Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca’dan omicron için yeni açıklama!

baboli

Global Mod
Global Mod
Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca’dan omicron için yeni açıklama!
Korona virüsün evvelki varyantlarda bulaş riskini azaltmak için iki metre aralık kâfi iken omicronun bulaşması ihtimali için bu uzaklığın dahi kâfi olmadığına dikkati çeken Bakan Koca, yeni varyantın özellikle kapalı ortamlarda daha uzak uzaklıktan de bulaştığı ihtarını yaptı.

“Virüsün nasıl bulaştığını, şahsi esirgeyici tedbirlerin mutlak gerekliliğini toplumca biliyoruz” diyen Koca, maskesiz durulan anların, kapalı yerlerin ve havalandırılmamış ortamların riskli olduğunun bir sefer daha altını çizdi.

HATIRLATMA DOZUNUN DEĞERİ

Hatırlatma dozu yaptıranlarda, virüsün hastaneye şahısları düşürmesi yahut akciğere inerek ağır bakım gerektirmesi üzere durumların fazlaca epey az olduğunu vurgulayan Koca, olay sayısındaki süratli artış göz önüne alındığında 3. doz aşının koruyuculuk etkisinin bariz biçimde öne plana çıktığını kaydetti.

Koca, hatırlatma dozu için vatandaşlara Turkovac, Sinovac ve Biontech aşılarının seçenekli olarak sunulduğunu söylemiş oldu.

“Pandeminin, tesiri azalan varyant ortaya çıktığında mevsimsel gribe dönüşeceğini öngörüyoruz” diyen Bakan Koca, “Aşıların aktifliği ve yeni geliştirilen ilaçlar yardımıyla ayrıyeten omicron tipi varyantın baskın hale gelmesi ile pandemi devrinin sonunun gelebileceği öngörülüyor” açıklamasında bulundu.

KUVVETLİ BİR 2 YIL GEÇİRDİK

Koca, 2022’ye Üsküdar’da bulunan 112 Acil Anadolu Komuta Merkezi’nde 112 telsizinden anons yaparak sıhhat çalışanlarının da yeni yılını kutladığı bir konuşma gerçekleştirdi. Koca, “Özellikle sıhhat çalışanları olarak son 2 yılı güçlü bir devir olarak geçirdik. Başta tabiplerimiz olmak üzere bütün sıhhat çalışanlarımız insanüstü bir uğraşla çalıştılar ve bu fedakârlığa milletimiz şahit oldu. Yeni yılın sıhhat çalışanlarımız açısından daha huzurlu ve daha inançlı, hasta tabip açısından daha verimli bir yıl olmasını diliyorum. Bilhassa bu vakitte hekimliğin ve sıhhat çalışanlarının saygınlığının daha da artması için çalışacağımızı vurgulamak istiyorum. Hepinize keyifli, huzurlu, inançlı ve daha az yorucu bir yıl diliyorum” dedi.

GECE SAATLERİNDE 6 HASTANEYİ ZİYARET ETTİ

Koca, yeni yıla Anadolu Yakası 112 Ambulans Komuta Merkezi’nde girdi. Koca, 112 Ambulans Komuta Merkezi’nden Zeynep Kamil Hastanesi’ne imajlı bağlanarak, yılın birinci bebeklerinin ailelerini tebrik etti.

Bakan Koca, gece yarısından saat 07.00’ye kadar İstanbul Anadolu ve Avrupa yakasındaki Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Kent Hastanesi, Başakşehir Çam ve Sakura Kent Hastanesi, Seyrantepe Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Pendik Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Kent Hastanesi, Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Kent Hastanesi’nin acil servislerini ziyaret etti. Yılbaşı gecesi nöbette olan sıhhat çalışanlarının yeni yılını kutlayan Bakan Koca, hastaların sıhhat durumlarıyla ilgili bilgi aldı ve onlarla sohbet etti.

KAYNAK: SABAH / OKAN MÜDERRİSOĞLU