Şehit Emniyet Müdür Yardımcısının son kelamları ortaya çıktı! Katilin tezleri çürüdü

baboli

Global Mod
Global Mod
Şehit Emniyet Müdür Yardımcısının son kelamları ortaya çıktı! Katilin tezleri çürüdü
Katil Nasuh Çulcu “Öldürme kastıyla ateş etmedim” derken; iddianamede “Atışın Öldürücü Nitelikte Olduğu” tabirine yer verildi ve “Şüphelinin öldürme emeli ile hareket etmediği istikametindeki savunmasının kabahatten kurtulmaya yönelik nitelikte olduğu anlaşılmaktadır” denildi.

Katil Çulcu’nun; Cevher’in kendisine küfür ve hakaretler ettiğini lisana getirdiği tezleri da iddianameyle bir arada çürüdü. Olayı anlatan beş şahidin tabirinde Hasan Cevher’in ağzından çıkan tek bir küfür yer almadı. Şahitler sözlerinde; Cevher’in katil Çulcu’ya olay günü “Evladım niye bu biçimde yapıyorsun. Bu durum yüzünden mağdur olmanı istemiyorum evladım, bu işi uzatma” söylemiş olduğini söylemiş oldu.

Hakkari Vilayet Emniyet Müdür Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Cevher’i (46) 13 Temmuz Salı günü Hakkari Polisevi’nde yemek yerken şehit eden tutuklu katil polis memuru Nasuh Çulcu (28) hakkında “Ağırlaştırılmış Müebbet Mahpus Cezası” istemiyle Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca dava açıldı. Düzenlenen 12 sayfalık iddianamede; tabirinde “Öldürme kastıyla ateş etmedim” diyen katil Nasuh Çulcu’nun, Komiser Yardımcısı Elif Ş.’yi daima olarak rahatsız ettiği için hakkında rapor tutan Emniyet Müdürü Hasan Cevher’i 1’i başının gerisinden giriş yapan toplam üç kurşunla şehit ettiği vurgulandı ve otopsi raporunun da yer aldığı iddianamede “Atışın Öldürücü Nitelikte Olduğu” sözüne yer verildi. Katil Nasuh Çulcu’nun hadisede beş kurşun sıktığının belirlendiği de iddianameye yazıldı.

TEK BİR KÜFÜR YOK… “EVLADIM BU İŞİ UZATMA” VAR

Ayrıyeten iddianamede “Şüphelinin öldürme gayesi ile hareket etmediği tarafındaki savunmasının kabahatten kurtulmaya yönelik nitelikte olduğu anlaşılmaktadır” denildi. Katil Nasuh Çulcu’nun cürümden kurtulmaya yönelik nitelikteki sözünde Hasan Cevher’in kendisine küfür ve hakaretler ettiğini lisana getirdiği tezleri da iddianameyle bir arada çürüdü. İddianamede yer alan şahit tabirleri; katilin bu savlarının temelsiz olduğunu ortaya çıkardı. Olayı anlatan beş şahidin sözlerinde Hasan Cevher’in ağzından çıkan tek bir küfür yer almadı.

Şahitlerin sözlerinde Şehit Emniyet Müdürü Cevher’in Nasuh Çulcu’ya olay gününde; “Evladım niye bu biçimde yapıyorsun. Anlat, erkek erkeğe konuşuyoruz. Bu durum yüzünden mağdur olmanı istemiyorum evladım, bu işi uzatma” dediği ortaya çıktı. Çulcu’nun “Ben Elif komisere sarkıntılık yapmıyorum ve önemli düşünüyorum” demesi üzerine de Hasan Cevher’in “Sen laftan anlamayacaksın. İdari Ofis’ten eli kalem tutan bir işçi çağırın. Elif komiserden uzak durması hakkında ikaz yazısı yazın. Tutanağı tutun belgesine ekleyin. Alın bunu buradan. Karakola götürerek sözünü alın. Bu şahıstan tehdit ve hakaretten dolayı şikayetçi olacağım. Süreçlerini başlatın ve silahını alın” dediği şahit sözlerinde yer aldı.

“ÖLDÜRME KASTIYLA ATEŞ ETMESE BAŞINDAN VURAMAZ…”

İddianamede ayrıyeten “Şüpheli alınan tabirinde her ne kadar kendisini kaybettiğini, hatırlamadığı sayıda ateş ettiğini, ortalarında 2-3 metre aralık olduğunu, öldürmek maksadıyla ateş etmediğini beyan etmiş ise de şüphelinin mesleğinin polis memurluğu olması, atış sayısı, maktulün başına ve sırtına mermilerin isabet etmesi, maktul ile kuşkulu içindeki uzaklığın kısa oluşu birlikte değerlendirildiğinde şüphelinin maktul ile ortalarında bulunan 2-3 metrelik arada öldürme kastıyla hareket etmese maktulü başından ve sırtından vurmayacağı, bu sebeple şüphelinin öldürme maksadı ile hareket etmediği istikametindeki savunmasının kabahatten kurtulmaya yönelik nitelikte olduğu anlaşılmaktadır” sözlerine yer verildi. Mağdur Komiser Yardımcısı Elif Ş.’yi rahatsız ettiği için rapor tutan Emniyet Müdürü Hasan Cevher’i şehit eden katil Nasuh Çulcu’nun Elif Ş.’yi defaten rahatsız ettiği de iddianamede yer aldı.

“AĞZINDAN TEK BİR KÜFÜR DAHİ DUYMADIK” DEMİŞLERDİ

Emniyet Müdürü Hasan Cevher’i maksat gözeterek 1’i başından olmak üzere üç kurşunla şehit eden ve savcılıkta verdiği tabirinde Hasan Cevher’in kendisine küfürler ettiğini ve sonrasındasında gerisinden üç el ateş ettiğini söyleyen katil Nasuh Çulcu’nun “Tahrik İndirimi” alabilmek için sözünde bu beyanlarda bulunduğu sav edilmişti. Şehit Emniyet Müdürü Hasan Cevher ile bir arada geçmişte çalışmış polis memurları “Katile ve söylemiş olduklerine inanmıyoruz. Ağzından bir kez bile tek bir küfür dahi işitmedik” diyerek katile reaksiyon göstermişlerdi.

MÜDAHALE YERİNE KAÇAN SEKİZ POLİS AÇIĞA ALINMIŞTI

Katil Nasuh Çulcu hakkında düzenlenen iddianamenin yanı sıra; hadisede katil Nasuh Çulcu silahını çektikten daha sonra kaçtıkları ve Hasan Cevher’in şehit edilmesi olayında dikkatsizliği bulundukları belirlenen polisler hakkında da “bakılırsavi İhmal” soruşturması yürütülüyor. Haklarında soruşturma açılan 40 polisten 8’i açığa alınmıştı. Olaya müdahale etmeleri gereken yerde kaçan ve kamera manzaralarından kimlikleri tespit edilen polislerden kimilerinin, kendilerini kaçtıkları odalara kilitledikleri ve dakikalarca dışarı çıkmadıkları tespit edilmişti.