Sel felaketinde 30 santimetrede 2 buçuk saatlik ömür gayreti

baboli

Global Mod
Global Mod
Sel felaketinde 30 santimetrede 2 buçuk saatlik ömür gayreti
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde güçlü yağış daha sonrasında gerçekleşen sel felaketinin akabinde biroldukça mahalle sular altında kaldı. İnebolu’ya bağlı Çaykıyı köyü de selin akabinde sular altında kaldı. Genelde bir ve iki katlı meskenlerin bulunduğu yerleşim yerinde, suyun boyutu yaklaşık olarak 3-4 metrelere kadar yükseldi.

30 CM BOŞLUK KALDI, ORADA HAYAT UĞRAŞI VERDİLER

Nursal Yıldırın’ın (46), 85 yaşındaki kayınvalidesi Saniye Kurkan ve eşi Çiğdem Yıldırın, konut eksiksiz su altındayken antre kısmında suyun tavana yakın bir biçimde 30 santimetre boşluk bıraktığını, Saniye Kurkan ve Çiğdem Yıldırın’ın bu alanda başlarını tavana gerçek çıkartarak 2.5 saat hayat uğraşı verdiğini söylemiş oldu. Yıldırın, yaşadıkları dehşet dolu anları anlattı.

“SEL 1 DAKİKA İÇERİSİNDE GELDİ”

Öğlen saatlerinde suların yaklaşık 1 dakika içerisinde bulundukları yeri bastığını belirten Yıldırın, “İlk etapta meskenin kapısından içeriye su girdi. ondan sonrasında odanın camı kırıldı. Yaklaşık olarak 1 dakika içerisinde meskendeki eşyalar havalandı. Eşyalar üzerimize gelince, kayın biraderim felç geçirdiği için rahatsızdı, o kapıda kaldı. Biz, kardeşim ve eşimin kardeşiyle bir arada banyonun camından çıktık” dedi.

“EŞİM VE KAYINVALİDEM YAKLAŞIK 2.5 SAAT 30 SANTİMETRELİK BOŞLUKTA DURUP GAYRET ETTİLER”

Eşi Çiğdem Yıldırın ve 85 yaşındaki kayınvalidesi Saniye Kurkan’ın konutun antresinde mahsur kaldığını anlatan Nursal Yıldırın, şöyleki konuştu:

“SUYUN UCU GÖRÜNDÜĞÜNDE EŞİM İLE KAYINVALİDEMİN SESLERİNİ DUYDUK; BU BİR MUCİZEYDİ”

Selin birlikteinde yaklaşık 2.5 saat boyunca kütük, moloz ve biroldukca şey getirdiğini belirten Yıldırın, “Bu sürecin akabinde su düzeyi yavaş yavaş alçalmaya başlayınca, suyun ucu göründüğünde eşim ile kayınvalidemin seslerini duyduk. Bu bir mucizeydi. Su göğüs düzeylerine gelince mutfak camını kırıp içeriye girdim ve tek tek kayınvalidem ile eşimi dışarı çıkardım.

Biz konuğuz, kayınvalidem ve kayınbiraderim burada yaşıyor. Burada bulunduk, tahminen de burada bulunmamız onlar açısında bir mucize. Ben kendi adıma o durumdan çıktığımız için şükrediyorum. Canımızı kurtardık, can kaybı vermedik buna şükrediyorum. Malın hepsi bir biçimde yerine gelir, kıymetli olan biz kurtulduk ya ona şükrediyoruz” diye konuştu.

“NURSAL’IN İŞİNİN İPTAL OLARAK BURAYA TATİLE GELMESİ ALLAH’IN BİR LÜTFU”

Annesi ve felçli kardeşinin selin vurduğu konutta yaşadığını aktaran Halil Uzun (60) ise, “Nursal olağanda bizim oraya tatile gelmeyecekti. Nursal’ın işinin iptal olarak buraya tatile gelmesi Allah’ın bir lütfu. Demek ki onların ömrünü kurtarmak için buraya tatile gelmesi gerekiyormuş. Hiç olmayacak bir biçimde işi iptal oldu, ‘madem iptal oldu köye gidelim’ demişler.

Bunlar demek ki yaşanacak şeylerdi. Felç geçiren kardeşimin sağ tarafı tutmuyor. Sel kendisini alıp götürmesin diye merdivenin bir tarafına sol koluyla tutunmuş, kardeşimi merdivenden almışlar. Annemin hayatta olması her şeye değer” tabirlerini kullandı.

KAYNAK: SABAH- MEVLÜT HASGÜL