Şenol Güneş’ten EURO 2020 daha sonrası birinci açıklama

Semedov

New member
A Ulusal Grubu, EURO 2020’de 3 maçı kaybetti ve turnuvanın en berbat istatistiklerine sahip olarak elendi. Bunun akabinde Ulusal kadronun Teknik Yöneticisi Şenol Güneş birinci sefer basına açıklamalarda bulunuyor.

Futbolcuların da milletin de bu kararı hak etmediğini belirten Güneş, bunun bir hayal kırıklığı olduğunu lakin teslimiyet olmadığını lisana getirdi. Uçağa birinci bindikleri andan itibaren oyuncularla tek tek konuştuğunu aktaran Güneş, “Oyun haricinde olumsuzluk olmadı. Oyuncular hem travma hayatış oldular. Onların da tahlillerini, görüşlerini aldım. O kadar epeyce sebep sayıldı ki… Sert tenkitleri anlıyorum. Ben de bu oyunu içime sindiremiyorum. Haklılığımız sorumluluğumuzu kenara atmaya niye olmaz” dedi.

‘CESARET ETMEYİ SEVERİZ’

“Takımımıza, ülkemize baktığımızda meydan okumayı, cüret etmeyi severiz. Herkes şunu bilsin ki kolay bir ekip değiliz. Fakat nereden nereye geldiğimizi biliyoruz”
sözlerini kullanan Güneş, “Dünya Kupası maksadımız olduğunu birinci günden söylemiş olduk. Birincisini başardık, kümeden çıkamadık. Burada da hak ettiğimiz bir kararı aldık. Lider ve idare şurası bize her türlü imkanı sağladı” diye konuştu.

Güneş açıklamalarında şu tabirlere yer verdi:

Biz orada ezildik. O kadar büyük bir yanılsama oldu ki oyuncular olumsuz etkilendi. Kamuoyundan etkilendiler. Lakin Galler maçında birinci 25-30 dakika oyunda değildik. Golü yedik. Kazanması gereken bir ekip olarak çıkmamıza karşın…

Tahminen özgüven çoklığı yaşadık. İtalya maçına iştahlı çıktılar, değişiklik yapmak zorunda kaldık.

‘BU ÇOCUKLAR YENİLDİĞİNDE DE BİZİM ÇOCUKLARIMIZ’

Maalesef başaramadık. Dünya Kupası’na 2 aydan az kaldı. Buraya kadar epeyce çalıştık. yeniden sahiplenilen, sevilen bir kadro olmayı başardık. Siz de bizim çocuklarımızsınız, herkes, hepimiz her insanımızın başarılı olmasını isteriz. Ancak bu oyuncular yenildiğinde de bizim çocuklarımız. Her çıkan insan bu ülkeyi temsil ediyoruz. Dünya Kupası’nda 3. olduğumuzda da dünyanın 3.’sü olmadık.

‘DAHA ÇOK TARTIŞILMASI GEREKEN BİR DÖNEM’

Beklentiyi büyüten de turnuvada elenen de biziz. Üzülmek yerine çalışıp güzel tahlil edip Dünya Kupası için elimizden geleni yapacağız. Siz de biliyorsunuz ki palavra haber hakikat haberden 6 kat kıymeti vardır. Bugün daha da açık olmamız lazım. Güzel günleri de berbat günleri de gördük, turnuvadan da derslerimizi çıkardık. İtalya şu an finalde, İtalya o denli işler yapıyor ki! Bu bir deneyim işte. Futbol artık küçük işlerle sonuç getirebiliyor. O denli noktalarda sonuçlar çıkabiliyor ki yaptığınız işleri yok edebiliyor. Daha hayli tartışılması gereken bir periyot. Biz kendimizi bir anda finalde gördük.