışı niçiniyle tatil edildi.

ADANA

Adana’nın Tufanbeyli ve Saimbeyli ilçelerinde ağır kar yağışı niçiniyle yarın da eğitime bir günlük orta verildi.

Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçelerinde tesirli olan kar yağışı niçiniyle okulların yarın da tatil olacağı belirtildi. Tufanbeyli Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “İlçemizde gerçekleşen ağır kar yağışı sebebiyle öğrenci ve öğretmenlerimizin olumsuz bir durumla karşılaşmamaları hedefiyle 21 Aralık Salı günü eğitim ve öğretime 1 gün daha orta verilmiştir. Ayrıyeten engelli ve gebe kamu çalışanları da idari müsaadeli sayılacaktır” sözleri kullanıldı.

MUŞ

Muş’ta olumsuz hava kuralları niçiniyle okullar yarın için tatil edildi.

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, ağır kar ve elverişsiz hava şartları niçiniyle 5442 sayılı Vilayet Yönetimi Kanununun 11/C hususu mucibince 21 Aralık 2021 Salı günü vilayet genelinde (yatılı okulların pansiyon kısmında kalan öğrenciler hariç olmak üzere) eğitim öğretime 1 gün müddet ile orta verildiği açıklandı. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gebe ve engelli çalışanın ise 21 Aralık 2021 Salı günü idari müsaadeli sayılacağı bildirildi.

BİTLİS

BİTLİS’te 3 gündür aralıklarla tesirini sürdüren kar yağışı niçiniyle 75 köy yolu ulaşıma kapandı, kent merkezindeki bütün eğitim kurumlarında bugün ve yarın eğitim-öğretime orta verildi.

Bitlis’te kar yağışı 3 gündür tesirli olurken, kent merkezinde kar kalınlığı 40 santimetre, yüksek kısımlarda 60 santimetreye ulaştı. Aralıklarla devam eden kar yağışı niçiniyle 75 köy yolu ulaşıma kapandı. Karla uğraş gruplarının yolları açma çalışmaları sürüyor. Vilayet Özel Yönetimi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, Bitlis ve ilçelerinde 10 farklı şantiye 75 işçi ve 50 iş makinesi ile yıl uzunluğu karla gayret çalışmalarını sürdüreceklerini, kapanan köy yollarını en kısa müddette bir daha ulaşıma açacaklarını söylemiş oldu.

Valilik tarafınca da kent merkezinde okulların 2 gün tatil edildiği belirtilerek, şöyleki denildi:

“İlimizdeki olumsuz hava şartları niçiniyle merkez ilçemize bağlı resmi ve özel bütün eğitim kurumlarımızda 20.12.2021 Pazartesi öğlenden daha sonra ve 21.12.2021 Salı günü eğitim ve öğretime orta verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gebe ve engelli çalışanın 20.12.2021 Pazartesi öğlenden daha sonra ve 21.12.2021 Salı günü idari müsaadeli sayılmalarına karar verilmiştir”

Meteoroloji yetkilileri kar yağışının aralıklarla yarına kadar devam edeceğini bildirdi.

KONYA

Konya’nın 9 ilçesinde ağır kar yağışı ve buzlanma niçiniyle tüm eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime verilen orta 1 gün daha uzatıldı.

Edinilen bilgiye bakılırsa, dünden beri Konya merkez ve ilçelerinde tesirli olan kar yağışı daha sonrası yüz yüze eğitime 1 gün mühletle orta verilmişti. Devam eden kar yağışı ve buzlanma niçiniyle Selçuklu, Meram, Karatay, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Seydişehir, Hadim ve Taşkent ilçelerinde tüm eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime 21 Aralık 2021 Salı günü de 1 gün mühletle orta verildi.

Hususla ilgili Konya Valiliği Vilayet Basın ve Halkla Alakalar Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Selçuklu, Meram, Karatay, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Seydişehir, Hadim ve Taşkent ilçelerimizde meteorolojik koşullardan kaynaklanacak aksilikler niçiniyle Ulusal Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar ile Aile ve Toplumsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı kreşlerde 21.12.2021 Salı günü yüz yüze eğitim öğretime bir gün orta verilmiştir. Eğitim öğretim uzaktan devam edecektir. Ayrıyeten bu ilçelerimizde engelli yahut gebe olan kamu çalışanlarının 21 Aralık 2021 tarihinde bir gün müddetince müsaadeli sayılmasına karar verilmiştir” denildi.

HAKKARİ

Hakkari merkez ve Yüksekova ilçesinde ağır kar yağışı niçiniyle taşımalı eğitime bir gün orta verildi.

Hakkari Valiliği tarafınca yapılan açıklamada,”Valiliğimizin aldığı karar ile ağır kar yağışı niçiniyle 21 Aralık 2021 Salı günü İlimiz Merkezinde taşımalı eğitime, Yüksekova İlçemizde ve bağlı köylerinde ise okullarımızın tamamında eğitim-öğretime 1 gün müddet ile orta verilmiştir” denildi.