Bu yazıyı kaleme almadan önce bilgi toplamadım, kimseyle görüşmedim. Hiç bir zümreye veya kişilere bağlı kalmadan yılan hikayesine dönen bir konuyu huzurlarınıza getirmek istiyorum. Burada tek amacım üzüm yemek olacak, bağcıyı dövmek değil. ***Oba Stadyumu'nda olduğu gibi bir yerin tesisi, inşaat aşamasından daha zordur. Merhum Hayri Doğan bu yerin tesisi için uzun süre uğraştı ve Alanya'ya burayı kazandırdı. Görev süresi bitince 10 yıl atıl bekleyen stadyum, Mevlüt Çavuşoğlu'nun göreve gelmesi ile inşaat aşaması tamamlandı ve bugün aynı yerde karşılaşmalar oluyor. (Bu vesile ile Hayri Doğan Başkanı rahmetle anıyorum) Eksikleri var mı? Elbette ışıklandırma, yollar ve otoparkın yetersizliği düzene sokulmuş değil. Ama bir düşünün, Süper Lig'e çıkış döneminde biten stadyum olmasaydı, TFF Milli Egemenlik Stadyumu'na izin verir miydi, maçlarımızı Antalya’da oynamak zorunda kalır mıydık(?) Demem o ki, yapılan her tesisin o an önemini belki kavrayamayız ama sahalar ve tesisler bir takımın can damarıdır. ***Bilindiği üzere 23 Şubat 2019 yılında Alanyaspor'un vizyonunu büyütecek, spor turizmine katkı sunacak Avrupa standartlarında tesisler için düğmeye basıldı. Burasının da Oba Stadyumu'nda olduğu gibi tesisler için devri uzun zaman aldı. Bugün halen hep dua ettiğimiz Hayri Doğan yoktu ama bu sefer gururumuz, Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu vardı. Sayın Bakan devreye girerek bürokrasideki tüm işlemleri halletti, inşaat safhasına getirdi ve temeller atıldı. ***Sonrasında ise değişen belediyelerden dolayı bir anda en kolay dediğimiz inşaat aşaması durdu. Tarafların karşılıklı yok devam ediyor, yok etmiyor, yatırımdan kaldırıldı demeçlerinin üstünden 10 gün sonra 2 yıl doluyor ama ne devam eden bir şey var ne de bir açıklama. Ben siyaset bilmem de, yapmam da ama bildiğim tek şey devlette devamlılık gerekir. Alanyaspor'un kaderini değiştirecek olan bu tesisleri görüyorum ki herkes unutmuş, dile getiren ne bir siyasetçi, ne de kurumlar var. Tam da deyime uygun, okyanusu geçtik ama derede boğulduk. ***Sayın Muhittin Böcek Başkanım; Allah sağlık versin, araya sağlık sorunlarınız girdi veya başka sebepler olmuş olabilir. Hatta siyasi olarak farklı da bakılabilir ama burası bu şehre çok kapsamlı hizmet edecek bir tesis olacak. Antalya'nın 19 ilçesinde merkez ilçeleri hariç 333.104 nüfuslu en büyük Alanya bunu hak ediyor. Ayrıca seçildiğiniz dönemde Alanya oylarını bir kez daha analiz ederseniz ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız. Alanya insanı, sporseverleri, bu hizmetin tamamlanmasını istiyor. Sayın Başkanım, sözün özü bizi zirveye çıkartacak tesisler için düğmeye basma zamanınız geçiyor. En azından olumlu veya olumsuz bir açıklama yaparak halka bunu anlatmalısınız. Zira halkımız bu tesislerin siyasete kurban edildiğini düşünüyor. Yaptıracağınız küçük bir anketle bile bunu sahada net görebilirsiniz. Söz sizde Sayın Başkanım, tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Ben bu camianın en eski kramponlarından biri olarak inisiyatif aldım ve size seslendim. Kafamı kuma gömmeden hakkımızı istediğim için gece rahat uyuyabilirim!
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.