Şenol Güneş’in Serdar Dursun kelamları… Ulusal Grup’ya alınmama niçini o tartışma mı?

Semedov

New member
Spor Arena Ayrıntı – A Ulusal Grup aday takımına birinci sefer davet edilen Serdar Dursun, Letonya maçının yazgısını değiştiren oyuncu oldu. Müsabakanın ikinci yarısında oyuna dahil olan Serdar, ay-yıldızlı forma altında birinci maçında fileleri sarstı.

Teknik yönetici Stefan Kuntz’un 65. dakikada Orkun Kökçü’nün yerine oyuna soktuğu Serdar Dursun 75. dakikada Cengiz Ünder’in ortasında skoru 1-1’e getiren golü attı. Serdar Dursun, son saniyede kazanılan penaltı konumunda da Uğurcan Çakır’ın uzun topunda topu Burak Yılmaz’a yanlışsız yönlendiren isim oldu.

EURO 2020 İÇİNDE YARA

Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) sürecine forvet bölgesinde Serdar Dursun’un rotasyona dahil edilmemesi tartışma konusu yaratmıştı.

34 maçta 19 gol atıp Almanya 2. Ligi’nde üst üste 2 dönem gol hükümdarı olan Serdar Dursun, mart ayında “En büyük hayalim A Ulusal Ekip forması. Hak ettiğimi düşünüyorum. İnşallah Şenol Güneş beni Mart ayında takımda görmek ister. Bunun için her gün dua ediyorum, çabalıyorum. İnşallah Mart ayında o formayı giyerim” halinde bir demeç vermişti.

SEBEP GÜNEŞ İLE YAŞADIĞI TARTIŞMA MI?

Serdar Dursun’un daha evvel A Ulusal Grup’ya çağrılmama sebebinin Şenol Günel’le yıllar evvel yaşadığı tartışma olduğu sav edilmişti.

Argümana nazaran; o periyot Karagümrük forması giyen golcü futbolcu, Bursaspor’un teknik yöneticiliğini yapan Şenol Güneş’le tartışma hayatıştı.

‘SERDAR DURSUN’U ALIRSAM ENES’İ KENAN’I ÇIKARMAM LAZIM’

A Ulusal Kadro’nun eski hocası Şenol Güneş, EURO 2020 öncesi Serdar Dursun’un ulusal gruba alınmamasıyla ilgili şu tabirleri kullanıyordu:

“Serdar Dursun koşucu, hareketli ve liginde başarılı. Kenan’dan daha fazla gol attı. Bunu ölçü alamayız. Bir kaleci mükemmel oynadıysa Uğurcan’ı bırakalım örneğin. bu türlü olmaz. Serdar, Adem, Muhammet, hepsi olabilir. Hepsi düzgün oyuncu, hepsi başarılı. Okan, Bursaspor ’da 2 kez gol hükümdarı oldu, onu da almadım. daha sonra Konfederasyon Kupası’nda oynadı, beğendim ancak devam ettiremedi. Hak edeni almam gerekirken Kenan’ı, Enes’i çıkarmam lazım. Enes son devirlerde oynuyor. Vakit zaman gol attı. Grup savunmasına da katkıda bulundu. Enes 23 yaşında. Serdar 29 yaşında, Adem 30’un üzerinde. Tabi ki bir şey olursa, muhtaçlık duyarsak bu oyuncular aklımda.”