Sen tut, 2. Lig’de tutunmaya çalışan, bütçesiyle, topçusuyla “umut vermeyen” bir takıma kapısına kilit vurma noktasındayken başkan ol...Sonra akıllı hamleler ve yerine "cuk diye oturan" transferlerle takımı yenile...Hiç bir zaman büyük konuşma, şampiyonluk sözü verme ama "kapanma noktasında" aldığın takımı 2. Lig'den 1. Lig'e çıkar...Oluşturduğun takım öyle bir duruma gelsin ki, hedefte olmamasına rağmen kendini sürekli şampiyonluk yarışının içinde bulsun..Bir, iki derken sen tut, Konya’da oynanan final maçından sonra takımı Süper Lig'e çıkart...“Tutunamaz, düşer” diyenlere inat, yaptığın akıllı transferlerle takımı Süper Lig'in "en iyi futbol oynayan" ekiplerinden birisi haline getir...Sen tut, Alanya'nın hayalini bile kuramayacağı Avrupa kapısını sonuna kadar aralayıp, Avrupa arenasında boy göster...Sen tut, başında olduğun kulübü, dünyanın her yerinden her futbolcunun koşarak geldiği “sıkıntısız, sorunsuz, saygın” bir kulüp haline getir...Sen tut, bu takıma Ziraat Türkiye Kupası'nda final ve yarı final maçları oynat...Sen tut, başında olduğun kulübü, "Süper Lig'in en iyi yönetilen" kulübü haline getir...Gol kralı çıkar...Sen tut, sonuç olarak bu takımı Süper Lig’in transferde en az hata yapan, yönetim anlayışında en çok doğru yapan takımı haline getir...Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu...Evet, gerçekten sen artık çok oluyorsun...Senin ve ekibinin sayesinde, "dünya şehri" diye övündüğümüz Alanya’nın artık “dünya takımı” diyebileceğimiz bir futbol takımı var…Alanya dinamiklerinin hep yalnız bıraktığı, destek olmaktan imtina ettiği bu takım, başkan Hasan Çavuşoğlu ve yönetiminin iyi niyetle yaptığı doğru hamlelerle bugünkü duruma geldi…Bu gerçekleri kimse inkar edemez...Hasan Başkan, dün yapılan kongrede güven tazeleyerek "yola devam" dedi...Hayırlı olsun, yolunuz, bahtınız açık olsun...Hasan Başkan "çok olmaya devam et" lütfen..Kıskananlar çatlasın... Hasan Çavuşoğlu **Alanya için sönmeyen hayaller...Geçtiğimiz yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın Alanya Belediye Başkan Adayı olan Abdullah Sönmez'in Alanya ile ilgili "sönmeyen hayalleri" hiç bitmiyor...Zaman zaman bir araya gelir ve Alanya üzerine sohbet ederiz...Son sohbetimizde eğitimle ilgili önemli bir projeden bahsetti…Gerçekten heyecanlandım dinlerken, bu nedenle anlatıyorum…Alanya’daki üniversitelerde öğrenim gören kız öğrencilere yönelik muhteşem bir proje…Bu aşamada detaylarına çok fazla girmeye gerek yok…Zamanı gelince kendisi tüm detayları açıklayacak zaten…Şimdiden şu kadarını söyleyebilirim…Üniversite öğrenimi için Alanya’ya dışarıdan gelen kız öğrencilerin elinden tutacak, özellikle ihtiyaç sahiplerine destek olacak muhteşem bir proje…Alanya’nın her kesimini harekete geçirecek, yardımlaşma ve dayanışma duygularına tavan yaptıracak anlamlı bir proje…Anladığım kadarıyla şu anda araştırma ve hazırlık aşamasında…Zaman ilerledikçe olgunlaşacak ve elle tutulur hale gelecek…Bu memleketin yetiştirdiği önemli siyasetçilerden birisi olan ve 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde yaptığı hizmetlerle “Konaklı’ya damga vuran” Abdullah Sönmez’in Alanya ile ilgili “sönmeyen hayalleri” devam ediyor…“Seçimi kaybettim” diye Alanya’ya küsmemiş yani…Vatandaşın derdini dinlemeye, sorun çözmeye devam ediyor…Ve proje üretiyor…Nokta… **Alanya turizm sektörü şokta**Pandemi nedeniyle geçtiğimiz sezonu "yarım-yamalak" tamamlayan turizm sektörünün umutları 2021 yılındaydı...Ancak umutların hiç birisi yeşermedi...Hatta geçtiğimiz yıla göre daha da kötüye gitti ve gidiyor...2020 yılında en azından Rus turistler gelmiş ve 2-3 ay da olsa turizm sektörü hareket kazanmıştı...Bu yıl maalesef Rus turistler yok...Bu gidişle de olmayacak gibi görünüyor...Rusya Lideri Putin'in mayıs ayı başında Türkiye uçuşlarını 1 Haziran'a kadar yasaklaması nedeniyle haziran ayını adeta "iple çeken" turizmciler, yasağın 21 Haziran'a çekilmesi nedeniyle bir şok daha yaşadılar...Durum öyle görünüyor ki, bu düğüm 21 Haziran'da da çözülemeyecek...Ukrayna, Polonya gibi ülkelerden gelen az sayıda turist, Alanya'nın dişinin kovuğuna bile yetmez...Önceki gün otel müdürü bir dostumu ziyaret ettim..."Durum nasıl" diye sordum...Kocaman otelde sadece 27 kişi olduğunu söyledi ve "böyle giderse kapatmak zorunda kalacağız" dedi...Sektördeki bu büyük sıkıntı, turizmden ekmek yiyen çok sayıda esnafı da etkiliyor, doğal olarak...Şu anda görünen manzaraya bakarsak durum gerçekten çok vahim...Tam da sözün bittiği yerdeyiz...Nokta... Alanya Rus turistleri bekliyor. ** GÜNÜN MEKANIYeni normalleşme süreci kapsamında yeniden kapılarını hizmete açan Öztürk Kolcuoğlu Restaurant, damak tadına önem verenleri ve müdavimlerini ağırlamayı sürdürüyor... İşletmenin genç patronu Soner Kolcuoğlu, önceki akşam müşterilerine yine kebap şov yaptı... Soner Kolcuoğlu, iki metrelik dev bir kebap ile görenleri kendine hayran bırakırken, işinde ne kadar iyi olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi...Babası Öztürk Kolcuoğlu ve işletmenin genç patronu Soner Kolcuoğlu başta olmak üzere tüm ekibi yürekten kutluyorum... Soner Kolcuoğlu ** KONUŞAN FOTOĞRAFLARAlanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel:"İşte buraya imzamı çakıyorum, Alanyaspor bu yıl şampiyon olacak"... Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer:"Daha yeni başladık sayın muhtar, Mahmutlar için çok şeyler yapacağız"... ** GÜNÜN KARNESİAlanya'da yaşayan SMA Hastası Ahmet Bebek için tüm Alanya seferber olurken, zaman hızla daralıyor...Bu süreçte elini taşın altına koyan siyasi partilerden birisi de Gelecek Partisi oldu...Geçtiğimiz günlerde Ahmet Bebek için başarılı bir yardım kermesi düzenlendi...Alanya'nın seferber olduğu önemli konuya duyarsız kalmayarak katkı sağlayan Gelecek Partisi Alanya İlçe Başkanı Avukat Mevlüt Çakan başta olmak üzere emek, katkı sağlayan herkese YILDIZLI PEKİYİ...
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.