Siyasette önce insan olabilmek…

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Koronavirüse yakalandığı için uzun süre sıkıntılı günler yaşadıktan sonra iyileşen ve görevine başlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, dün toplanan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’ne başkanlık yaptı… Başkan Böcek, hasta yatağında adeta ölümle pençeleşirken, mensubu olduğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl yönetimi “yakışıksız” bir şekilde küçük hesapların içine girmişlerdi… Büyükşehir Belediyesi’nin yönetimine el atmışlar, kafalarına göre atamalar yapmışlardı filan… Hatta bazı ilçe belediye başkanları sanki Başkan Böcek aramızdan ayrılmış gibi meclis matematiği üzerinden ince hesaplar yapmışlardı… O dönemde de söyledim… Bir kere daha tekrarlayayım… Bu hesaplar, belediye yönetimini ele geçirme hamleleri CHP gibi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan asil bir partiye hiç yakışmadı… Başkan Böcek, görevine başladığı ilk günlerde partisiyle ilgili çok acı bir açıklama yapmıştı… Demişti ki… "CHP çatısı altında bulunan bazı menfaat gruplarının insan olmayı unuttuklarını, gelecek hesapları yaptıklarını gördüm"… Yerden göğe kadar haklıydı bana göre… İşte yaşanan bu tatsız olaylardan sonra Başkan Böcek uzun süre sonra Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısına başkanlık yaptı… Dün yapılan toplantıya Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Meclis Üyesi Mehmet Ali Kiriş de katıldı… Ve sosyal medya hesabından şöyle bir paylaşım yaptı… “2021 Yılı Nisan ayı Antalya Büyükşehir Belediye Meclis olağan toplantısı için Antalya'dayız… Uzun bir aradan sonra Meclise Başkanlık eden Sayın Muhittin Böcek Başkanı görmek bizleri de mutlu etti… Kendisine tekrar geçmiş olsun diliyoruz… Alacağımız kararların Antalya'mıza ve Alanya'mıza hayırlı olmasını dileriz”… Siyaset, miyaset bir kenara… İşte “önce insan olabilmek” budur… CHP’li Erkan Demirci de aynı şekilde bir paylaşım yaptı, bu da güzel ancak AK Partili Mehmet Ali Kiriş’in paylaşımı çok daha değerli ve anlamlı bana göre… Alanya siyaseti bu anlamda gerçekten “örnek” olmaya devam ediyor… AK Partili Mehmet Ali Kiriş’i “insani duygularından” dolayı yürekten tebrik ederim… Bunlar “küçük detaylar” gibi gelebilir belki size… Ancak unutmamak lazımdır ki, “detaylar hayatın ta kendisidir, çünkü hayat detaylarda gizlidir”… Nokta…

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.