Sivasspor Teknik Yöneticisi İstek Çalımbay: ‘Takımıma inanıyor, güveniyorum’

Semedov

New member
UEFA Avrupa Konferans Ligi 2’nci eleme tipi rövanşında yarın Moldova grubu Petrocub Hincesti ile karşılaşacak olan Demir Küme Sivasspor’un teknik yöneticisi İstek Çalımbay ve kaleci Muammer Yıldırım maç öncesi basın toplantısı düzenledi. Bahçeşehir Koleji Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan teknik yönetici İstek Çalımbay, “Çok hoş bir kamp geçirdikten daha sonra bizim, taraftar ve Sivasspor’umuz için ve Türkiye’nin puanı açısından fazlaca kıymetli bir maça gittik. Oradaki birinci maçımızı 1-0 kazandık. Bu maçın birinci yarısıydı, ikinci yarısında yarın kendi alanımızda oynayacağız. Kolay bir rakip değil, nitekim çok gayret eden ve disiplinli bir kadro. Şayet âlâ konsantre şayet olmazsak, oyunun ortasında kalmazsak, epey kahırlar yaşayabiliriz. Onun için birinci maçta nasıl disiplinli oynadıysak, birebir biçimde oynamamız gerekiyor, hatta daha üstüne çıkmamız gerekiyor. En büyük avantajlarımızdan bir tanesi de taraftarımızla maçı oynamak. Onların takviyesiyle biz epeyce hoş şeyler başardık, birebirini da onların takviyesiyle burada başarmak istiyoruz” dedi.

“TAKIMIMA İNANIYOR, GÜVENİYORUM”

Geçen dönem Avrupa kupalarında şanssızlıklar yaşadıklarını söyleyen Çalımbay, “Kadro ve sakatlıklar açısından problemler yaşadık. İstediğimiz biçimde bitiremedik, zira baktığımız vakit rahatlıkla çıkabileceğimiz bir gruptu. Lakin maalesef birtakım aksiliklerden dolayı olmadı. İnşallah bu sene bunu telafi etmeye çalışacağız. Çeşidi geçersek epey çalışacağız. Herkes dışardan baktığı vakit Moldova grubu bu, her türlü yener gözüyle bakılıyor. Fakat o denli değil, hakikaten o denli değil. Güzel bir ekip söylemiş olduğim üzere. Şayet bize düzgün bir grup çıksaydı, çekinmezdim lakin bu biçimde maçlarda bizim daha fazla konsantre olmamız gerekiyor, daha fazla çaba etmemiz gerekiyor, daha fazla oyunun ortasında olmamız gerekiyor. Kampa geç katılan arkadaşlarımız oldu. Onlar da net biçimde hazır değiller. Fakat dediğimiz üzere buradaki maç her açıdan değerli olduğu için bizim kesinlikle bu maçı hayli güzel bir biçimde bitirmemiz gerekiyor. Kadroma inanıyorum, güveniyorum ve taraftarımızın da takviyesiyle yarınki maçtan istediğimiz biçimde ayrılırız. daha sonrasında aslına bakarsan yolumuz Avrupa Kupaları’nda fazlaca uzun. Sivasspor olarak sonuna kadar gitmeye çalışacağız. İnşallah geçen yılki üzere sakatlıklar, hastalıklar yaşamazsak güzel bir yerde bitireceğimize ve oyuncularımıza yürekten inanıyorum” diye konuştu.

“KAZANMAK İÇİN BÜTÜN ÇABASI GÖSTERECEĞİZ”

Taraftarın takviyesi ile hayli maç kazandıklarını hatırlatan Çalımbay, “Aramızdaki birtakım arkadaşlarımız daha evvel hiç taraftarımızla buluşmamıştı. Taraftarlar da artık onları canlı biçimde gorecekler. Birtakım hazır olmayan arkadaşlarımız var, yeni transfer arkadaşlarımız geç katıldı. Onlar için bu maç epey kıymetli. Olağanda bu maçlar olmasaydı birinci kampımızı yapıp, yurt haricinde hazırlık maçlarını oynuyor olacaktık. Lakin biz bunu hazırlık maçı olarak görmüyoruz. Bu maçlar öbür arkadaşlarımızın maç temposu kazanmaları açısından epeyce değerli. Fakat her şeyden değerli olan hem ülke puanı açısından ve hem bizim açımızdan kazanmamız gerekiyor. Arkadaşlarıma güveniyorum, herkes elinden geleni yapacak ve kazanmak için bütün uğraşı göstereceğiz. Birinci maçın 1-0 bitmesi değerli fakat artık eskisi üzere değil, orada kazanınca avantajlı oluyorduk. Onun için, onu düşünerek kazanmak için oynayacağız. Futbol prensibimde deplasmanda ve içeride de rakip kim olursa olsun galibiyete oynayan bir oyun oynatıyorum. Birebiri olacak. İnşallah güzel bir biçimde bitireceğiz” sözlerini kullandı.

“BU MAÇ ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Kaleci Muammer Yıldırım ise, “Bu maç hem bizim tıpkı vakitte ülkemiz için fazlaca değerli. Puanlara muhtaçlığımız var. Birinci maç kolay olmadı. Karşımızda hareketli bir grup vardı lakin kazanmasını bildik. Birinci maçta avantajı elde ettik. İkinci maçta da güzel konsantre olup, maçta yeterli bir disiplinle yenidendan kazanıp, taraftarlarımıza armağan etmek istiyoruz. Yarın birinci kere taraftarlarımızla buluşacağız, heyecanlıyız. Kazanarak çeşidi atlayıp onlara da armağan etmek istiyoruz” dedi.