Şehidin oğlu ‘şiddet’ argümanıyla devlet müdafaasına alındı

baboli

Global Mod
Global Mod
Şehidin oğlu ‘şiddet’ argümanıyla devlet müdafaasına alındı
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, 9 yıl önce PKK’lı teröristlerin akınında şehit olan Samsunlu Piyade Er Umut Bulut’un oğlu Selçuk Yağız Bulut’un (9), annesi Ö.A. (29) ve üvey babası M.A.’dan (32) şiddet gördüğü teziyle soruşturma başlatıldı. Sözleri alınan anne ve üvey baba serbest bırakılırken, küçük çocuk da devlet muhafazasına alınıp, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na yerleştirildi.

Piyade Er Umut Bulut, 2012 yılında Yüksekova’da PKK’lı teröristlerin akınında şehit oldu. Şehit Umut Bulut’un eşi Ö.A. da ortadan geçen vakitte M.A. ile evlendi. Şehit Umut Bulut’un ailesi, şehidin oğlu Selçuk Yağız Bulut’un Ö.A. ve üvey babası M.A.’dan şiddet gördüğünü argüman ederek, şikayette bulundu. Argümanlar üzerine psikologlar eşliğinde çocuğun sözü alındı. Tabirlerin akabinde harekete geçen Samsun Vilayet Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı gruplar de, anne ve üvey babayı gözaltına aldı. Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde alınan tabirlerin akabinde anne ve üvey baba hür bırakıldı. Şehit Umut Bulut’un oğlu ise devlet muhafazası altına alındı. Anne ve üvey baba hakkında soruşturmanın devam ettiği, bu mühlet içerisinde çocuğun devlet muhafazası altında yerleştirildiği Toplumsal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nda olacağı öğrenildi.

ANNENİN, 7 YIL EVVELKİ RÖPORTAJI ORTAYA ÇIKTI

Şehit Umut Bulut’un eski eşi Ö.A., 21 Mayıs 2014 tarihinde DHA’ya verdiği röportajında eşinin şehit olmadan yaklaşık 5 saat evvel oğluyla ilgili vasiyette bulunduğunu anlatmıştı. Ö.A., röportajında şunları söylemişti:

“Eşim şehit olduğunda oğlum çabucak hemen 9 aylıktı. Ben kendimi oğluma adadım. Eşimin vasiyetini yerine getirmek için yaşıyorum. Eşim şehit olmadan bir hafta evvel onun şehit olacağı ile ilgili düşler gördüm. Şehit olmadan yaklaşık 5 saat evvel telefonla bizi aradı ve konuştu. Ona gördüğüm düşleri anlattım. Güldü. Şehit olacağını kendisi de söylemiş oldu. Bana ‘Oğlumuzu okut. Benim şehit olacağım yere kumandan olarak gelsin, bakılırsav yapsın’ dedi. Eşim dediği üzere şehit oldu. Artık ben de oğlumuz için söylemiş olduği bu vasiyeti yerine getirmek için çalışıyorum, yaşıyorum. Bütün geleceğim, hayallerim, hayatım oğlumun üzerine. O da babası üzere kahraman bir asker olacak”

ŞEHİDİN HALASI 8 YIL EVVEL VELAYET DAVASI AÇMIŞ

Bu ortada şehit oğlu Yağız Selçuk Bulut ile ilgili halası Ayşe Bulut ise, 2013 yılında Çarşamba 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’ne velayet davası açtığı ortaya çıktı. Anne Ö.A’nın ruhsal sıkıntılarının olduğunu tez eden Ayşe Bulut, yeğeninin velayetini almayı istemişti.

KAYNAK: DHA